Плюсове и минуси на човек

• 5 232
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Към тревата има много силна психическа зависимост/която всъщност е по-трудно преодолима от физическата/. Тетрахидраканабинолът /активното вещество/ влияе на сперматогенезата, в дългосрочен план пагубно. Вече има много изследвания по въпроса. Не знам защо искаш дете от сериозно зависим,  докарал се чак до репродуктивни проблеми, а навярно и ред други. По-добре от донор отколкото от такъв.

# 61
Не е само несериозен, а е лъжец. И не заради тревата, а че не е споделил, че има репродуктивни проблеми, за които вече е знаел. И какво става - жената ясно заявява, че иска деца; започват да правят дете и не става, и не става, месец след месец, жената трябва да намери стара (?) спермограма, за да научи истината. Ама че безумна история. Чак нереална. Защо ще губиш нечие време по този тъп начин? По какъв повод е правена спермограма, кога, авторката е онлайн, ама нищо не пише... И подлага тялото си на процедури заради тази медуза, която няма достойнство за пет стотинки.
Правена е спермограма с предишната му приятелка.Не ми стана приятно, че го е скрил от мен(обясних му го на дълго и на широки) , но се поставих и на негово място, че това може би доста сериозно го притеснява, срамува се от него и се комплексира като мъж.

# 62
  • Бургас
Ако толкова се срамуваше да беше спрял и да помисли за здавето си. Този мъж е на 40, навярно пуши повече от 20 години, какво е очаквал?!

# 63
  • Paris, France
Към тревата има много силна психическа зависимост/която всъщност е по-трудно преодолима от физическата/. Тетрахидраканабинолът /активното вещество/ влияе на сперматогенезата, в дългосрочен план пагубно. Вече има много изследвания по въпроса. Не знам защо искаш дете от сериозно зависим,  докарал се чак до репродуктивни проблеми, а навярно и ред други. По-добре от донор отколкото от такъв.

Току що и аз това прочетох. Интересно, че цяла северна Африка и големи части от централна пушат редовно коноп, а имаха по 6-7 деца доскоро. Допреди минути бих се зарекла, че тревата не вреди на мъжете, за разлика от цигари и алкохол.

Въпросния бих го напуснала заради лъжи, незаинтересованост. Как така той ще има лоша спермограма, а ти ще тичаш да уреждаш инсеминации и ин витра? Причината е в него и би трябвало той да поеме административната и финансова част по лечението.

От мъж с неговия профил (40г, пуши трева, лоша спермограма от години, не забременяваш от него и с помощта на инсеминации) аз не бих се пънала да се оплождам. Оттук нататък ще става все по-зле и по-зле. Лошата спермограма показва и лошо здраве, лоша хигиена, лоши гени.

Ау, той се бил комплексирал и срамувал. Като се комплексирах от теглото си спрях да ям и отслабнах. Той защо не спре тревата, ъ? А ти защо да се срамиш с него???????

Не си в първа младост. Ако искаш здрави деца си намери здрав връстник! 

Няма да я бъде.

Успех, щастие, истинска любов и здрави деца ти желая.

# 64
Ти хубаво се поставяш на негово място, а той поставя ли се на твое? Жените имаме ограничено време за забременяване, годините не се връщат назад, с възрастта всичко става по-трудно - зачеване, износване, отглеждане, а и търсене на нов партньор, който да е склонен да има деца (минава още време). Предишната му партньорка явно не е излязла на глава с него... Прекалено си добричка ли, наивна ли, не знам.

# 65
Това имах предвид и аз. Лоши изследвания, говорвт за лошо здраве, то пък навежда към лоши гени плюс, че има склонност към зависимост /не може да спре при обективни обстоятелства/. Едно е да пафкаш от време на време, ама ако трябва да спреш и това да не е проблем, друго е да не можеш да спреш. Човека е зависим. Още по-лоши гени. Аи какъв пример за баща би бил? На какво би научил и показал на детето си? На-да! Ето, природата го спира да се възпроизвежда, ти се натискаш... И що така?

# 66
Всъщност се сещам веднага за един познат със същия профил. Не е на 40 г, а малко по-млад, но и той си е фен на тревата. Не е лош човек, но не може да задържи сериозна жена, защото никоя не му трае зависимостите. Той дори не се и опитва да намали приемането на тези л*йна, жените били се опитвали да го ограничават. Вятър го вее на бял кон него.

# 67

Правена е спермограма с предишната му приятелка.Не ми стана приятно, че го е скрил от мен(обясних му го на дълго и на широки) , но се поставих и на негово място, че това може би доста сериозно го притеснява, срамува се от него и се комплексира като мъж.
Ако сте обсъждали да имате дете, коректно би било той да те информира за здравословния си проблем. Изглежда, че не те уважава и няма сериозни намерения към теб.

# 68
Ето ти един набор от качества, които би трябвало да има един спътник в живота и баща на децата ти:
1. Някой, на когото да разчиташ в трудни моменти, опора в живота ти.
2. Някой, на когото да вярваш безрезервно в добро и зло, богатство и бедност.
3. Някой, който да те подкрепя в твоите търсения.
4. Някой с добри качества, които да предаде на децата ви.

