Любители на котки - Тема 185

• 33 775
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Езичето може да се подава заради липса на зъби, на които да се подпира. Киро е зле със зъбите. Липсват почти всички малки предни зъбчета и редовно си показва езичето.

# 556
Когато изследваха Ади за алергии ми обясниха, че може да се получи алергия към местен протеин от манията за залитане към храна, изчистена от всякакво зърно и други добавки, различни от месо. Демек от пренаситена с месен протеин, правят алергия към протеин. От друга страна, ако е със зърно, се рискува запушване, та не знам дали има някаква златна среда. Но явно има и предразположеност за алергии - Ади няма установена алергия, но е много явно, ако ползвам омекотител, ароматизатор, ако пуша вътре, очичките му почват да текат. За автоимунни не знам дали има някаква логика. И пак ми е странно де, Ади не е породист, евентуално да има един породист родител, защото е мек и сив, ама чак пък толкова.. С Бени нямам такива проблеми, едно и също ядат.

# 557
Езичето може да се подава заради липса на зъби, на които да се подпира. Киро е зле със зъбите. Липсват почти всички малки предни зъбчета и редовно си показва езичето.

Да, изпадали са й предните зъбчета, резците отгоре и отдолу, стоят само кучешките- горе и долу. Забелязах ,че лекичко се подава езичето още преди около 20 дни. Не се показва цялото езиче, а само малко от него. Не знам защо са паднали зъбите, дали от автоимунното, или защото е на 8 години и 5 месеца. Лекарят каза, че стоят и кътниците назад и били здрави, но аз не съм виждала и не знам.
Ив, тя яде и твърда храна, търси си гранулките и парти лакомствата. Оставям по 1-2 и тя веднага ги изяжда, те са твърди.
Иначе сега яде паучове, които пасирам. Яде нормално за нея вече. Обаче все още не е акала....сигурно от стреса. За последно ходи в петък следобед.

# 558
Ън, дай й малка масло, но много малко.
Това са вече 3 дни, а се храни.
Радвам се ,че вече се храни, милата Изи.

# 559
Ще й дам сега мъничко масълце, тя обича.

# 560
Днеска беше голяма жега... Слънчи цял ден нямаше мерак да излиза... Към 21 ч. решихме с детето да ходим да пазаруваме и чак тогава Слънчи реши да се пораздвижи... Все още беше жега... Не му беше до обиколки, не хукна на никъде, ами остана до входа да ловува, да се въргаля и да мързелува... Хвана един огромен скакалец, една богомолка и още нещо, което схруска набързо и не успях да видя даже какво беше... Светнахме фарчета за фотоса...

Опитах се да намеря снимката на Съни с подута уста (някъде из темите съм я качвала), но не успях... В общи линии за 4-5 дни мисля, че ѝ беше спаднал отока. На вет не я водих, просто я наблюдавах. Но и на мен ми беше чудно от какво се беше подула така. Долните ѝ резци бяха разместени и паднаха бързо. Не се е повтаряла реакцията след това. Сигурна съм, че не е от ухапване на насекомо. Алергия към пилешкия протеин проявяват някои котки, но тя обикновено се изразява в кожен проблем с разчесвания до кръв. Потвърждава се като се изключи пилешкия протеин от менюто.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 03:10 от amy_nka

# 561
Привет от нашето женско царство! Бяхме на доктор с Лина, държа се прилично, ама кака се изложи щеше да припадне за малко докато преглеждаха котето. Докато ни говореха и сложиха термометър на Лина,  гледам дечко клекна и бяла като платно, Лина ли да държа, нея ли да вдигам... Започнах да я успокоявам, че с котето всичко е наред и докторката се включи, дадоха вода и бонбон. Та  amy_nka беше права, много, много ти благодаря ,че бях подготвена Лина действително е изкарала херпес вирус, но е лекувана правилно и сега ще капим капки в очите и нослето на антибиотична основа Тобракулин. Тежи 770гр. и казаха, че много добре се развива. Дадоха ни в 10 спринцовки по 3 млгр. имуностимулант да слагаме в храната, обезпаразитиха я вътрешно и външно и след 10 дни сме пак там. Много ми хареса докторката, обясняваше ни всичко, показа ни как да слагаме капки и успяхме да ги сложим с детето.

