Случаят „Дебора“

• 281 261
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 840
  • София
А, аз съм си пън. Ще напиша - НЕ ГИ РАЖДАМЕ НИЕ, ЧЕ ДА ГИ РЕЖЕТЕ ВИЕ!

# 841
Силно се надявам утре вълната да е толкова сериозна, че депутатите да си отменят веднага ваканцията. Изобщо каква ваканция излизат, като няма и 6 месеца работа в парламента? За тях не важи, разбира се...
Дано това момиче и трагедията му да преобърнат веднъж завинаги тая правосъдна кочина, в която сме принудени да живеем всеки ден и да треперим какво ще ни се случи на пътя, на улицата, с децата ни, с родителите ни на село и т.н.

# 842
  • Далечният изток
50 лева.
Пишат се като разноски и ги плаща загубилата страна.

# 843
Както и да изглежда, каквато и да е, няма значение.
Мнението ми за изверга щеше да в същото, ако ще тя да беше наркозависима силиконова проститука. Нищо не може да се сочи като причина и оправдание за подобна жестокост.
Аз утре ще бъда пред Съдебната палата с дъщеря ми.

# 844
Нищо няма да пиша по плакати аз. Така го чувствам. Ще отида тихо и мирно...само дано не се разплача, че много го преживявам това 😓 Имам красива дъщеря и аз. Не знам, не знам..думи нямам и няма. Поставям се на мястото на това дете, на майката...един камък ми тежи на душата. Откачена съм си аз и само премислям..щях ли да се овладея, за да не направя някоя беля...

# 845
  • София
Един дядо, бивш полицай ме помоли да го заведа. Крайно възмутен беше, каза ще отида да застана с лицето си зад това дете.

И аз така, ще застана с лицето си зад това дете!
Чудя се какво да напиша? С теб сме? Или ... Дайте идеи?
Някак да се почувства подкрепена? Да почувства подкрепатА.

Пловдив е с теб, София е с теб, Варна е с теб и т.н. - на всеки протест, във всеки град, ще е супер, ако има по един такъв голям надпис най-отпред. Така ще се покаже, че цяла Бългрия е с нея. Защото аз например няма да мога да отида на протеста, но една табела "София е с теб" ще ме накара да се почувствам, като част от протеста, каквато много ми се иска да бъда.

Самоцитирам се - ако направите подобни табели, направете снимки на всяка табела поотделно. След това може да се направи колаж с всички подобни табели от всеки град и да се пусне във ФБ с надпис - България е с теб!

# 846
  • София
Ще направя, Лейди. Хубава ти е идеята, много.

# 847
С дете на 3г не мога да нося плакати, но ще отида да покажа, че съм съпричастна.

# 848
Аз снощи бях нощна смяна и разбрах за тоя случай. Не можах да мигна днес , вече 36 часа, още съм будна и следя развитието.
В тотален потрес съм, дано този път има справедливост. Но истината е, че това момиче е съсипано за цял живот.

# 849
  • Където морето целува небето...
Хората се крият, крият лицата си... Според вас искат ли публичност за тях и детето си? Това момиче в момента има ли нужда да му се размятат и коментират снимките? Да, защото видяхме и какви гнусни коментари има по снимките.
Близките ѝ се крият... Може да има хиляди причини за това и щом са го решили, наш дълг в момента е да се съобразим.

# 850
Ако близките й бяха разгласили случая веднага, вероятно тоя вече щеше да е задържан и обвинен, а делото да върви.
Защо да се крие самоличността на момичето?
Докато се страхуваме,  като мишки, котките ще възтържестуват.

# 851
  • София
Нищо няма да пиша по плакати аз. Така го чувствам. Ще отида тихо и мирно...само дано не се разплача, че много го преживявам това 😓 Имам красива дъщеря и аз. Не знам, не знам..думи нямам и няма. Поставям се на мястото на това дете, на майката...един камък ми тежи на душата. Откачена съм си аз и само премислям..щях ли да се овладея, за да не направя някоя беля...

Аз снощи бях нощна смяна и разбрах за тоя случай. Не можах да мигна днес , вече 36 часа, още съм будна и следя развитието.
В тотален потрес съм, дано този път има справедливост. Но истината е, че това момиче е съсипано за цял живот.

И аз съм, като вас. От както разбрах за случая съм се хранила 2 пъти и то насила, колкото да хапна нещо. Не си вдигам носа от телефона и лаптопа - чета постоянно, следя ви в темата, гледам всички новини, по всички телевизии. Не посмях да гледам снимките в нета, защото психически не издържам на такива гледки, но всичко останало го следя. И днес на брифинга откачих от гняв - отдавна не съм била толкова ядосана.

# 852
Ако близките й бяха разгласили случая веднага, вероятно тоя вече щеше да е задържан и обвинен, а делото да върви.
Защо да се крие самоличността на момичето?
Докато се страхуваме,  като мишки, котките ще възтържестуват.

И вие сте права, но може би просто искат малко време да се съвземат. Те наистина са очаквали адекватна присъда, защото когато ти се случи такава жестокост, не очакваш нищо по-различно. Сигурно им е и било забранено на разгласяват, все пак е текло производство. А знаем ли и какви са схемите с обкръжението на този, сигурно са си патили много хора.

# 853
Стига сте търсили вина у близките. Ако, ако. Даже не мога да си представя шока, ужаса, страховете им.

# 854

Недей така,  хора се възстановяват и продължават живота си и след по тежки физически травми и психически тормоз.
 Физически със сигурност ще се оправи, лекари вече предложиха безплатно лечение и заличаване на белезите.

Преживяла е огромен страх и болка, но младата психика е устойчива, аз вярвам, че ще се възстанови и ще има хубав живот.

Елпис, Мама Сузана, Стара Загора не е голям град,  цяла България е малка. Ще има репортажи, после дела. Семейството ще трябва да застане с лицата си, то не е направило нищо, да си жертва не е срамно. Ние като общество сме длъжни да направим всичко за да са в безопасност, да не ги е страх, нито да се крият, да могат да живеят спокойно сред близките си.

Да се крие изродът и другия, дето го закопчаха днес подгласник от Раднево.
Престъпникът трябва да се страхива да излезе на улицата, а не детето.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 23:08 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт