СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 706
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • София
При над се прокрадва мисъл за 4 то класиране. Много тегава ситуация....
На Ваше място, вероятно щях да подкрепя детето да рискува ако иска.
Освен това в настоящето ви училище има пак доста свободни места.

# 376
И нашето класиране приключи на второто, но се прокрадва у мен еретична мисъл... Обаче нито сме проучвали, нито ще го направим.

Някой горе писа за спортни стипендии към американски университети. Бихте ли дали подробности?

# 377
Desive, успех, ако решите да се пробвате.
Успех, кураж и късмет, и на всички останали деца в темата, които ще рискуват на четвърто. Аз да си призная, че ако се налагаше, бих имала смелост само за трето.

# 378
Има нещо сбъркано и това си е.
Рекапитулацията е не рядко по-ниски балове заемат места, желани от по-високи балове. Класирането е по показател кое семейство са по-големи авантюристи.
Шепа високи балове се забавляват, с което въртят на пръст сума ти народ.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 13:30 от solnichka

# 379
  • София
Рекапитулацията е не рядко по-ниски балове заемат места, желани от по-високи балове. Класирането е по-показател кое семейство са по-големи авантюристи.

Разлика до към 50 т. не е съществена разлика и показател за възможностите на детето в по-късен етап, в крайна сметка има голямо значение и псих. и физическото състояние в момента на изпита....Така че не съм съгласна с твърдение "по-нисък бал заема место, желани от по-висока бал"...Дали ще си в НЕГ с бал 480 или 440 например, няма да има голямо значение впоследствие....това са все високи балове....За СМГ така или иначе трябва добре да си правиш сметката дали дори и с бал 480 си за там...но за останалите, не толкова ясно профилирани, според мен е такава разлика няма значение.
Така, че да, ако детето силно желае и има силата да рискува ( семейството, също, най-вече) - защо не.

# 380
Аз бих рискувала,ако съм подсигурила частното или някое към културата, или е сигурно, че ще си взема отново мястото

# 381
Искат ли да покажеш удостоверението, за да участваш в класирането или само при записване?

# 382
  • София
Рекапитулацията е не рядко по-ниски балове заемат места, желани от по-високи балове. Класирането е по показател кое семейство са по-големи авантюристи.
Шепа високи балове се забавляват, с което въртят на пръст сума ти народ.

Аз си мисля, че кандидатстват деца, вече записани  в ЧУ и без да се записват само пазят свободни местата до директорското класиране.  Не мога да намеря друга  логика в НЕГ да продължава да има свободни места като на 3то класиране мин. бал беше почти 460 и от 5 се записаха само 2 деца. Там няма различни паралелки всичко е НЕ с АЕ.

# 383
  • София
Може да са се записали повече, но да са се отписали други след второ, които да се появяват сега в четвърто.

# 384
Pouh, не съм твърдяла, че точките от НВО определят кой е по-умен и способен, ама все пак по тях се класират децата и ако тръгнем по тази плоскост, въобще да го няма това състезание.
Риск губи, риск печели е девиз на игрална зала и не може да е принцип на кандидатстването в гимназия.
Абсолютно е възможно детето с 440 да е по-способно от всички между 441 и 479, но фактът е, че ще изпревари нерискувалите само със смелост. И един от другите да е с оправдано по-високи точки на НВО, вече имаме несправедливост.

# 385
  • София
Възможно е деца приети в НЕГ след второ да са кандидатсвали за СМГ/НПМГ с немски и така да са се освободили места.
Каква е логиката деца приети в ЧУ да не се записват, а да държат места за директорско класираме? Местата не се ли обявяват официално, класирането не е ли по бал, макар и да не е през системата?

# 386
  • София
Не знам и аз се чудя. Обикновено остава по някое свободно място в езиковите, но в НЕГ 5 на трето и 3 на четвърто класиране направо ме учуди, а в 73то от второ няма нито едно, т.е не се прехвърлят деца в НЕГ. В същото време в СМГ продължава да има свободни места, както и в ТУЕС. Единствено оправдавам свободните места в НПМГ защото там кандидатстват доста деца от провинцията и може все още да преценяват за и против детето да учи в София или в друго по- близко у-ще. Въпреки, че 6 свободни места за математика ми се виждат прекалено много.

Само си разсъждавам...

# 387
  • София
Solnichka, докато има свободни места, трябва да има механизъм да бъдат запълвани. И системата, по която в момента това става, всъщност класира детето с най-висок бал пожелало това място в дадения момент....Останалите с по-висок бал поради различни причини - дали защото са доволни от класирането си ( имам две познати деца тази година и двете с бал над 480, които си избраха Първа и Втора английска, а не Испанската или НЕГ) например или защото ги е страх, не са го поискали...Затова е справедливо тези деца, които са посмяли, да си се класират Simple Smile.
Иначе какъв би бил механизмът?
А смелостта също е качество, което не е за подценяване Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 14:25 от Pouh

# 388
След 4-то, за свободните места на "директорско", пак ли се изтегля оригиналното Свидетелство? Благодаря Simple Smile

# 389
Днес ли ще излязат свободните места за 4-ти етап в infopriem? Пише "Няма активен етап на класиране"
да, за София град тук
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8- … 0%bb%d0%b0%d1%81/

Общи условия

Активация на акаунт