Случаят „Дебора“

• 280 154
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 90
Скрийншот, който се върти из групите.
Не се връзва с официалната информация:

"Окръжните магистрати изцяло са споделили изводите на първоинстанционния съд за това, че анализът на доказателствената съвкупност, събрана до момента, позволява да  се направи извода, че не друг, а обвиняемият е причинил на пострадалата множеството наранявания по главата, крайниците и тялото. "

# 91
Потресаващо, от същата статия. Българското правораздаване в действие:
Цитат
Окръжните магистрати изцяло са споделили изводите на първоинстанционния съд за това, че анализът на доказателствената съвкупност, събрана до момента, позволява да се направи изводът, че не друг, а обвиняемият е причинил на пострадалата множеството наранявания по главата, крайниците и тялото. Според съдебния състав съществува и реална опасност той да извърши друго престъпление, предвид проявите му като личност с висока степен на обществена опасност.

Въпреки изложеното, въззивният съд намира, че определението на Старозагорски районен съд, с което спрямо Г. Г. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" е незаконосъобразно и същото следва да бъде отменено. Мерките за процесуална принуда, в това число и всяка мярка за неотклонение, могат да бъдат взети спрямо обвиняемото лице само в рамките на наказателно производство за деяние, което се преследва по общия ред /наказателно преследване, което се води от държавното обвинение/. В конкретния случай, от заключението на съдебномедицинската експертиза на живо лице, приложено по досъдебното производство, при разглеждане на делото, се установява, че описаните увреждания на пострадалата, поотделно и в съвкупност, са причинили на същата ВРЕМЕННО РАЗСТРОЙСТВО НА ЗДРАВЕТО, НЕОПАСНО ЗА ЖИВОТА – ЛЕКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА.

Според разпоредбите на Наказателния кодекс, извършеното от жалбоподателя престъпно деяние - лека телесна повреда, се преследва по реда на частното обвинение /завеждане на наказателно дело от пострадалото лице/. Това обстоятелство, според закона, не позволява спрямо същия да бъде взета каквато и да е мярка за процесуална принуда, включително и "Задържане под стража", поради което обвиняемият е освободен".

В момента той е на свобода, без наложена му мярка за неотклонение, потвърди пред "24 часа" районният прокурор на Стара Загора Таня Димитрова. По време на извършване на престъплението, Г.Г. е бил във време на пробация, наложена му по друго дело срещу него за нанесени леки телесни повреди по хулигански подбуди на друго лице. По-рано за същото деяние той е бил наказван административно, казаха още от прокуратурата.

# 92
Ли Лу, знам, а и все пак той ще отрича, естествено. Явно има и някакви свидетели, според по-горната статия.
На Викторио, който уби жена си и детето си, правосъдието ни му даде 20 години. Каквото и да си говорим, на всички ни е ясно какво ще се случи с този.

# 93
  • При семейството си
Аниш, по закон, формално явно е така…
Този определено си е някакъв рецидивист и това са си типични адвокатски врътки.
Да се хваща прокуратурата, да му повдигат обвинение и да полежи няколко години зад решетките, да го понарежат и него с макетно ножче.
Надявам се сега, след този отзвук, да се намери някой добър адвокат и да защити интересите на момичето и семейството и’.

# 94
Точно така си мислех, че са интерпретирали, че щом е временно и без опасност за живота, значи е лека. Само дето между синина, оток или една порезна рана и 400 такива, съчетани със счупване на носа и унизителния акт на обръсване на косата има разлика -точно в своята съвкупност не би следвало да се квалифицират като лека ТП. А и здравето не е само физическо, трайните последици върху психиката , както и белезите , също трябва да се отчитат. Вероятно след този случай ще се гради практика или ще се промени законът.

# 95
.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 00:15 от Анонимен

# 96
Замислих се нещо, и да попитам и вас, всички: има ли между вас някой/я, който всекидневно си ходи с макетен нож в джоба? Едва ли. Защо ви питам ли? Защото в този отвратителен случай има умисъл.

# 97
Има умисъл за убийство според мен. Спрял се е случайно. Аз така ги виждам нещата.

# 98
Аниш, по закон, формално явно е така…
Да, формално е така. И мен ме отсвириха по същия начин - подайте частна тъжба (ако ви стиска).
Цитат
Този определено си е някакъв рецидивист и това са си типични адвокатски врътки.
Да се хваща прокуратурата, да му повдигат обвинение и да полежи няколко години зад решетките, да го понарежат и него с макетно ножче.
Надявам се сега, след този отзвук, да се намери някой добър адвокат и да защити интересите на момичето и семейството и’.
Права сте, само широк обществен отзвук и социално недоволство в мрежите може да принуди някой да си свърши работата. Но.. едва ли ще се случи.

# 99
  • София
Тъй като не съм юрист, да попитам - щом деянието е категоризирано, като лека телесна повреда, то значи, че делото вече не може да се гледа от прокурор и може да бъде само от частен характер - така ли? Т.е. от тук нататък момичето трябва да си го съди и да спечели само някакво обезщетение? Т.е. не може да бъде осъден ефективно? Или може? И по време на делото, което може да се точи с години, той ще си е на свобода?

# 100
Тъй като не съм юрист, да попитам - щом деянието е категоризирано, като лека телесна повреда, то значи, че делото вече не може да се гледа от прокурор и може да бъде само от частен характер - така ли? Т.е. от тук нататък момичето трябва да си го съди и да спечели само някакво обезщетение? Т.е. не може да бъде осъден ефективно? Или може? И по време на делото, което може да се точи с години, той ще си е на свобода?
Тук има няколко мнения на юристи.

# 101
Не знам как  е, но явно няма защита момичето. От никъде.
 Наистина да ти се прииска наемен убиец. Не знам от къде да почне обаче.

# 102
Не изчетох всичко дотук, но то е ясно, че ни е гнус от всичко около случая.
Аз съм крайна в такива случаи, като този и дано се намерят смелчаци, които да му строшат кокалите на тоя изверг.

# 103
https://www.168chasa.bg/article/12237931

Помните ли случая с убийството на Стоян Балтов - бяха го ритали жестоко в главата, имало е отпечатъци от грайферите по главата му. И тогава се спореше , даже май го бяха квалифицирали първо като убийство по непредпазливост и умисъл за средна/тежка телесна повреда. Помня , че коментирахме с приятели и се възмущавахме.
Сега двама от убийците са на свобода…

# 104
Aisha наистина предизвика възмущение и с право. Смятам, че коментарът е неуместен и дори неадекватно поставен. Всеки има право на мнение, но дано не се върне, като бумеранг при Вас. Ако пък сте толкова идеален родител, издавайки книги, водейки различни семинари и пр. бихте могли да бъдете много по полезни, отколкото плюейки по родители на жертвата.

А защо не плюе по родителите на изверга?
Може да са и лични приятели, родители за пример  Rolling Eyes

Айше, ли Аиша ли не знам, ама нито е запозната директно,нито ги познава, но много неадекватно мислене.
Ето и Fever Ray даде пример, но тя сигурно и за нея би казала, че е виновна и нищичко за лудия и неговите родители.
Напълно възможно е да е имало и 2-3 срещи и момичето да е искало прекратяване.
Нищо не знаем, даже и не ме интересуват тия подробности.
Има извършено насилие, жестоко.
А тук няква седнала без да е наясно с нищо да съди жертвата и родителите и.
Безумие и грозота.

Общи условия

Активация на акаунт