# 562
Lusia, много си сладка, усмихвам се до ушите като ти чета постовете, много са мили и пълни с любов и нежност. 🥰 звучат ми наивно дори, но по някакъв много приятен и детски начин!

# 563
  • София
ама кака се изложи щеше да припадне за малко докато преглеждаха котето
Един ветеринар се наложи да "реанимира" ММ, пръскаше го с вода, даде му да пие вода. Ветеринарят се беше притеснил, много. А ММ стана бял като платно и успял да поседне на един стол.
И сега идва с мен до клиниката, но ме оставя аз да се оправям с прегледите. На него са му проблем взимането на кръв и гледам да му го спестявам.

# 564
Lusia, този вирус не се изкарва за 1 седмица, за съжаление, той протича по-дълго (около 3 седмици), за разлика от калицивируса, така че се надявам, котето да е взело достатъчно антитела от майка си, за да го преодолее и да не се окажа права и за това. Не бързайте да я къпете.
Милата душичка на каката... Frowning1 Дано всичко да е наред и детето да е спокойно! Hands Pray

# 565
Ън, как сте? И на моя негър диагнозата беше автоимунно заболяване - венеца разпознава зъбите като чуждо тяло. Теста за трите болести - най разпространените котешки беше отрицателен. Преди да извадим зъбите беше като хартия на пода. И хапчета по схема, и инжекции - като умрял беше.

Решението да ги извадим много трудно беше. Няма ясна диагноза освен автоимунно  заболяване без име. Рискувахме и не съжалявам. Бие голямата и страхлива Феликс, завзема й територии, копира я.
Докторката казва че го е боляло.

В апартамент сме. Зъбите са важни в природата. Яде паучове, понякога и суха. Но няма мярка колко да яде и мина 5 кг. Беля след беля прави Кашончо.

Има само кътници и кучешки. А обича да хапе от обич и често му казвам че ще му ги извадя и тях - на майтап.

# 566
Lusia, този вирус не се изкарва за 1 седмица, за съжаление, той протича по-дълго (около 3 седмици), за разлика от калицивируса, така че се надявам, котето да е взело достатъчно антитела от майка си, за да го преодолее и да не се окажа права и за това. Не бързайте да я къпете.
Милата душичка на каката... Frowning1 Дано всичко да е наред и детето да е спокойно! Hands Pray
Да и ветеринарите това обясниха, че ако не е започнало навреме лечението, може да стане беля и понеже искаха да знаят как точно е лекувана се обадих и на мен като ми спестиха информацията и ме залъгваха, че е конюнктивит пък приема хапчета, може за пръв път да гледаме коте, ама не паса по ливадите и за конюнктивит хапчета...,та ги пуснах на високоговорител и докторката разбра какъв АБ са давали и как е потекло лечението, затова си мисля, че докторите си знаят работата, надявам се! 10 дни е пила АБ обаче ми изхвърча от главата името, че нали и дечко се гипсира. Чух, че били розови хапченца, тогава Лина е била 650гр.,какво другото уф не помня,  но ветеринарката ни успокои, дойде и по възрастен лекар и той я огледа също и напипа леко подути лимфни възли,но каза, че е нормално след тази инфекция. Искам да им вярвам, допаднаха ми, с кучетата ми съм попадала на какви ли не ветеринари,а този от който бях най-доволна е починал за съжаление.
T. Valcheva, и на мен ми е добре сред вас!
AnMary, и ти си имаш една опораа...да са живи и здрави, не всички са издръжливи като нас, а и как иначе  ще изпъкнем ние хихихи.
С любимата оФца Спаска Grinning

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 20:54 от lusia

# 567
Олеее какъв сладък мишок 💜

# 568
Така ти се радвам човек.
Връщаш ме много години назад когато за пръв път у дома влезе котка - Топи.
Любовта която дават е неизмерна.
Не мога да си представя домът ни без котката.

Да ви кажа, че Уши не цака бебето за крив макарон.Joy
Души го и дотам, облиза го два-три пъти и това беше. Малкия като зареве и котката търчи да излезе от стаята, най-интересното е, че докато излиза си мрънка нещо.Joy
Помислих, че е случайност, но всеки път се случва.

# 569
  • София
Ивекс, ми бебето е нещо страшно, ревливо Simple Smile

Моите момчета в рядък момент на близост

На следващият месец спасихме Торо и Харо го остави да ухажва бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт