СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 699
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Има ли статистика за Пловдив след трето класиране?
https://www.ruoplovdiv.bg/priem/messages

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 15:44 от peneva_a

# 256
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз не виждам как може да помогне този сайт за четвърто класиране.
Само да видя точките на детето за всяка паралелка, за да не си играя да гледам балообразуващите предмети в справочника и да ги смятам аз Simple Smile Иначе - да ... няма как да помогне Simple Smile
Да - грешна подредба за 1-во класиране. После още по-грешна за трето ... И сега се опитва майката да направи грешки, ама ще видим ... То не може с бал около 270 да искаш да си в училище от квартала, където баловете се въртят около 350 ... Не иска професионална гимназия, не иска да са само момчета, не иска да е далече, ама ако може да е свободен да си тренира с футболния отбор ... пък годишните му оценки са 3-4 ... тук таме 5 ... Абе, луда работа - много претенции, никакво покритие и сега няколко дни рев и продължава с тъпите претенции ...

# 257
Наистина, с този бал няма друг избор, освен да реди всичко. Те пак да си пишат тези с по-високия бал, ако искат, но ще трябва да сложат всичко останало от-до. Просто да си подредят нежеланите училища по предпочитание.

# 258
132 су, ако има места за четвърто класиране, изглежда подходящо?

# 259
Вижте и 8мо в Мусагеница, ако има места. Не знам от кои квартали е детето, но за първа година от много време имат паралелка.

# 260
При бал 270, може и в 47-мо да влезе, въпреки че не е много ок.

# 261
  • Sofia
Би ми било интересно да познавам такива хора - искат си и това е, няма значение дали е възможно Simple Smile Ама когато детето е трябвало да учи, явно искането не е било толкова голямо.
Ще ми е любопитно и да видя свободни места. Сигурно няма да е утре, а пак в последния възможен ден.

# 262
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Би ми било интересно да познавам такива хора - искат си и това е, няма значение дали е възможно Simple Smile Ама когато детето е трябвало да учи, явно искането не е било толкова голямо.
Ще ми е любопитно и да видя свободни места. Сигурно няма да е утре, а пак в последния възможен ден.
Не ги познавам лично ... Приятел на приятел ми дал телефона ... и така... Ама, ми се иска да помогна поне на детето, доколкото мога... От няколко дни се чувам с майката всекидневно и през сълзи и паника все това чувам ... Опитвам се да я убедя, че не е само до желание тяхно, но ... дали има чуваемост сред емоциите - не знам... Ще гледам и ще наредя оставащите места ...; ще ѝ ги изпратя, пък каквото напишат - те ще си носят последствията...
Силно се надявам, че ще излязат утре местата, но надали ... В РУО някъде днес ми се мерна НА 4.08 ... Обърнах внимание, защото до сега все беше - ДО ...

# 263
Здравейте! Извинявам се за включването, досега не съм писала в темата. Но искам да попитам какво представлява 4 класиране - децата отново могат да си пренареждат желанията от останалите свободни места, по подобие на 3 класиране? Благодаря предварително!

# 264
Здравейте! Извинявам се за включването, досега не съм писала в темата. Но искам да попитам какво представлява 4 класиране - децата отново могат да си пренареждат желанията от останалите свободни места, по подобие на 3 класиране? Благодаря предварително!
За да не преразказвам:
От Наредба 10 от 2016 г. за организацията на дейностите в училищното образование.
"Чл. 68а. (Нов - ДВ, бр. 19 от 2023 г.) (1) В четвъртия етап на класиране участват ученици, които не са записани в нито едно училище в страната на места от държавния план-прием по чл. 142, ал. 3, т. 1 от ЗПУО.
(2) В четвъртия етап на класиране може да участват и ученици, които не са кандидатствали до момента.
(3) За участие в четвъртия етап на класиране учениците подават заявлението по чл. 63, ал. 1, т. 1 до началника на регионалното управление на образованието, в което подреждат желанията си за обявените свободни места.
(4) Резултатите от четвъртия етап на класиране се обявяват от началника на регионалното управление на образованието.
(5) Класираните ученици се записват в училището.
(6) Приемащите училища съхраняват списъците със записаните ученици и със свободните места.
(7) След четвъртия етап на класиране, ако записаните в дадена паралелка са под норматива за минимален брой ученици, началникът на регионалното управление на образованието закрива паралелката и насочва учениците към паралелка, в която има свободни места, като се отчита балът на ученика.
(Sunglasses По изключение от ал. 7 след съгласуване с финансиращия орган началникът на регионалното управление на образованието може да не закрива паралелката.
(9) Четвъртият етап на класиране приключва с обявяване от началника на регионалното управление на образованието на свободните места."

# 265
Здравейте,
Аз да попитам отново, извинявам се на всички, ако Ви губя времето.
Оригиналът на свидетелството дали не трябваше да си го копирам или сканирам преди да го оставим при записване в училището., за това питах вече Трето класиране  мина, дали трябва да си ги поискаме оригиналите след 4 то класиране да ни ги върнат или ще се пазят Оригиналите докато завършат в училищата?!

# 266
На мен ми направиха копие в училището, без да съм искала. За оригинала нищо не казаха.

# 267
  • ВАРНА
Оригиналите на свидетелствата ще се върнат в края на осми клас.
По-добре училището да ги пази ако ме питате мен  Simple Smile

# 268
На мен ми направиха копие в училището, без да съм искала. За оригинала нищо не казаха.
Благодаря за отговора,
На мен не са ми правили, покрай цялата еуфория, забравих да го копирам имам го на снимка в телефона.
Да разбирам, че сте оставили и Вие оригинала при тях, не са казали, кога ще го върнат?
Нали са лични документи, защо трябва да ги задържат в оригинал?

*****Ха-ха-ха, относно пазенето, при мен всичко е подредено и добре пазено Simple Smile!

Наскоро някъде във форума, е трябвало свидетелството за записване на шофьорски курс и не са искали да им го върнат, но не помня за кое училище?

Аз се размислих, а какъв документ за записване получихте?

# 269
  • София
Не знам някъде да издават документи за записване. Ще ви върнат свидетлеството, няма страшно. За шофьорския курс ще ви трябва удостоверение за завършен първи гимназиален етап.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 19:42 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт