СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 733
  • 761
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Създателката е доста натоварена. Опитва се и тя да работи на сто фронта, та най-вероятно просто не смогва. Едва ли е лично.

# 226
  • София
Ясно е, че е натоварена, но като ще се правят подобни предложения, те трябва да бъдат обмислени с всичките им кратокосрочни и дългосрочни последствия. Иначе само ще си правим реформи заради самите реформи.

# 227
  • София
Малката беше в частно основно училище, където обучението е целодневно - приблизително от 8:30 до 16:45. Домашни имаше само за събота и неделя, което мисля е нормално, защото часовете в училище бяха достатъчни за упражняване и затвърждаване на материала.
В езиковите гимназии часовете по мат са 3 на седмица. Предполага се, че в тези 3 часа ще се преподава нов материал, ще се преговаря, ще се правят упражнения, ще се изпитва. Искам да видя как от МОН ще структурират програмата, за да освободят достатъчно време за упражняване, което ше компенсира липсата на домашни.

Санака, какви са възраженията ти срещу двата модула за НВО?

Дайте линк към тази група, моля.

# 228
Някой знае ли защо сайта infopriem спря да работи? Влязох да проверя нещо и освен името на детето , всичко останало е изчезнало: желания, оценки, класиране..

# 229
  • София
Двата модула на НВО имаха своята логика и обосновка при предишната образователна система - когато основно образование се завършваше не в 7-ми, а в 8/9 клас, когато имаше кандидатстване и след 8-ми клас, когато децата имаха практическа възможност да не кандидатстват в училище след 7-ми клас /съответно да държат само първи модул/, а да останат в досегашното си училище. Всичко това към момента е съвсем различно, всички задължително кандидатстват и механичното връщане към модел, измислен за и действащ при друга образователна система, ще бъде напълно изкуствено и формално, и само и единствено с цел МОН да се хвали с по-високи средни резултати от НВО, като отчита само първи модул. Нищо повече. А, и за да служи за оправдание на не особено съвестни учители да готвят децата в училище само за него.

# 230
Някой знае ли защо сайта infopriem спря да работи? Влязох да проверя нещо и освен името на детето , всичко останало е изчезнало: желания, оценки, класиране..

Странно... Не всичко е изчезнало, първи етап (лекичко) липсва, няма класирането там, заедно със статута на детето, втори и трети са коректни... Желанията стоят, баловете по желанията стоят...
Синхронизират нещо, без да са спрели достъпа в момента и стават бъгове, явно.

Двата модила имаха смисъл и биха имали смисъл, ако пърия се вземе за "оценка" в НВО, а сумата на двата за точки за балообразуване. Но тогава доста тярбва да изменят първия модул... Някак нямам очаквания, че ще се случи каквото и да е смислено "от днес за утре". Thinking

# 231
Ох, само да се отчета записахме се в 1 АЕГ!!!
АЕ/НЕ Чуждоезиковия профил!!!!
Някакси камък ми падна от сърцето!
Електронно ще уведомят старото училище.
Статус записани!
Оригинала на свидетелството за образование остава за 1 АЕГ нали, но въпроса е кога ще го върнат, наесен ли?
Ако има други записани или група на децата във ФБ или инстаграм ще се радвам да споделите!

# 232
Статус записани!
Оригинала на свидетелството за образование остава за 1 АЕГ нали, но въпроса е кога ще го върнат, наесен ли?
Ако има други записани или група на децата във ФБ или инстаграм ще се радвам да споделите!

Какво означава "електронно ще уведомят старото училище" ? Не трябва ли да се изтеглят документите , за да се участва в трето / четвърто класиране?

И мен ме интересува оригинала на свидетелството до кога остава в училището? До започване на учебната година или докато детето учи в това училище?

# 233
Статус записани!

Какво означава "електронно ще уведомят старото училище" ? Не трябва ли да се изтеглят документите , за да се участва в трето / четвърто класиране?

И мен ме интересува оригинала на свидетелството до кога остава в училището? До започване на учебната година или докато детето учи в това училище?
Имам предвид училището, в което завърши 7 клас.
Не сме записвали до сега в друго училище за 8 клас.
Пропуснахме второ класиране., не сме се записвали на 1-во и не подавахме заявление за второ.

# 234

Звънях в РУО - София да питам и казаха, че в момента тече записване, затова който бил записан, не виждал данните си.
Когато дойдел срока за 4-то класиране, тогава пак щяло всичко да се вижда.

# 235
На базата на 40-годишен опит  в класна стая и 9-годишен на частния фронт,мога да кажа,че всяка промяна  води до все по-слаб резултат.  Какви ли не промени минаха през тези години!  Не очаквам и сегашните да направят образованието  по-добро.Като махнат домашните,как ще смогнат всичко да решат или научат за 45-минутен час?!  Ще има да се препуска още повече през материала.  Тогава ще идват при такива като мен и  родителите ще харчат пари за частни уроци.

# 236
Изсмукали са си от пръстите отговор... все едно докато течеше записване за второ, не виждахме първо и статус "записан"... ама айде, това знаели - това казали Simple Smile
Нали си знаем, че сме записани, ще преживеем, че на първо класиране не стои онова красиво редче, завършващо със "записан" а стои "Класирането не е обявено" Smiling Imp

# 237
  • София
Месец след изпитите, най-накрая голямата ми дъщеря, която завърши 10-ти клас успя да получи кода от бележката за влизане в сайта и решихме да проверим все пак колко има на НВО по математика. Това се случваше, точно по времето на първо класиране за седмокласниците. Каква беше огромната ми изненада, след като влязохме и констатирах, че явно вече всичко е зачистено и няма информация за точките. Докато се чудех към кого да се обърна и как бих могла да разбера колко има, приятелка помогна и ме насочи да проверя в Школо, тъй като там също фигурара тази информация.
Според мен малко може би прибързват със зачистването на информацията в сайта и за десетокласниците и за седмокласниците Simple Smile

# 238
Furf, много благодаря за споделеното мнение.

Hope for Two, споделям мнението ви, но балът не стигна за близкото желано училище. Затова търся мнения за това отдалечено училище.
Като дете това ми беше кварталното училище, макар и лично аз да прекарах по-голямата част от основното си образование в другия край на София - любимото ми 129-то. Сега когато имам път натам и минавам покрай училището не мога да го позная. Направен му е много сериозен ремонт, изглежда изключително модерно, специалностите също ми се струват интересни. Та ниският приемен бал най-вероятно идва от локацията и от средата, което не пречи вътре да работи добър екип с визия и да дърпа училището напред. 🤞🏻

# 239
Изсмукали са си от пръстите отговор... все едно докато течеше записване за второ, не виждахме първо и статус "записан"... ама айде, това знаели - това казали Simple Smile
Нали си знаем, че сме записани, ще преживеем, че на първо класиране не стои онова красиво редче, завършващо със "записан" а стои "Класирането не е обявено" Smiling Imp
То, аз така ги и подхванах! Казвам "изглежда има срив в системата, може ли да ми кажете какво става? "
Отговорът:"Няма никакъв срив, госпожо!
Вие нали сте се записали, тази информация не ви трябва. Има я на "заден план" (каквото и да значи това), но не я виждате. Когато има класиране, ще я видите. "

Общи условия

Активация на акаунт