СЕДМИ КЛАС - трето и четвърто класиране

• 67 644
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
  • Sofia
Да попитам дали все пак съм наясно - на четвърто може да се кандидатства за колко искаш места, нали?

# 391
Да попитам дали все пак съм наясно - на четвърто може да се кандидатства за колко искаш места, нали?
Да, за всички свободни и пак така се редят.

# 392
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Не знам и аз се чудя. Обикновено остава по някое свободно място в езиковите, но в НЕГ 5 на трето и 3 на четвърто класиране направо ме учуди, а в 73то от второ няма нито едно, т.е не се прехвърлят деца в НЕГ. В същото време в СМГ продължава да има свободни места, както и в ТУЕС.

В ТУЕС няма свободни места.

# 393
Искат ли да покажеш удостоверението, за да участваш в класирането или само при записване?

Доколкото знам, се изтегля Удостоверението, за да ви впишат, като "незаписан" в системата и да можете да участвате в това класиране. Оттук и рискът, че губите настоящото си място.

# 394
Ако си записан трябва да се отпишеш и удостоверението трябва да го върнат. После може да участваш. Ако детето е в частно училище, то фигурира в системата на infopriem като незаписано и може да участва без да се отписва от частното, защото по право му се полага място в държавно училище. Та те не си изтеглят удостоверенията до момента, в който ги приемат и решат да запишат в държавно.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 15:29 от drago_2008

# 395
  • София
След 4-то, за свободните места на "директорско", пак ли се изтегля оригиналното Свидетелство? Благодаря Simple Smile
Да, така трябва да е.
Доколкото знам, се изтегля Удостоверението, за да ви впишат, като "незаписан" в системата и да можете да участвате в това класиране. Оттук и рискът, че губите настоящото си място.
И това е така - трябва да изтеглят записаните към МОН. Това, което Драго споделя за ЧУ е вярно, те са си със статут незаписани. Както и записаните към училища към МК.

# 396
  • София
Не знам и аз се чудя. Обикновено остава по някое свободно място в езиковите, но в НЕГ 5 на трето и 3 на четвърто класиране направо ме учуди, а в 73то от второ няма нито едно, т.е не се прехвърлят деца в НЕГ. В същото време в СМГ продължава да има свободни места, както и в ТУЕС.

В ТУЕС няма свободни места.

Извинявам се, в ТУЕС няма свободни места.  Сигурно от СМГ и НПМГ са се пробвали за свободни места от предишното класиране и сега останалите ще се запишат на 4то класиране пак в съответното училище.

# 397
  • Някъде там...
След 4-то, за свободните места на "директорско", пак ли се изтегля оригиналното Свидетелство? Благодаря Simple Smile
Да, така трябва да е.
И това е така - трябва да изтеглят записаните към МОН. Това, което Драго споделя за ЧУ е вярно, те са си със статут незаписани. Както и записаните към училища към МК.
И моята близначка е все така незаписана в системата. Направо си е бъг. Simple Smile Нищо, че официално е записана и удостоверението й не е свободно, системата позволява да се джуркат желания и там на 3 и 4 класиране.

# 398
  • София
Вероятно е пропуск на училището да я подаде като записана.

# 399
  • София
Пожелавам успех на всички участници в 4то класиране.Flowers Four Leaf Clover Аз се предадох, след като щерката  ме обвини в тормоз.

# 400
С наличие на 4то класиране през системата, 3то доста се "изкриви" Simple Smile
Деца, които са записали второ класиране и си изтеглили документите  за трето си знаят, че местата им "ги чакат" на четвърто и "играят смело... Но сега на 4то вече трябва да се запишат...
Да кажем от НЕГ изтеглят документи след записване на второ класиране 2 места да кажем (те не се появяват в трето), кандидататват в СМГ, не ги приемат там, но са писали и НЕГ, там са приети пак, но на другите свободни на 3то класиране места. Не се записват ...  (две места остават свободни от 3то класиране евентуално) и 2 от "отписани" от второ, необявени в трето... сега на 4то класиране има вече 4 места (или поне 2 от след изтеглени документи от второ +0, 1 или 2 от трето класиране)...

Другия вариант Физика НПМГ
Детето с най-висок бал не се записва, оставя свободно мястото, че да кандидатвта в СМГ и отново за това място... докато стане СМГ или докато накрая се запише...

# 401
Solnichka, докато има свободни места, трябва да има механизъм да бъдат запълвани. И системата, по която в момента това става, всъщност класира детето с най-висок бал пожелало това място в дадения момент....Останалите с по-висок бал поради различни причини - дали защото са доволни от класирането си ( имам две познати деца тази година и двете с бал над 480, които си избраха Първа и Втора английска, а не Испанската или НЕГ) например или защото ги е страх, не са го поискали...Затова е справедливо тези деца, които са посмяли, да си се класират Simple Smile.
Иначе какъв би бил механизмът?
А смелостта също е качество, което не е за подценяване Simple Smile
Мястото се заема от най-високия бал РИСКУВАЛ да го поиска. И това е сбърканото.
Спирам, че сигурно завират като четат, тези, в чиито желани паралелки се е влезнало с по-нисък бал.
Сега им се обяснява, че не са ги искали тези места всъщност и просто са страхливи.

Губят и рискували, и нерискували.
Разконспирираното дете от НПМГ си е напълно заслужило да се бори до последно, обаче пък вероятнл се прецакват, изпускайки спечелено, деца отписвайки се, за да се борят за неговото място. Не знам дали еднократно редене на желания за цялата кампания и наличие на информация колко са преди теб за мястото преди класирания та от второ нататък няма да избегне тези ситуации.

# 402
  • Някъде там...
Вероятно е пропуск на училището да я подаде като записана.
Подадена е. Звъняхме им след като излезе второ класиране и видяхме непроменения статус, те на свой ред звъняха в РУО. Оттам обясниха, че не можели да правят промени в такива случаи. Даже от училището бяха уведомили другото, в което беше приета на 1во класиране, да не я чакат.

# 403
  • София
А възможно ли е деца с висок бал записани в частни училища или в МК да са основната причина за толкова свободни места в топ гимназии. Според мен за тях има много деца, които наистина искат да са там, но не успяват да се класират, а очевидно част от класираните не се записват.
Не смятам да обсъждам причините за това, но няма да е лошо да има механизъм след второ класиране примерно, записани деца извън системата на мон, да трябва като останалите, ако искат да участват на трето или четвърто да предоставят свидетелство и да не са записани никъде. Или пък както е на 5то, предишното четвърто класиране да може като те класират и не се запишеш да поканят следващият желаещ и наистина искащ там да учи да се запише, иначе тези врътки на класирани и не записващи се деца може да продължават безкрайно дълго.

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 16:58 от Aila

# 404
Точно, Aila. На практика не всички рискуват даже.
Едно е да си сигурно записан някъде, друго да се отпишеш, за да влезеш във въртележката.
Класацията по смелост и тя е изопачена.

Общи условия

Активация на акаунт