Бременни и майки от проблемното 2007

• 42 015
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Аniji МНОГОООООООООООО се радвам за теб, успешна и безпроблемнна бременност.

# 556
  • Пловдив
Супер!Сигурно няма по-щастлива жена в момента от теб.Спокойна бременност и сладки бебченца на края!

# 557
На всички ви пожелавам моето щастие което ме е обзело в момента и ви благодаря за милите думи.Много целувки и прегръдки от нас. Peace Peace Peace

# 558
aniji, не можеш и да си представиш как ми повдигна настроението твоята новина тази сутрин. Пожелавам ти от сърце само прекрасни моменти от тук нататък.

Благодаря  bouquet

Последна редакция: чт, 09 авг 2007, 18:12 от Niki1

# 559
Честито, Аниджи - голяма радост е, да знаеш  Laughing. Но се пази много - бременностите настъпили с интервенция са си по-нестабилни като цяло, а с две бебета рискът се увеличава. Не ти го казвам, за да се шашкаш, но ти го казвам, за да си наистина внимателна и да не се поддадеш на еуфорията и писанията в книгите, където казват, че бременността не е болест и не трябва да се третираш по-различно от преди. Не ги слушай - пази се много  Hug. И да знаеш, че две бебета много тежат, ама после са много сладки - ей ги в подписа ми долу  Mr. Green.

Момичета, черпя ви виртуално по случай 5-я ни месец днес  Heart Eyes

А тук има едно клипче да чуете как се смее вече Виктор  Joy

# 560
Анджи,честита двойна радост!Слушай Ая и се пази!Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Ая,да са ви живи и здрави сладурковците!  bouquet Да са много весели,спокойни и щастливи деца!Виж как бързо минаха 5 месеца.Сякаш вчера беше март месец  Grinning

# 561
  • В центъра на моретата
Честито, Аниджи!
Пожелавам ти да безпроблемна бременност и 2 прекрасни и слънчеви зайчета Simple Smile след девет месеца.
Чак настръхнах и си припомних как след инвитрото хвърчах в небесата като разбрах, че съм бременна, та даже не смеехме на никой да кажем с мъжа ми, за да не се развали магията.

Бъди изключително внимателна и се пази много от сега нататък! Почивай си повече и си мисли само за хубани неща!

# 562
Ая, да са ти живи и здрави малките бонбони! Много са сладки! Да ги нацелуваш.

Анджи, предполагам че вече си отворила шампанското!  bouquet Честито! Лека бременност и повече пазене, както препоръчват мамите тук.

Джи, не съм специалист по мерки и теглилки на бебоци, но виж какво казва Кайрен - нормално е да има изоставане в см. Не се шашкай, бъди спокойна, за да може да устискате още няколко седмици. Ще видиш, че проблем няма да има.

# 563
Здравейте!

Всъщност не знам дали новините са добри.Днес бях на преглед и Бебо продължава да изостава.Лекарката го раздава много спокойна и ме изкарва едва ли не досадна с моите въпроси и притеснения.До края на м.05 термина,който определяше апарата почти напълно се покриваше с реалния /и официалния  Grinning.Имам си два,защото овулацията ми беше на 10 ден,но гинеколозите отказват да се съобразят с това и изчисляват спрямо ПРМ.Разликата е 5 дни,почти седмица/.В края на м.06 вече имахме общо изоставане 8 дни,а по някои от показателите 2 седмици.Днес,месец и половина по-късно реалното изоставане вече е 15 дни /официалното 10/,но по повечето от показателите изостава с по 2 седмици,а главичката,която досега вървеше най-напред сега изостава с 3 седмици.И с кг. изоставаме,а лекарката ми вика,че всичко било наред и че нищо не мога да направя.А на мен ми е много притеснено.след контролните изследвания в края на м.06 доц. Конова каза,че повишенията в антителата са умерени и аспирина е достатъчен,а излиза че нещо не е съвсем наред.Миналата седмица Яков ме гледа на доплер и каза,че не вижда проблем с кръвоснабдяването.Тогава какво става през последните 2-3 месеца?Защо бебето изостава все повече.Когато бяхме във Варна,доктора забравил да изкара на екран стойностите на измерените показатели на бебето и сега не мога да сравня как се е развило за тази една седмица.Извинявам се за дългия и объркан пост,но ми е много притеснено.И бездруго се притеснявам дали всичко ще е наред с малкото като се роди,защото Яков каза,че заради приема на аспирин то може да има проблем с дишането и нещо и за кръвообръщението му каза.А сега и това изоставане.След 4-5 дни трябва да спра аспирина.Ако сега човечето не се храни достатъчно,какво ще стане като спра аспирина?

Мила Dji-djo, как си?
Случайно вчера попаднах на един текст от учебник по Вътрешни Болести, става въпрос за ревматоиден артрит де, но мярнах и това и се сетих за твоите терзания. Цитирам дословно : "аспиринът и нестероидните противовъзпалителни средства - наблюдава се удължаване на бременността, намалено тегло на бебето и т.н. Ако е вземан аспирин, се препоръчва да се спре 2 седмици преди раждането" 
Тоест много правилно са те посъветвали да го спираш.
 Успех и стискам палци.

# 564
Аниджи, честита двойна радост! Лека и успешна бременност   bouquet

Джи-джо стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалиш и ти със сладко бебче  Grinning

# 565
Джо-джо, аспиринът предполага тези проблеми когато се взима с обичайните големи дози - от 500 мг два-три пъти дневно. Няма ли възможност за консултация с някои от водещите специалисти в София? Джо-джо, имай предвид, че тези притеснения влияят   по-зле на бебето отколкото едно пътуване.

# 566
Кажете вие как се справяте с домакинството

# 567
Кажете вие как се справяте с домакинството
кои - бременните или вече родилите? newsm78

# 568
За бремените имах предвид.

# 569
Лали,наистина най-добрите специалисти са в София,но до там е доста далеч,а самата доц.Конова беше казала че не е добре да пътувам.И пусти страх да не се обърка нещо...И като се има впредвид че вече сме на финала,провеждането на консултации със специалисти би имало повече информативен отколкото практически смисъл.От днес спирам аспирина и ще се моля остатъчното му действие през следващите дни да осигури добро изхранване на бебето до раждането.Благодаря ви за стиснатите палци.  Hug Да си призная притеснявам се много.Но сигурно е нормално.

Анижи,първото което ми каза лекарката когато установи бременността беше никакво изтърсване и простиране.За да не натоварвам по какъвто и да е начин зоната на корема /забременях 9 месеца след коремна операция,а в 10 г.с. имах няколко дневно зацапване/.С други думи-мила съм чинии,готвила съм,бърсала съм прах,плотовете и плочките в кухнята и съм носила покупки не повече 3-4 кг.Изтърсване,простиране,гладене,прахосмукиране и бърсане на пода изцяло оставих на майка ми,а последния месец се включи активно и мъжа ми.Гледах да се пазя максимално.Просто реших,че за мен е по-важно да опазя малкото съкровище без значение какво ще говорят хората за мен.Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт