Случаят „Дебора“

• 281 120
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 380
  • При семейството си
Ми то има - казва се Наказателно-процесуален кодекс...
Извинявай не знаех, че  в НПК има протокол за действията на полицаите стъпка по стъпка. Хубаво е да ме ориентираш.
В интерес на истината, близките на момичето казаха, че всъщност само полицията си е свършила работата, след това нещата се размиват.

Аз ще чакам да прочета конкретните искания от Сирос и Сие за законодателни промени….в темата.

# 1 381
Извинявай не знаех, че  в НПК има протокол за действията на полицаите стъпка по стъпка. Хубаво е да ме ориентираш.
В интерес на истината, близките на момичето казаха, че всъщност само полицията си е свършила работата, след това нещата се размиват.

Аз ще чакам да прочета конкретните искания от Сирос и Сие за законодателни промени….в темата.
ще прочетеш, като преди това ми кажеш, в качествотото на каква, се изказвал за "повечето хора". Чакам и аз.

# 1 382
  • София
Ние и утре сме на протест

В кой град?

Цитат
Полицията - Да знаехме непосредствено след  нападението за заплахите, но не ги отчетохме защото пострадалата не можеше да каже точно на коя дата са били. не е ли тяхна работа да установят!?!
Това момиче няма ли телефон, да го проверят, да проследят контактите, комуникациите, да видят датите? Или не им е казало и, че има  телефон?

Оооо, има, има. След като се вдигна шум много бързо възстановиха съобщенията, които всъщност били изтрити. По новините го казаха вчера. Колко време им отне - един ден.

# 1 383
Лейди, Варна

# 1 384
Аз на протест не мога да отида, но съм помогнала финансово. Дано стигнат сумите до семейството и да са в каквато и да е помощ.

# 1 385
Мотали са се от самото начало, да покрият случая. Родителите реагират, като виждат, че нищо не се случва. Пък за два дни, изораха земята от работа. 🤐 От всичко видяно, ми това е. Няма кой да им вярва.

# 1 386

Те хубаво си мислят, че МВР си е свършило работата, но не знаят, че престъплението дори не е включено в бюлетина на МВР!? За да не стане обществено достояние. И това не е пропуск, някой нависомо в системата е наредил!
А сега се чакала експертира от Пловдив, за да не са местни. Това казаха на протеста.

# 1 387
Мотали са се от самото начало, да покрият случая. Родителите реагират, като виждат, че нищо не се случва. Пък за два дни, изораха земята от работа. 🤐 От всичко видяно, ми това е. Няма кой да им вярва.

Миличките, те толкова не са работили през живота си. Препотили са се.
И то в събота. До живот ще го помнят тоя случай. Как са работили в събота Joy

# 1 388

Миличките, те толкова не са работили през живота си. Препотили са се.
И то в събота. До живот ще го помнят тоя случай. Как са работили в събота Joy
ти се смей, но да помнят. Утре може пак да им се случи. 😎 Може пък някой да не го е страх, да застане срещу тях.

# 1 389
  • При семейството си
Джаки, по-добре експертизата, тройна, петорна, комплексна или каквато я водят, да не е от местни.
Ако има някаква връзка И с проституция, склоняване, принуждаване към такава, нещата съвсем стават…зависими.

# 1 390
Джаки, по-добре експертизата, тройна, петорна, комплексна или каквато я водят, да не е от местни.
Ако има някаква връзка И с проституция, склоняване, принуждаване към такава, нещата съвсем стават…зависими.

Ами виж сега, логично е че има.
Неслучайно години определени хора се вихрят. Имат си чадърчета.

ти се смей, но да помнят. Утре може пак да им се случи. 😎 Може пък някой да не го е страх, да застане срещу тях.

А дано почнат да работят, да има промени.
А утре някой който не ги е страх да застане и може би да не му щукне на някой пострадал от съдии, прокурори да им направи нещо. Някоя лекинка телесна повреда.

# 1 391
Като съберем 2+2, определено остава усещането за нещо много гнило в Стара Загора.

* Полицията не е работила незабавно по информацията за заплаха за убийство, въпреки, че й е било известно.
* Не е оповестила случая в бюлетина, където четат журналисти, за да не става медийно достояние.
* При обжалване на мярката за неотклонение, телесната повреда от средна, става лека.
* Преценката е, че деецът не е опасен и е пуснат, въпреки, че вече е осъден двукратно за същите престъпления, като по второто, срокът на пробацията не е бил изтекъл още.
* Криминално проявени бандюги работят като охранители на нощни заведения. Полицията не можела да се справи с това нарушение.
* Появява се информация, че това не е единствения случай в Стара Загора на остригани, бити и рязани момичета. Това има характера на някакво наказание. Говори се и за разпространение на голи снимки на момичета и, че този мъж бил най-големият колекционер на такива снимки. Остава някакво усещане за сводничество и склоняване към проституция, вихрещи се в Стара Загора.

# 1 392
Доколкото разбрах, след становището на Окръжния прокурор в заседанието по мярката, и след като съдията се е произнесла, че повредата е лека, прокуратурата е прекратила с Постановление наказателното производство и е насочила жертвата към НЧХ.

И се сещат, че е възможно момичето да е било заплашвано. И прокурорката с блузата тогава ги вика и ги разпитва за тези обстоятелства.
Ами изглежда,че прокуратурата се е задействала когато е имало нови данни за друг състав, съвсем адекватно изглежда.
Тези, които бясно защитавате остарели схващания за това какво е лека телесна повреда, не ви ли минава през ума, че законите са правени от хора, които може би, о, чудо невиждано - грешат ?!?
Не, не ми е хрумвало, че схващания които се ползват в целия цивилизован свят са остарели или грешни.

# 1 393

Защо чакаш конкретните искания на Сирос и Сие за законодателни промени ? Онези 240 хрантутници, които сме изпратили в Парламента за какво са там ? И на малките деца стана ясно, че съдебната система трябва да се реформира из основи. Онези ехидно усмихнати човечета съдии и прокурори, на които плащаме заплатите да се тупат по рамото кой от кой е по-добър и кой от кой по-добре и повече работа е свършил.

# 1 394
  • София
Нещо наистина много гнило има в Стара Загора. Този град явно живее още в 90-те. Ето на това попаднах във ФБ:

Това е ужасно просто. Да се хваща ДАНС, киберпрестъпност и пр. отдели и да разнищят докрай, че смърди много там.
И да разнищят тази предишна "лека" телесна повреда на изверга за какво се отнася, да не се окаже пак някое момиче потърпевшо, а не сбиване в дискотека. Дали става въпрос за организирана група и т.н.

Иначе и аз бях днес на протеста в София, с дъщеря ми и две приятелки. Дразнят ме феминистките плакати и политическите заигравки, но явно няма как без тях.

Общи условия

Активация на акаунт