СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 675
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Прави ми впачатление, че хората често казват "приет е в" в смисъл на "балът му стига за", не само тук, но и навсякъде. Един съученик на сина ми до последно повтаряше, че е приет в испанската и в ТУЕС и нямаше начин да му се обясни, че няма как. Записа се в испанската детето и тогава чак разбрахме къде точно е приет.

# 331
  • ВАРНА
Не разбирам меренето и една камара тъпотиЙ, които изчетох.

Дъщеря ми днес : "Не може ли да не ходя на училище? Ей така да правя каквото си искам и когато си искам. Ок, ще ходя на уроци по рисуване. И един сборник ако може само да ми метне някой. Ходенето на училище е загуба на време. "

Simple Smile

# 332
Синът ми днес казал на баща си, че повече се вълнува от тренировките по муай тай, отколкото, че ще учи в ново училище, не било чак такава голяма работа, само търси сакове, в които да побере ръкавици и наколенки и обяснява как ще ги носи в училище и от там директно на тренировка. Викам, пиле шарено, тази глава ще ти трябва за други неща, не само да я налагат в спаринги 😂. Изобщо не дава дума да се обели за задължителна литература и разни такива дребни подробности, щяло да му дойде времето…

# 333
The supermеn & the wonder women, ако се визират успешно съчетаващите спорт и учене,  е малко вероятно да се окажат на нечия кушетка за психоанализа, понеже спортът ги предпазва от това да им изгърмят бушоните.. Laughing

Както предпази Марадона?

# 334
За РУО Враца са излезли свободните места за четвърто класиране, предполагам и за останалите РУО-та. Изобщо не очаквах преди 4,08, тази година всичко ставаше не по-рано от крайния срок.

# 335
  • София
The supermеn & the wonder women, ако се визират успешно съчетаващите спорт и учене,  е малко вероятно да се окажат на нечия кушетка за психоанализа, понеже спортът ги предпазва от това да им изгърмят бушоните.. Laughing

Както предпази Марадона?
Говорим в темата  за ДЕЦА, хайде нека после и за студенти, които стабилно си учат и паралелно  с това активно спортуват. Не за Марадона..

И да, твърдо вярвам, че в ученическите години спортът ги предпазва от пренавиване на пружините, отделно са ангажирани достатъчно, че да мислят и за разни други глупости.. Изключения винаги има, но те само потвърждават правилото. Wink

Много малка част от тези деца после стават професионални спортисти...От тези, които аз изброих в предходен пост  - само едно. И там стана ясно рано, че завоят ще е към спорта, понеже момчето завърши 12 клас като частен ученик. Но пак като отличник, със съответния сертификат по езика за С1.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 06:58 от пенсионирана русалка

# 336
Точно Марадона е леко неподходящ като пример с връхлетялата го толкова рано слава, пари и изборите, които са последвали от това.
Все пак едва ли американците са толкова захлупени, че техни университети да дават спортни стипендии, защото академичните постижения сами по себе си са хубаво нещо, но не са всичко.
И все пак можем да бъдем спокойни, защото както и друг път съм писала, тази група е много далече от представителната извадка за възрастовата група и интересите на децата. Такива, каквито ние им ги виждаме и ги представяме като за пред уж непознати.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 12:45 от рони

# 337
Включвам се в дискусията със спортистка, макар и не на полупрофесионално ниво. Но два спорта с по 4-5 тренировки на седмица ги смятам за достатъчни да се квалифицира, като такава... И детето веднага след НВО стартира ударно навлизане в състезателното ниво по единия спорт, с проект от наесен да се явява на състезания.
И определено смятам, че тренировките успяха поне малко да и балансират нервната система, особено втори срок. Трудно беше с времето, но не спря тренировки.

K.A.G., няколко пъти ви се обясни, но вие упорито не искате да разберете. Детето е кандидатствало в две области. Няма вариант да го приемат на три места ЕДНОВРЕМЕННО, само две са...и в крайна сметка може да избере само едно от тях. Ако поддържаме вашата логика, всеки с топ бал може да е приет на 200 места, но не е ...поради техниката на кандидатстване, класиране и прием. Разбирам желанието ви да изтъквате колко сте горда с внука си, ни след първия път, тази ваша гордост и неверни изказвания дразнят.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 08:05 от Fancy

# 338
  • Някъде там...
Нищо не меря и не съм влязла тук да се похваля самоцелно. Пиша в темата от години и повече съм споделяла притеснения, отколкото хвалби.  Нито съм очаквала чак такива резултати, нито сме ги гонили. Детето имаше за цел да изкара 85 т минимум. Споделям, за да се знае, че е постижимо да съчетаеш спорт и учение. Благодаря за "пожеланията" за бърнаут, мина детето вече успешно през един такъв в 6 клас. Wink Никой не я притиска, дори й предложихме да намали тренировките или да се откаже от спорта преди началото на 7 клас, но тя отказа. И сега си имаме притеснения как ще съчетава двете в трудния 8 клас. Отказвам да се чувствам виновна и се чудя защо въобще минах в оправдателен режим...
Тези деца са буквално извън системата. От тази гледна точка, разбирам и изказванията, че трябва да се избира между двете. Няма специална програма за тях, няма подкрепа от федерациите или държавата. Всеки се оправя както може.

Желая успех на смелите участници в 4 класиране!

# 339
За нас спортът е за разтоварване от напрежението.Обичат да четат много книги, да се занимават с някакви свои хобита така, че нямат желание за постоянно висене в залата.Няма да коментирам колко са концентрирани и тралала, не е умряла още циганката дето ме хвалеше Simple Smile

# 340
  • София
Точно Марадона е леко неподходящ като пример с връхлетялата го толкова рано слава, пари и изборите, които са последвали от това.
Все пак едва ли американците са толкова захлупени, че техни университети да дават спортни стипендии, защото академичните постижения сами по себе си хубаво нещо, но не са всичко.
Скрит текст:
И все пак можем да бъдем спокойни, защото както и друг път съм писала, тази група е много далече от представителната извадка за възрастовата група и интересите на децата. Такива, каквито ние им ги виждаме и ги представяме като за пред уж непознати.   

Подсети ме, че в събота гледах репортаж за част от тазгодишните български попълнения в Айви лига - две момчета, плувци. Едното ученик на МГ Варна, другото на СМГ. Препоръчвам, много интересни неща споделят. Не ми мина през ума да гледам с насмешка на постиженията им, изпитах възхищение от трудолюбието и постоянството на тези деца.

Пожеланията за бърн аут и диванче при психоаналитик ще подмина.

# 341
  • София
По темата със спортист-гимназист, да кажа като майка вече на деветокласник. За моя син се оказа невъзможно след 9 години футболни тренировки да продължи активно с футбола през втория срОк на учебната година. Въртяхме, умувахме, но когато училището е на минимум 40 мин от вкъщи, се оказа невъзможно. При тренировки от 9 или 9:30 сутринта на Драгалевци до 11 часа, нямаше как да се прибере до Младост , да се оправи и оттам да стигне за часовете в училище на "Пиротска". Просто много ограничения носи тази така неприятна за всички ни втора смяна. Успех на децата Ви , както в новите училища, така и искрено се надявам да успеете да запазите и спорта. Стискам палци за чакащите 4-то класиране Simple Smile

# 342
  • Някъде там...
Дениел Нанков е този от МГ Варна, а кой е този от СМГ? И един успешен плувец в НПМГ знаем, наскоро участва в европейското за младежи - Виктор Христов.
Като цяло последните години доста от учещите спортисти се ориентираха към спортните стипендии, които осигуряват американските университети. Там си имат работеща система за детско-юношеския спорт.

Ариа, за колективните спортове май е по-трудно съчетаването. Индивидуалните имат леко предимство в това отношение. Макар че ако трябва да тренираш два пъти дневно + училището, пак е леко невъзможно. Ще видим какви ще ги сътворим. Ние постоянно я караме напред-назад, логистично е много трудно иначе да успява сама. Бяхме избрали и школа по БЕЛ в квартала, по тази причина. Иначе и в 7 клас й отнемаше 20-30 минути пътуването до училище. Сега ще е повече.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 09:54 от Жабче

# 343
Все пак едва ли американците са толкова захлупени, че техни университети да дават спортни стипендии, защото академичните постижения сами по себе си хубаво нещо, но не са всичко.
Скрит текст:

Подсети ме, че в събота гледах репортаж за част от тазгодишните български попълнения в Айви лига - две момчета, плувци. Едното ученик на МГ Варна, другото на СМГ. Препоръчвам, много интересни неща споделят. Не ми мина през ума да гледам с насмешка на постиженията им, изпитах възхищение от трудолюбието и постоянството на тези деца.

Пожеланията за бърн аут и диванче при психоаналитик ще подмина.

# 344
Жабче и rosi_ta, какви "пожелания" ви гонят ??? Joy Joy Joy Не се вземайте толкова насериозно...чувство за хумор нямате ли ?!

Общи условия

Активация на акаунт