СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 671
  • 761
  •   1
Отговори
# 285
Да, ясно е, че отивам - отписвам, няма много смисъл за четвърто, освен ако не си с някакъв много висок бал и не искаш прекалено много дадено училище.
Исках да си изясня механизма. По-скоро е за тези, които не са класирани никъде.
Интересното е, че ще се появят места, които ги няма на трето, пък било то и по-малко.
В никакъв случай не съм от играчите. Който е искал да учи, да е учил. С какъвто и бал да си можеш да попаднеш в твоето училище и на второ класиране.

# 286
  • Сф
Би ми било интересно да познавам такива хора - искат си и това е, няма значение дали е възможно Simple Smile Ама когато детето е трябвало да учи, явно искането не е било толкова голямо.
Ще ми е любопитно и да видя свободни места. Сигурно няма да е утре, а пак в последния възможен ден.
Не ги познавам лично ... Приятел на приятел ми дал телефона ... и така... Ама, ми се иска да помогна поне на детето, доколкото мога... От няколко дни се чувам с майката всекидневно и през сълзи и паника все това чувам ... Опитвам се да я убедя, че не е само до желание тяхно, но ... дали има чуваемост сред емоциите - не знам... Ще гледам и ще наредя оставащите места ...; ще ѝ ги изпратя, пък каквото напишат - те ще си носят последствията...
Силно се надявам, че ще излязат утре местата, но надали ... В РУО някъде днес ми се мерна НА 4.08 ... Обърнах внимание, защото до сега все беше - ДО ...
Почти безобидн@ не се ангажирай. Имах точно същият случай миналата година.Иска си жената и това е. Е, накрая записаха в техникум на майната си ,просто защото там имаше места и след 4 то. Иначе тя и няколко училища обиколи, но и казваха ,че деца с такъв бал няма как да вземат. Техният беше още по- нисък. Но тя си вярваше до края. Мислеше ,че ще я съжалят ли нещо , не знам. А в София има и остават достатъчно училища със свободни места дори и 8 класирания да завъртят. Няма как да останат без училище . Но тя- твоята позната , няма да разбере, че грешката е нейна , бала не е толкова нисък чак и е можело по- добре да направи сметката от начало. Ще се успокои като намерят    накрая училище, спокойно. То просто няма друг избор.

# 287
Естествено, че бележката с входящия номер не играе някаква особена роля след отразяването в системата на статус "Записан". По-скоро е доказателство, че си подал документите навреме, ако от училището някак си пропуснат да отразят записването в системата. Което пък е напълно възможно, защото при нас записваха деца цял ден и едва след края на приемното време въведоха всички записани в системата.

# 288
На "директорското" класиране, пак си е класиране. Не е отиваш и се записваш. Приемат документи, комисия, назначена от директора, класира кандидатите по ясно обявени критерии за обявените места.
Проблема там е, че в един и същи ден може да се наложи да участвате за две интересуващи ви училища, а участвате само в едно с оригинала на удостоверението... Та е още по-рисково от трето и в настоящия случай четвърто класиране...

# 289
Смятам, че е така. А ако трябва да сме съвсем пунктуални, не трябва да има човешки фактор Wink 😉 В случая броя директора и комисията за хора. Всичко през системата.
И също така смятам, че ако на ПЕТО класиране има места в елитните гимназии, значи нещо с целия процес по класиране куца. Да знам, чужбина, частни училища и т.н.....Sad
На "директорското" класиране, пак си е класиране. Не е отиваш и се записваш. Приемат документи, комисия, назначена от директора, класира кандидатите по ясно обявени критерии за обявените места.
Проблема там е, че в един и същи ден може да се наложи да участвате за две интересуващи ви училища, а участвате само в едно с оригинала на удостоверението... Та е още по-рисково от трето и в настоящия случай четвърто класиране...

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 23:59 от Анонимен

# 290
А колко чакат 5-то класиране, за да вкарат с връзки децата си в "елита"... Комисии, човешки и нечовешки фактори не играят в нашата държава.

# 291
Би ми било интересно да познавам такива хора - искат си и това е, няма значение дали е възможно Simple Smile Ама когато детето е трябвало да учи, явно искането не е било толкова голямо.
Ще ми е любопитно и да видя свободни места. Сигурно няма да е утре, а пак в последния възможен ден.
Не ги познавам лично ... Приятел на приятел ми дал телефона ... и така... Ама, ми се иска да помогна поне на детето, доколкото мога... От няколко дни се чувам с майката всекидневно и през сълзи и паника все това чувам ... Опитвам се да я убедя, че не е само до желание тяхно, но ... дали има чуваемост сред емоциите - не знам... Ще гледам и ще наредя оставащите места ...; ще ѝ ги изпратя, пък каквото напишат - те ще си носят последствията...
Силно се надявам, че ще излязат утре местата, но надали ... В РУО някъде днес ми се мерна НА 4.08 ... Обърнах внимание, защото до сега все беше - ДО ...
Извинявам се ако бъда малко груб, но няма какво да реве, когато цяла година дето ми нямаше свободен уикенд, както и ние покрай нея (разкарване по уроци), някой са играли футбол. Няма лошо да тренираш, напротив, но и трябва да си постави приоритетите, спорт или хубаво училище.

# 292
  • София
Наистина ли, bbbg38? НякоИ деца  спортуват активно и се справят отлично на НВО. Въпрос на организация и лична мотивация е, не е нужен насилствен избор между спорт и подготовка за прием в добро училище, могат паралелно да се случват нещата. Познавам момче, което тази година премина  в националния отбор по баскетбол за съответната възраст, за мачове извън БГ пътува, на 2 спортни лагера ходи, ама пак има  супер резултати на НВО. Друг пък и да не спортува, все тая, ако я няма мотивацията..

# 293
Наистина ли, bbbg38? НякоИ деца  спортуват активно и се справят отлично на НВО. Въпрос на организация и лична мотивация е, не е нужен избор между спорт и подготовка за прием в добро училище. Познавам дете, което тази година премина  и в  националния отбор по баскетбол за съответната възраст, и за мачове извън БГ пътува, и на 2 спортни лагера ходи, ама пак им  супер резултати на НВО. Друг и да не спортува, все тая, ако я няма мотивацията..

Аз не казвам, че е невъзможно, но е много по-трудно! Лично аз също познавам деца, които спортуват и имат добри резултати на НВО (въпроса и кой какви цели има и какви резултати гони)

# 294
                 Това е вярно само за единични бройки в най-желаните у-ща /  ако им такива /.В у-ща,в които не са си попълнили бройките в класовете  приемат и записват.Не си мислете ,че се вият опашки от кандидати при тях ,че да класират и чак тогава да записват.Ако до 14.09 класовете не са сформирани с нужната бройка просто се закриват паралелките и децата се разпределят в другите.

А колко чакат 5-то класиране, за да вкарат с връзки децата си в "елита"... Комисии, човешки и нечовешки фактори не играят в нашата държава.
                Нито един.Практиката показва,че в този период никой не рискува да се издъни след като всички следят етапите на класиране.След месец, може и два установяваш,че децата в класа не са 26, а 28 ,но мачът вече е свирен.

# 295
Наистина ли, bbbg38? НякоИ деца  спортуват активно и се справят отлично на НВО. Въпрос на организация и лична мотивация е, не е нужен избор между спорт и подготовка за прием в добро училище. Познавам дете, което тази година премина  и в  националния отбор по баскетбол за съответната възраст, и за мачове извън БГ пътува, и на 2 спортни лагера ходи, ама пак им  супер резултати на НВО. Друг и да не спортува, все тая, ако я няма мотивацията..

Аз не казвам, че е невъзможно, но е много по-трудно! Лично аз също познавам деца, които спортуват и имат добри резултати на НВО (въпроса и кой какви цели има и какви резултати гони)
Може СМГ + национален отбор по волейбол (кадети) да са целите, т.е целите са максимално високи, резултатите се максимално високи. Въпрос не на вложено време, а на ефективно вложено време и дадености, които са използвани.

Не набивайте канчето на някой за това, че не се е готвил, защото вашето дете е вложило труд, а другото не е (това пък от къде го знаете, не се сещам).
В случая единствената грешка, която виждам е в неправилната/необективната  преценка на ситуацията от родителите и  недоброто подреждане на желания за места, докато ги имаше... (първо - втторо класиране). Сега вече от единиците места, избор няма.

# 296
  • София

Аз неслучайно казах супер резултати, а не просто добри.. Във всичките "елитни" в годините непрекъснато влизат  И състезатели, не просто спортуващи. Неслучайно дежурно в темите за тези училища след записването на децата се поставят въпроси от типа как реагират учители/управа при отсъствия за състезания, спортни лагери и сие..В една конкретна гимназия, над която просто имам детайлни лични наблюдения, имаше републиканска шампионка по лека атлетика, двама национали по водна топка,  футболист от националния отбор, шампионка по конна езда, активно занимаващи се с източни бойни изкуства, шампионка по скално катерене и т.н. И съм убедена, че такива има в изобилие  и във всички други добри гимназии  и те определено не са спирали със спорта в 7 клас, за да  бъдат приети в заветната гимназия..Вашият избор е бил такъв, ОК. Чуждият може да е съвсем друг и пак да доведе до успех по отношение и на приема в желаната гимназия Х,  и на развитието в спорта. На мястото на спорта може да се постави и изкуство.. Доста деца танцуват активно в разни танцови формации,  с тях участват в конкурси, фестивали, концерти, други се занимават с хорово или индивидуално пеене... И пак успяват.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 09:28 от пенсионирана русалка

# 297
Подкрепям русалка. Лично си отглеждам точно един такъв  състезател по бейзбол - национал във възрастовата му група + състезател и в мъжкия отбор. Беше на 2 международни лагера + редовни мачове от първенства и шампионати, тренировки, че и фитнес добави в последните месеци. Школите му бяха 4 дни в седмицата. Влезе в ЕГ.

# 298

Аз неслучайно казах супер резултати, а не просто добри.. Във всичките "елитни" в годините непрекъснато влизат  И състезатели, не просто спортуващи. Неслучайно дежурно в темите за тези училища след записването на децата се поставят въпроси от типа как реагират учители/управа при отсъствия за състезания, спортни лагери и сие..В една конкретна гимназия, над която просто имам детайлни лични наблюдения, имаше републиканска шампионка по лека атлетика, двама национали по водна топка,  футболист от националния отбор, шампионка по конна езда, активно занимаващи се с източни бойни изкуства, шампионка по скално катерене и т.н. И съм убедена, че такива има в изобилие  и във всички други добри гимназии  и те определено не са спирали със спорта в 7 клас, за да  бъдат приети в заветната гимназия..Вашият избор е бил такъв, ОК. Чуждият може да е съвсем друг и пак да доведе до успех по отношение и на приема в желаната гимназия Х,  и на развитието в спорта. На мястото на спорта може да се постави и изкуство.. Доста деца танцуват активно в разни танцови формации,  с тях участват в конкурси, фестивали, концерти, други се занимават с хорово или индивидуално пеене... И пак успяват.

Има много талантливи деца, които успешно се развиват, както в спорта, така и в изкуствата, похвално за всички тях. Напълно съм наясно колко труд, упорство и амбиция трябват за се постигнат тези високи резултати. Говорех за конкретния случай, но явно не сте ме разбрали.

# 299
В крайна сметка, спортът може да те научи на дисциплина, хъс, организираност, способност да се справяш под напрежение. Все неща, които са полезни при явяване на НВО и други изпити.

Според мен, колегата има предвид, че в този случай е имало цялостно фокусиране върху спорта за сметка на ученето, а не балансиране между двете неща.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 10:47 от Le Vert

Общи условия

Активация на акаунт