Случаят „Дебора“

• 281 181
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 900
Чакайте малко, чета темата от самото начало, но не се сдържах да се намеся, извинявам се. Как така виновни са родителите?!?

За какво по-точно са виновни родителите, моля ви да ми обясните? За мен основна вина има ИЗВЪРШИТЕЛЯТ. (Оттам насетне по веригата са всички, които не са свършили качествено работата си)

“Не” означава “Не” и трябва да се уважава.  Не знам в случая какво е предизвикало гнева на извършителя (не знам как да го нарека по друг начин), но знам, че каквото и да е направило момичето, както и да е изглеждало - то НЯМА вина. Всеки един от нас е неприкосновен. Колкото и да си ядосан и гневен нямаш право да нараняваш друго човешко същество. Той кой е? Наместник на Господ слязъл на земята, за да раздава правосъдие?
Извинявам се за начина, по който звучи мнението ми, но съм изключително ядосана за това самочувствие и тази наглост да разполагаш по този начин с чуждо тяло и да нанесеш подобна физическа и психическа вреда.

Не съм много по-голяма от момичето и си представих как на нейно място мога да бъда аз, моя приятелка, близка, позната, може да бъде всеки. И тук вина нямат родителите, утре същият този може да реши да раздаде още 2-3 шамара на някой, който пресича бавно на пешеходна и го ядосва. Тогава кой е виновен?

Позволявам си да споделя и една лична история провокирана от мненията и на Айша в първите страници. Бях ученичка, когато едно момче толкова много ме беше харесало и се беше обсебило от мен, че изобщо не трепваше при всичките ми откази. Продължаваше да опитва отново и отново въпреки че нямаше път, в който да получи положителен отговор. Дойде ден, в който баба ми ми се обади да ми каже, че едно момче стои на вратата ѝ и обяснява как е мое гадже, колко много се обичаме, как редовно идва у дома и решил да ѝ се представи. Същият ухажор беше. Тръпки ме побиха какво би могъл да направи ако беше малко по-агресивен. От същия след време получавах и заплахи “Мога да разбера къде живееш”, “Ще дойда при теб веднага” и подобни.
В случая кой е виновен?

Омръзна ми да слушам как жените си го търсят и жертвите са си виновни. Не, не са.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 11:54 от С.

# 901
Всички се нахвърляме с/у това момче, но ние всички не знаем каква е същинската истина. Само се замислите....400 наранявания с макетен нож. Та всеки от нас се е порязвал с нож. Твърде болезнено е....! А и не мисля, че чак такива изроди живеят в България. Колко от вас са чели за 'Готик културата"? Голяма част от вас не биха допуснали, че човек е повече способен да нарани себе си по този начин от колкото друг да го направи. Нека почетем малко и се замислим върху случая. Най- лесно, водени от незнанието и непознаване на ситуацията може да обявим това момче за абсолютен изверг. Но дали наистина е така? Има психични заболявания, които водят до подобни наранявания, вкл. и рязане на косата.

Това е мнение на мъж от Фб.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 06:04 от strela

# 902
  • При семейството си
“Мога да разбера къде живееш”. “ Ще дойда при теб веднага” също е психопатско.
И трябва да можеш, особено, ако се чувстваш застрашен, некомфортно, да го докладваш, предупредиш, предотвратиш, а не да се благодариш, че си имал късмет и той нищо, демек 20 прорезни рани не е направил.

# 903
Ариел, в този случай, не е имало насилие преди да влезе в тях и да я нареже. Освен това, нали разбираш, че говориш за 18 годишно момиче, още е дете, и няма особена представа от света, и какви могат да бъдат хората...

# 904
  • София
Освен нагримираните силиконки, движещите се в среди с батки и т.н., които явно "си го просят", има и друга категория жени, които стават жертва на такъв тип насилници. И те са точно със строги родители, сертификатите, движещи се в добра среда и попаднали на грешното място в грешното време. Такъв тип момичета мнго сериозно дразнят комплексирани насилници, които искат да осъществят власт и желанието си за контрол над тях, унизявайки ги, изнасилвайки ги или пребивайки ги, защото по друг начин не могат. Психологията на насилника много често изобщо няма общо с късите поли и червилото. А най- гадното насилие е в цивилизованите среди, защото е добре скрито и се рационализира по куп начини - за да направи такъв интелигентен и спокоен човек такова нещо, трябва да е имало сериозна причина.

Искам да чуя коментара на Ариел за Евгения, натъпкана в куфар, образована, кротка, от добро семейство и женена за цивилизован човек без татуировки.

# 905

Искам да чуя коментара на Ариел за Евгения, натъпкана в куфар, образована, кротка, от добро семейство и женена за цивилизован човек без татуировки.

