Случаят „Дебора“

• 281 167
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 915
Затова копаем на едно и също място. Защото постоянно някой сочи жертвата за виновна. Няма никакво значение какъв е случая, мъж или жена е жертвата. ФАКТ е, че постоянно жертвите биват изкарвани Виновни.
Била съм насилвана - психически. Никой не допускаше и никой не успяваше да разбере моите разкази. Била съм и участник в птп от страна на пострадалия. При всеки мой допир със системата ясно ми бе показвано да не знам много и ме третираха като виновна. Подавам жалба - карат ми се. Задавам въпроси - карат ми се. Нося искани от тях документи - карат ми се. Тон, изказ, поведение към мен-като към престъпник. И моите родители ли са виновни?
Хайде слезте малко на земята. Много бързо ще обърнете плочата, когато ножът опре до вашия кокал. Затова има много жертви на насилие, защото обществото, заедно с институциите сочи с пръст жертвата като виновна.
За каква изневяра става дума, като женен е той, за друга. Ако някой е изневерил, това е той, не момичето.
Тя е свободна и не му дължи вярност.
За родителите - който не е имал тийнейджъри, той не знае за какво бунтарство става дума в тази възраст.
Никоя майка не възпитава дъщеря си да харесва лоши момчета, но това си е ежедневие, от векове.
И аз съм имала неразумни постъпки, добре, че Господ ме е пазил! 🙏
Аз недоумявам защо въобще се коментира това. Момичето е имало връзка с въпросния едва 4 месеца. Едва (за контра, аз бях вече в над 10 годишна връзка, когато малко по малко, леко и неусетно бях вкарана в булото на психическия тормоз) И за този кратък времеви диапазон е била започнала да вижда някакви сигнали. Споделяла е с приятел. 4 месеца не е време, в което да се врече във вярност на женен мъж с дете. Подозирам, че се е отдръпвала малко по малко. Съвсем адекватно за едно 18 годишно момиче. Пълнолетно, на прага на живота, започва да живее живота на възрастните. Достатъчна възраст, за да започне да живее самостоятелно. Много ми е странен двойния аршин. За едни неща 18 години ни се виждат малко, за други-сочим с пръст и обвиняваме. Имам контакт с дете на 19, студент извън страната. Такъв разюздан сексуален живот цари, не подбират националност дето се вика, и основно за това живеят голяма част от иначе странно - добре възпитани и учещи в сериозен Уни деца. Седнали нашите да сочат с пръст. Айде спрете се...Не ти, DeVa, просто от твоя пост ми продължи мисълта.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 07:47 от фаастък

# 916
Изтривам, била съм подведена.

******************************************************************************************

За съжаление, няма да мога да се включа в шествието днес.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 08:38 от TuЛи

# 917
Тили, това едва ли е профила на Ваня. И по - напред беше качван такъв.

# 918
  • София
ТиЛи, излезе информация, че това изказване е фейк.

# 919
Пропуснала съм.
Наистина доста се учудих.
Ще го махна.

# 920
  • Далечният изток
Ченгетата имат един особен манталитет. Работя с тях и съм го забелязала. На тях им се привиждат престъпления и лъжи на всяка крачка. Не могат да избягат от това, дори в ежедневното си общуване. Обикновено в полицията защитавам обвиняеми, там  да кажем е разбираемо отношението на полицаите и разследващите. Но съм защитавала и пострадали. Отношението им е същото. Веднъж се държаха отвратително с едно пострадало момиче, включително и с мен като неин адвокат. Една подозрителност, обвинение, ама вие сега да не си измисляте, ама това кой го написа, ама сигурни ли сте че точно така е станало...

Реюниън, пострадалият има нужда от защита. Негова собствена. Разследващите и прокуратурата не защитават пострадали, те имат други функции.

# 921
Ченгетата имат един особен манталитет. Работя с тях и съм го забелязала. На тях им се привиждат престъпления и лъжи на всяка крачка. Не могат да избягат от това, дори в ежедневното си общуване. Обикновено в полицията защитавам обвиняеми, там  да кажем е разбираемо отношението на полицаите и разследващите. Но съм защитавала и пострадали. Отношението им е същото. Веднъж се държаха отвратително с едно пострадало момиче, включително и с мен като неин адвокат. Една подозрителност, обвинение, ама вие сега да не си измисляте, ама това кой го написа, ама сигурни ли сте че точно така е станало...

Реюниън, пострадалият има нужда от защита. Негова собствена. Разследващите и прокуратурата не защитават пострадали, те имат други функции.

Айде аман! Никакво право нямат да им се "привижда" каквото и да е. Не им е въобще задача да обвиняват те. Съвсем друга следва да им е функцията ми се струва!
"Ич ми нее" какъв им е манталитета, те са там не по манталитет.
Там що "метене" трябва да има...Sad

# 922
  • София
Ако не са мнителни и винаги съчувстват на жертвата и приемат всичко за чиста монета, имате ли представа колко фалшиви обвинения и злепоставяния ще има между реалните?

# 923
Всички се нахвърляме с/у това момче, но ние всички не знаем каква е същинската истина. Само се замислите....400 наранявания с макетен нож. Та всеки от нас се е порязвал с нож. Твърде болезнено е....! А и не мисля, че чак такива изроди живеят в България. Колко от вас са чели за 'Готик културата"? Голяма част от вас не биха допуснали, че човек е повече способен да нарани себе си по този начин от колкото друг да го направи. Нека почетем малко и се замислим върху случая. Най- лесно, водени от незнанието и непознаване на ситуацията може да обявим това момче за абсолютен изверг. Но дали наистина е така? Има психични заболявания, които водят до подобни наранявания, вкл. и рязане на косата.

Това е мнение на мъж от Фб.
Значи за този екземпляр е твърде болезнено да нанесеш такива наранявания, но допуска ТЯ да си ги е нанесла сама???? Подозирам, че зад това мнение стои човек, който не изпитва никакво чувство на емпатия към жената и изцяло се идентифицира с мъжа в историята.

# 924
  • тук и там
Онзи ден видях подобен тип- с вид на мутра и с татуировка на Левски, целият изографисан с патриотични фрази, карта на Велика България по тялото .Може би показват принадлежност към група,партия,  изповядване на някакви сбъркани карйно десни и националистични ценности и т.н.-не знам, но много ми напомни по вид на касапина , обезобразил момичето.
Разбира се, допускам и да е само мода сред младежта..От Ст. Загора съм.

# 925
Ще цитирам Георги Господинов, чийто пост беше свален:

Патриотизмът им татуиран, ножовете им макетни, свободата им смърт.

# 926
Ако не са мнителни и винаги съчувстват на жертвата и приемат всичко за чиста монета, имате ли представа колко фалшиви обвинения и злепоставяния ще има между реалните?

Въобще не желая някой да ми съчувства.
Моля, да не се чете избирателно.
Но не е нормално да те третират като престъпник и да се държат безобразно.
Чудесна представа имам колко изфабрикувани обвинения има. Ще си ги филтрират. Има начини. И те не са на входа, когато жертвата подава жалба.

# 927
Има брифинг по Нова нюз на Гьонева ли беше. Най - спокойно съобщи името на момичето.

# 928
  • София
Раните не са 400, а 21. 400 са шевовете.
И определено не си ги е нанесла сама.

# 929

Тези фалшиви обвинения са средно 5-6% от всички обвинения общо. Освен това се наказват и то строго. Полицията може да не е длъжна на емпатия, но това момиче е оставено накълцано в реалността, където може да среща насилника. Той трябва да е в затвора, лишен от най-висшото благо-свободата си.

Общи условия

Активация на акаунт