Случаят „Дебора“

• 280 818
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 4 665
  • Варна
А може и да се страхува. Кой знае какво е правил и с нея тоя изрод.

И докато си драскаме тук, други двама дебили пребиват жена жестоко. Сега тя е в кома.

# 4 666
Сутринта гледах, да, но там вече не знам какво да кажа. Такива гаменчета са навсякъде и докато мълчат като писани яйца на по-здравички мъже - налитат на по-слабите за да си избият комплексите. Нямам думи. Итова не е домашно насилие, това не е дори да са се скарали за нещо, това е напълно случаен човек. Аз не мога да повярвам какви хора има.

# 4 667
“Общественото мнение” показва точно колко е гнило въпросното общество. Ние сме държава, в която жертвите си го търсят. Където ако жена казва “не” всъщност и се иска, ма се прави на интересна. Ако изнасилят момиче не е виновен изродът, който го е извършиш, а е виновно момичето, че е било на дискотека, че е било с къса пола, виновна е майка му, че не го е държала с фереджето у тях.
Скрит текст:
Виновно е сега момиче на 19 че се опитва да живее с белезите, тези отвън и по- страшните тези вътре. Виновна е щото си сбъдвала мечтата, щото обществото не одобрява визията или песните и.
Ако беше в психиатрия, ако пиеше по шепа хапчета и се бе превърнала в зеленчук гледащ в точка и страхуващ се от сянката си, ако криеше себе си белезите си, доволно ли би било обществото?!

Повръща ми се, като жена и като майка на момичета съм обидена от отношението и коментарите на обществото.
Ако беше мое дете бих поощрявала всичко, което я държи далеч от бездната на депресията и отчаянието. И щеше да ми е знаете през къде за лицемерното мнение на гнилото ни общество.
Защото то обича сеира и грам не му пука за всички Дебори, които са мачкани, бити, изнасилвани и рязани.
Мило момиче, ако четеш - спри да се обясняваш, никога няма да затвориш хорските усти. Живей, бори се, пей и не позволявай никога да вярваш, че ти си виновна! Не си!

Това мислене, че изнасилената, наразяната, набитата е виновна е източна практика.
Няколко века робство си оказват влияние. Имаме си мюсюлмански традиции.
За щастие независимо, че боклукчавото население мислят, че жената е виновна, то законите са ни нормални, че ако не беше така, жална ни майка.

# 4 668
Аз останах с впечатлението, че имат 18, на видеото изглеждат рахитни и на един шамар живот, ама пък щом са ги задържали и не казаха нищо за родители?

# 4 669
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Сутринта гледах, да, но там вече не знам какво да кажа. Такива гаменчета са навсякъде и докато мълчат като писани яйца на по-здравички мъже - налитат на по-слабите за да си избият комплексите. Нямам думи. Итова не е домашно насилие, това не е дори да са се скарали за нещо, това е напълно случаен човек. Аз не мога да повярвам какви хора има.
За мен това са едни "счупени" млади хора. Социопати, които утре ще убия човек, без да се замислят.

# 4 670
Някои хора упорите си затварят очите и ушите по въпроса с вината и допринасянето. Абсолютно ясно е, че юридически вината е на насилника. Но какво те топли теб това, ако ти се случи? То и вината е на шофьора, ако те бутне на зебрата, ама се оглеждаш и внимаваш, нали?  И на дъщеря си казваш да не ходи с лоши компании и на съмнителни места, нали?  Просто това е нещо различно от вината и по-скоро свързано със собствената безопасност. Дали някоя от пишещите тук се разхожда със секси дрешки вечер в циганската махала? И защо не, нали по закон има право и ако и се случи нещо онези ще са виновни?

# 4 671
На 17г са.

# 4 672
  • Пловдив
“Общественото мнение” показва точно колко е гнило въпросното общество. Ние сме държава, в която жертвите си го търсят. Където ако жена казва “не” всъщност и се иска, ма се прави на интересна. Ако изнасилят момиче не е виновен изродът, който го е извършиш, а е виновно момичето, че е било на дискотека, че е било с къса пола, виновна е майка му, че не го е държала с фереджето у тях.
...
Как ги измисляте тия неща, не знам, ама продължавайте.

# 4 673
  • София /Абсурдистан
По тв казаха, че са ученици в 11 клас. Толкова млади и вече садисти и социопати...

# 4 674
Кое измислям?! Четете ли коментарите в социалните мрежи?!
Но ок , що казвате ние сме едно много толерантно общество, със силно изявена подкрепа към жертвите на насилие и безкомпромисни към насилниците. 🤪

# 4 675
Кое измислям?! Четете ли коментарите в социалните мрежи?!
Но ок , що казвате ние сме едно много толерантно общество, със силно изявена подкрепа към жертвите на насилие и безкомпромисни към насилниците. 🤪
Според мен не сте права. Мисля, че нападките към Дебора са просто защитна реакция. Беше шокиращо, всеки търси обяснение защо се е случило и как да се предпази. Може би, ако се убедят, че тя е пропаднала, в лоша среда и т.н., а те не са, значи са "защитени" от такива посегателства. Да, аз също четох кофти коментари, странното е, че бяха основно от жени и то млади, не от някакви възрастни, да го оправдаеш с възрастта, възпитанието и т.н. Че не сме цвете за мирисане като нация, не сме, но миналата година много хора протестираха в нейна подкрепа. Надявам се да съм права де, просто това е моето обяснение, защото и аз се чудих.

# 4 676
  • Пловдив
Да, време беше да се изсипе отново и това клише за "сега ще ви обясня защо изкарвате жертвата ВИНОВНА".

# 4 677
Шепа хора протестирахме на фона на болшинството.

# 4 678
  • here and now
Елора, не са глупости за съжаление. ЧС е абсолютно права.
Мен са ме възпитвали да се внимавам какво, къде и с кого правя, на същото уча и детето си.
Грозно е да се търси вина у жертвата. Ако има такава, то тя е в родителите, защото са допуснали средата да възпитава детето им. Но това няма отношение към вече случилото се.
 В затвора му е мястото на изрода, независимо от всичко останало.

Мисля, че употребиха момичето, но ако с това ѝ помага да се чувства по-добре и да преодолее травмите, какво от това?

Надявам се този индивид да си понесе последствията и да е пример за това, какво се случва с такива като него.

# 4 679
  • Пловдив
Шепа хора протестирахме на фона на болшинството.
Кой не протестира (срещу какво?), е червен, т.е. защитник на биячите.

Общи условия

Активация на акаунт