Отговори
# 480
Момичета имате ли представа след коа седмица не може вече да се прави пренатален тест? Днес за втори път чух настояване от лекар, а все още се боря с идеята. Исках да видя резултатите от скрийнинга, но ме предупреждават, че няма време.

# 481
Мисля, че от 9-10гс  до 20 гс се прави, аз също ще направя биохимичен скрининг след седмица и след резултатите ще преценим с док

Последна редакция: вт, 08 авг 2023, 22:27 от Cveti_P

# 482
чак да има някакъв срок , просто ти го казва че ако не дай боже нещо излезе да моде ла има време за амниоцинтеза вероятно това са му опасенията в срока

# 483
Днес тичах на преглед, че заради вчерашното целодневно повръщане и новопоявилата се болка в кръста, се притесних доста. От няколко дни съм напо-малко дози утрогестан. На прегледа всичко наред, нормален сърдечен ритъм, отговаря ситочно на размерите, много се движеше. Гледа плодния сак, огледа наоколо, нямаше никакви притеснения, всичко наред. И аз се прибрах спокойна. Ей сега обаче след wc при забърсване видях миниатюрно розово зацапване. В понеделник съм чак на преглед при моя аг, не знам какво да си мисля 😞 ами това е, оплаках ви се

# 484
чак да има някакъв срок , просто ти го казва че ако не дай боже нещо излезе да моде ла има време за амниоцинтеза вероятно това са му опасенията в срока

Аз мислех, че изследването ще елиминира нуждата от амниоцентеза. Утре ще се чуя направо с лабораторията и ще помоля за уточнения по въпроси, които имам.

Batmum, вярвам, е щом са ти казали всичко е наред. Аз оставам на утрогестан поне до 14-16 седмица. Днес вардих малко леглото и сега съм по-добре. Пия магнезий и нямам такива болки чак.

# 485
Днес тичах на преглед, че заради вчерашното целодневно повръщане и новопоявилата се болка в кръста, се притесних доста. От няколко дни съм напо-малко дози утрогестан. На прегледа всичко наред, нормален сърдечен ритъм, отговаря ситочно на размерите, много се движеше. Гледа плодния сак, огледа наоколо, нямаше никакви притеснения, всичко наред. И аз се прибрах спокойна. Ей сега обаче след wc при забърсване видях миниатюрно розово зацапване. В понеделник съм чак на преглед при моя аг, не знам какво да си мисля 😞 ами това е, оплаках ви се
Имах приятелка, на която и зацапваше така от напъните от повръщането

# 486
Не елемтнира ако на него излезне нещо трябва да направиш амниоцинтеза. Дано нищо не излезе но такива са нещата. Вероятно заради това лекаря дава срок ако се наложи амнио след теста тя се прави в определени седмица заради това.Дано нищо не се налага де но просто предположенията са ми че това е причината

Аз мислех, че изследването ще елиминира нуждата от амниоцентеза. Утре ще се чуя направо с лабораторията и ще помоля за уточнения по въпроси, които имам.

Batmum, вярвам, е щом са ти казали всичко е наред. Аз оставам на утрогестан поне до 14-16 седмица. Днес вардих малко леглото и сега съм по-добре. Пия магнезий и нямам такива болки чак.

# 487
Здравейте,

При мен мина ФМ и първи преглед на женска консултация и следващата ФМ ще правим на 04.09, а прегледите са един път в месеца. Направо не знам как ще издържа да ходя на преглед само веднъж в месеца и се чудя дали да не посетя друг гинеколог междувременно, за да съм сигурна, че всичко е ок. Вие какво мислите, вредно ли е да се ходи повече от веднъж в месец на УЗ?

# 488
Аз за това се следя на 2 места-на частно и по ЗК,защото само веднъж месечно преглед не мога да издържа.УЗ не е вреден.

# 489
  • София
Леле, аз това го сънувах снощи, че ми го казва доки - да ид апак в края на месеца! И от притесннеие съ събудих и стоях будна от 2 до 4 Simple Smile Ще се следя на частно при нея и се надявам, че няма да е веднъж месечно, тя много добре знае, че ще се побъркам.
УЗИ повече от веднъж в месеца е окей, аз така четох, но и днес ще питам като ида на преглед. Щото моят въпрос е по-скоро "ежеседмично УЗИ ще му направи ли нещо" (съмнявам се, иначе нямаше да ме гледа всяка седмица док; макар че гледа за кратко, де). Но реално лекарите нямат друг начин да следят рискови бременности, пък и от там се раждат здрави деца. Със съвременната техника би трябвало да сме окей.

# 490
Момичета,
Синът ми се оказа с коксаки вирус (температура, червено гърло и ужасен обрив по цялото тяло), лошото е, пени мен ме хваща вирус. Боли ме гърло, имам хрема и не мога да пия друго освен тонзилотрен.
Поне не е варицела, че се бях шашнала с тоя пъпки.

Стискайте палци да минава бързо, че и от два дни съм с болки ниско долу  🥺

Еми измрънках си 😁

# 491
1 път в месеца?! Ко речи? Абсурд! 😀😀😀 Ще се побъркам и моята АГ го знае и засега ме вика на 10 дни, а след 4 месец пак ще ходя през 2 седмици, защото се следя на две места..

# 492
има ли тука майки с деца на между 1.5-2.5 , какво ще правите с яслата и градината ? Детето ми ходи сега на ясла ама не споя да боледува И лятото , не знам какво да правя с новородено бебе .

# 493
Аз се надявам тази зима да е по-малко зле от миналата. Моят е на 3. Ще го спра Януари-Февруари, може би и Март и после го пускам и си стискам палци. Grin Ако е много зле ще му мислим, но хич не ми се иска да не ходи на градина и да откачаме вкъщи

Последна редакция: ср, 09 авг 2023, 11:36 от mystic193

# 494
  • София
Мама Еднорог, в коя седмица си ти, не са ли нормално явление все още болките долу? Иначе, болести знам, че се изкарват и през бременността, просто трябвало да внимаваш много и АГ да следи нещата. Вчера четох в друга тема, че и зъби се вадят през бременността, и пломби се слагат... ей сега го изкарваш вируса, няма страшно! Особено пък ако се окаже, че вирусния товар не е твърде голям (щото не вярвам, че съвсем не си се пазила). 

Анастасия, с теб сме като от онези картинки във ФБ "... важното е да намериш приятели със същите отклонения като твоите" Joy
Мен ММ ме натиска да не ходя вече толкова често на УЗИ (което така и ще стане, без неговите мрънканици), та днес сутринта така го скастрих, че май се стресна Grinning Ма сетил се той кога да прочете за УЗИ и колко често е добре да се прави! Че и рано сутрин Grinning

Общи условия

Активация на акаунт