В момента разполагаш с човек със слаб характер и комплекси като мъж. Човек, който лъже и маже. Който те оставя да се разправяш с неговия проблем, без да се стегне даже и за месец, без да прояви интерес към процеса. Който сам си е докарал проблема, но не проявява интерес даже към себе си, да направи нещо за самия себе си, нито за бъдещото ви дете, а ти ще очакваш някога да направи нещо за теб?

Ами, в моя списък има само минуси. Плюсовете - че ИНАЧЕ се разбирате добре, са в списъка ми за добър съсед, за някой познат, не много близък. За някой, на когото никога няма да се наложи да разчитам.

# 69
Ето ти един набор от качества, които би трябвало да има един спътник в живота и баща на децата ти:
1. Някой, на когото да разчиташ в трудни моменти, опора в живота ти.
2. Някой, на когото да вярваш безрезервно в добро и зло, богатство и бедност.
3. Някой, който да те подкрепя в твоите търсения.
4. Някой с добри качества, които да предаде на децата ви.

В момента разполагаш с човек със слаб характер и комплекси като мъж. Човек, който лъже и маже. Който те оставя да се разправяш с неговия проблем, без да се стегне даже и за месец, без да прояви интерес към процеса. Който сам си е докарал проблема, но не проявява интерес даже към себе си, да направи нещо за самия себе си, нито за бъдещото ви дете, а ти ще очакваш някога да направи нещо за теб?

Ами, в моя списък има само минуси. Плюсовете - че ИНАЧЕ се разбирате добре, са в списъка ми за добър съсед, за някой познат, не много близък. За някой, на когото никога няма да се наложи да разчитам.
Благодаря ❤️
Благодаря на всички за изказаното.
Сега остава само да премина напред като един много чувствителен човек и човек, който обича въпросния достатъчно много се надявам това да не отнеме много време, защото както вече отбелязахте то отминава и както винаги съм казвала времето е единствената константна величина-единствено то не се връща и хиляди пъти го казвах и на него.

# 70
  • Paris, France
stormyy, мнозинството мъже с бавни сперматозоиди са носители на ракови щамове Човешки папилома вируси. Нещо като 92% от подобните мъже бяха носители на ЧПВ в спермата. Вирусите инфектират главите на сперматозоидите. Главите стават тежки, образно казано и трудно се движат. Иди и се тествай за ЧПВ, защото са много коварни. Ако нямаш, плюй в пазвата и повече не му давай и с гумена ръкавица да те пипа! Ако имаш, лечение и пак не го пипай повече! Да знаеш, че тези вируси живеят и под ноктите. Презервативите не предпазват 100% от ЧПВ, а някои типове живеят и по околната кожа и лигавици.

Заради неговите зарази и генетични проблеми може и без деца да останеш. Женският здрав организъм произвежда антитела - клетки, които да убиват болните, стари, дефектни сперматозоиди и бактериите, вирусите и паразитите, които спермата съдържа. Само дето с времето може имунната реакция да стане толкова силна, че да започне да трепе всички сперматозоиди, с които има допир, дори и здрави. В днешно време май има имунни терапии но са скъпи и не винаги се покриват от здравната каса.

Потърси си здрав връстник и се тествай и двамата преди да пристъпиш към опити за бебета! Жените рискуваме много, много повече от мъжете.

Научи се да се цениш и да ценим здравето си. Ще ти трябва, особено като се козовете с деца.

Щастие и любов ти желая.

# 71
Не изчетох всичко.Като стигнах да марихуаната,отговора е ясен.
Да използвам популярния форумен израз.."бягай с 200"

# 72
Абе жена , каква таблица ти е нужна?! Остави инвитрото, ми това дете като се роди какво ще го правиш? Ще го оставяш ли на баща му да го гледа докато ти имаш работа, при положение,че може да се напуши и да ги сътвори едни...?! Ако бебето е ревливо и не спи по цяла нощ, мъчат го колики,зъби..мъжа ти дали няма да зачести пушенето, за да се успокоява? Дали ще е много адекватен да се грижи за него,как мислиш? А като проходи и ги оставиш да ходят в парка дали ще ти е спокойно да мислиш на коя люлка може да се отрепа или как пресичат улицата с баща,който може във всеки един момент да се окаже тайно напушен?
Но за съжаление ти май не допускаш вариант да се разделите, нищо че уж това питаш.

# 73
  • Столичанин ама не в повече :D
Здравейте!Намирам се в ситуация в която трябва да взема решение за бъдещето ми с даден човек(дали да продължим заедно или по отделно) и се опитвам да сложа нещата "на кантара" и да преценя как да продължа.Моля ако някой е изпадал в такава ситуация би ли споделил насочващи въпроси които да задам на себе си за да "премеря" нещата.
Един единствен въпрос - кое за теб е важното? Ако е било семейство с деца защо въобще си започнала връзка с тревоман?

# 74
Здравейте!Намирам се в ситуация в която трябва да взема решение за бъдещето ми с даден човек(дали да продължим заедно или по отделно) и се опитвам да сложа нещата "на кантара" и да преценя как да продължа.Моля ако някой е изпадал в такава ситуация би ли споделил насочващи въпроси които да задам на себе си за да "премеря" нещата.
Един единствен въпрос - кое за теб е важното? Ако е било семейство с деца защо въобще си започнала връзка с тревоман?
Защото мислех, че когато стане въпрос за сериозните неща ще подходи сериозно и отговорно, ама тя една патка мислила, мислила и накрая....

Общи условия

Активация на акаунт