Понеже не съм много запозната със случая попитах търсачката и там ми излезе: "Приятелки на Евгения го определят като болезнено ревнив".
"Той не я пускал никъде сама."
И тя пак отишла и се оженила за него?
И не ми казвайте, че тоя от днес за утре е превъртял. Насилника си е насилник. Не ставаш за един ден убиец или бияч на жени.
Самосъхранение момичета! Никой не оневинява престъпниците, но след като нямаме закони трябва да се пазим сами.
Това е.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 01:39 от Arielle

# 906
Ех, Ариел, защо приписвате вина на родителите в случая.
Да, родителската фигура е важна - всеки дава и възпитава според собсвения си капацитет, и това е до един момент, когато децата се отделят, стават самостоятелни личности и започват да взимат самостоятелни решения съответно и отговорност за себе си. Понякога взимат правилни решения, друг път - не. Не може да обвиняваме жертвата, че не е преценила правилно човека. Тя ще си носи последиците за това, все пак е само на 18. А опитът на 18 не е като опитът на 40. Доколкото разбрах момичето има само майка, което я прави една идея по-уязвима като евентуална жертва.

Очилатковци, зубрачи, хрисими мамини синчета, татуирани батки и прочие...не се подвеждайте по външния вид, той е само част от общия пейзаж. Ако случайно не знаете, психопатите са много чаровни, мили и загрижени за Вас в началото, всичко е рози и шампанско, и дори започвате да си мислите, че сте срещнали идеалния...О, ама той ми отгатва и мислите още преди да си ги помисля, страхотнооо! И това до момента, в който разберете, че на този човек всъщност нещо не му е наред и започнете да се отдръпвате. А той ще го усети веднага, те са много интуитивни и ще последва реакция, зависи кое бутонче сте му натиснали. Точно тогава си проличава и реално с каква личност си имате работа, това е най-опасния момент, когато трябва да ви "пусне" и когато си мислите, че вече Ви е пуснал.

# 907
  • София
И не ми казвайте, че тоя от днес за утре е превъртял. Насилника си е насилник. Не ставаш за един ден убиец или бияч на жени.
Самосъхранение момичета! Никой не оневинява престъпниците, но след като нямаме закони трябва да се пазим сами.

Тук се съгласих.

# 908
  • Paris, France

Пак някой е избухва с коментар.

Ужас! Какви изневери? Изневерява женена жена. Въпросното момиче не му е била никаква и едва ли му се е клела във вярност. Предлагам да купим на автора на коментара еднопосочен билет до Афганистан и да го закараме до летището. Много сме, до секунди ще съберем парите.

Родителите нямат вина в 99% от подобните случаи. Едва ли са възпитавали сина си да стане насилник. Може да е насилван в училище като малък и това да му се е отразило, може родителите да са били и много строги с него, но има и генетика, характер, социална и приятелска среда. Нормален мъж не може да извърши подобно деяние.

А за възпитанието на момичетата - ами не мога да гарантирам, че дъщеря ми няма да попадне на подобен типаж. Моята е много предпазлива и на 19г никога не е имала гадже, отчасти от страх нещо да не и се случи. Подобни истории са много медиатизирани тук. Наличие и липса на татуировки нищо не значат. Имах гадже, което като студент работеше в петък и събота като охранител и покрай него познавам и други. Нормални, симпатични, вежливи момчета си бяха и не съм видяла или преживяла насилие от някого от тях, още повече сме били в контакт поне десетилетие и досега зная къде са и как са.

Мене са ме преследвали женени дебелаци и грозници. С пръст не бих ги пипнала, обаче някоя даже се оженила за подобен. Жените им може и да не подозират какви ги вършат зад гърба им.

Също няма гаранция, че жена без силикон и без грим, с дълга пола няма да привлече насилник или кукуригалник. Не се гримирах и носех дълги поли и сутиен с АА чашка когато са ми се лепяли хахавоци. 

Жертвата на подобно насилие не е виновна, със или без силикон, както и да изглежда и да се държи.

# 909
Силвър, затворниците са особен тип хора, остаЙ на тях Wink

Престъпление от ревност или не знам какво беше - имаше нещо смекчаващо вината
Няма нищо смекчаващо вината в престъпление от ревност. Поне не в България.

Не знам какво вещо лице,  как и какво е гледало и решавало, пък не видяло даже и средна телесна повреда. Не мога да го проумея. Това е опит за убийство.

Кой как изглежда няма никакво значение.

# 910
  • София
Тя всичката им наред, че ще тръгнат да се занимават кой е пуснал първи снимката...

Според мен ще се преквалифицира деянието. Вече имат и адвокат. Още в началото им е бил нужен адвокат, който да прави искания и възражения. Грешка е било да стоят и да чакат прокуратурата... Но... надявам се, че ще потръгнат нещата.
Аида, не разбирам защо на този етап да им трябва адвокат. Това е криминално деяние, а не граждански иск. И в този случай точно прокуратурата следва да защити жертвата като си свърши работата.
Ариел, не е зле да потърсиш помощ. Явно си доста объркана.
Отвратителни страни на част от обществото показва този случай. Абсолютно неприемливо е да се оправдава, или да се търси причина за насилието в жертвата, семейството и или зодията и.
Българите явно не са излязли от 17 век, и мъже и жени. Слава богу, не всички. