СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 176
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Аз също мислех, че в МГ профилите са 4, но се оказа, че са 3 Simple Smile.
Първите два са Мат и Инф, в 10 клас ще трябва да изберат още един. В предната тема ги зачекнахме тези въпроси и една майка на 10-класник ми писа, аз съм се объркала, защото дъщеря ми е в ЕГ и там профилите са двата езика плюс 2 по избор. На второ задължително ДЗИ ще могат да избират между Мат, Инф и третия профил (АЕ, Физика, ИТ, Химия....). Може докато нашите деца стигнат до 10 клас да се промени нещо, но засега е така. Аз лично ще го посъветвам да избере АЕ, за да има по-лесна втора матура, особено ако ще се готви и за сертификат, поне слушане, четене и писане ги има и в двата формата. ДЗИ по ПП Мат, Инф, Физика - със сигурност знам, че са доста трудни и тази година имаше скъсани по Мат ПП от МГ-Варна, колкото и странно да звучи, а и резултатите на всички МГ-та из страната го доказват.

# 691
  • ВАРНА
А като се замисля  - защо се оставя избор? Защо вторият дзи да не е един от задължителните профилиращи предмети?
Спирам с тази чудна тема  Simple Smile Лято и ваканция все пак  Simple Smile

# 692
МУ Плевен според други нейни приятели/ имаше много малко от профилираната подготовка и то беше преподадено на уроците.

Да, за Плевен каза, че е имало по-малко профил, но е имало, също че е бил някак странен формата. И там се справи много добре и беше приет още на първо класиране.

Ще видим брат му какво ще си избере, хубаво е, че в 1ЕГ могат да избират профилите след 10 клас.

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 00:26 от Radina

# 693
Здравейте, имам въпрос за последното класиране, какви са ми шансовете да приемат детето в училището от където съм изтеглила документите?

# 694
BoeL, голямо отрезвяване ще настане в 10ти клас, когато се стигне до осъзнаването на избраните още при кандидатстването профилиращи. Дори си признавам, че домашният любимец абсолютно емоционално си избра какъв профил иска. Избра си нещо, което й е по-малко интересно (основно на малкото часове в 6ти и 7ми клас се дължи), за да си следва човешкия фактор.
На моменти и аз като Прасучо се хващам в мисъл за чий въобще е този голям избор.

# 695
  • Sofia
Здравейте, имам въпрос за последното класиране, какви са ми шансовете да приемат детето в училището от където съм изтеглила документите?
Шансът е по- голям отколкото на другите. Значи балът ви е стигал. Предлага се, че другите са с ниски. Чисто теоретично. Какво ще стене на практика....

# 696
Аз също мислех, че в МГ профилите са 4, но се оказа, че са 3 Simple Smile.
Първите два са Мат и Инф, в 10 клас ще трябва да изберат още един. В предната тема ги зачекнахме тези въпроси и една майка на 10-класник ми писа, аз съм се объркала, защото дъщеря ми е в ЕГ и там профилите са двата езика плюс 2 по избор. На второ задължително ДЗИ ще могат да избират между Мат, Инф и третия профил (АЕ, Физика, ИТ, Химия....). Може докато нашите деца стигнат до 10 клас да се промени нещо, но засега е така. Аз лично ще го посъветвам да избере АЕ, за да има по-лесна втора матура, особено ако ще се готви и за сертификат, поне слушане, четене и писане ги има и в двата формата. ДЗИ по ПП Мат, Инф, Физика - със сигурност знам, че са доста трудни и тази година имаше скъсани по Мат ПП от МГ-Варна, колкото и странно да звучи, а и резултатите на всички МГ-та из страната го доказват.

За всички паралелки профилиращите предмети са 3 или 4.
Всеки ученик към края на 10 клас попълва декларация дали иска 4 или 3 предмета и така класът гласува, като мнозинството печели.
Ако са 4 се изучават по 5 часа седмично всеки, а ако са 3 са по 7 и 6 часа седмично.
Може да са и сборни групи от различни класове за 3 и 4-ти профилиращ според предпочитанията и какво предлага училището.

# 697
  • София
И при нас пожелаха да посочим профилиращите предмети при записването. Наборът избра биологията, която винаги му е била любима от разказвателните, и география, защото смята, че ще му е по-леко и приятно в сравнение с останалите разказвателни. Надявам се да могат да си променят избора след няколко години, като опознаят учителите. Беше намислил профил БЕЛ, но нямаше такъв в списъка. Има ли го в другите училища като опция?
 Моето дете е от тези, за които е много важен подходът и начинът на преподаване на учителите. От това зависи колко ще чуе, каква мотивация ще има за учене и доколко добър ще е крайният резултат.

# 698
  • София
Със сигурност 10ти клас ще ги питат пак според мен, тъй като дотогава много деца може да са си променили желанието.
В СМГ има профил Бел за набора на моите, но беше на кантар да се сформира. Пускат анкета и трябва да има по е 20 желаещи, за да предложат даденият предмет като профил, а после и поне 15 да се запишат реално.
Първите два са им математика и информатика и отделно се сформираха за: физика, химия, география, английски като първи език, немски като първи език, рисуване и философия. Нямат вариант само за физическо и музика и не се събраха достатъчно желаещи за биология, инф. технологии и история, ако не се лъжа. Както и групи за вторите езици.

Последна редакция: сб, 12 авг 2023, 13:23 от Aila

# 699
Дано да е така, че страшно съм се притеснил дали няма да изгубим и това място на което беше приет

# 700
Нещо странично да питам,ако някой се е сблъсквал.Пускали ли сте децата да пътуват с междуградски автобус, преди да са навършали 14г? Девойката ще навърши 14 г след 5 месеца.Искам да я изпратя при наши приятели във Варна за седмица.Виждам обаче,че всички презозвачи искат дете до 14г да пътува с придружител.За БДЖ няма такова изискване,но предпочитам автобус,защото влака спира на много гари,качват се слизат хора,а с автобуса ,ще се качи от Търново и ще я посрещнат във Варна.Дали няма опция за документ,който да носи,че ние като родители сме съгласни да пътува? Thinking

# 701
  • Sofia
Синът ми пътува сам на 13 г. Но на по-кратко разстояние -60 км. Не са питали на колко години е.

# 702
Беше намислил профил БЕЛ, но нямаше такъв в списъка. Има ли го в другите училища като опция?

Дъщеря ми ще е 12 клас в ЕГ във Варна, профилите й са БЕЛ и Философия (беше с фиксиран БЕЛ и История при приема, но в 10 клас попълваха отново заявления и смени). Интересни са й и двата профила, тя ще кандидатства с рисуване и реално записа профили, които са й приятни, за да не се презорва Simple Smile.

# 703
  • София
Нещо странично да питам,ако някой се е сблъсквал.Пускали ли сте децата да пътуват с междуградски автобус, преди да са навършали 14г? Девойката ще навърши 14 г след 5 месеца.Искам да я изпратя при наши приятели във Варна за седмица.Виждам обаче,че всички презозвачи искат дете до 14г да пътува с придружител.За БДЖ няма такова изискване,но предпочитам автобус,защото влака спира на много гари,качват се слизат хора,а с автобуса ,ще се качи от Търново и ще я посрещнат във Варна.Дали няма опция за документ,който да носи,че ние като родители сме съгласни да пътува? Thinking
Синът ми пътува до морето тази година, но купих билети онлайн и излъгах за годините му. По принцип под 14 не може. Той е едър и беше на 13 и 11 месеца. Пътува и сам в Европа на лагер, ама там няма мърдане😀. Само България Еър.

# 704
Миналата година синът ми на 12г. и 10м пътува от София до Сливен, питах по телефона и ми казаха, че няма проблем. Иначе на него доста му беше дошло да пътува повече от 4 часа.

Общи условия

Активация на акаунт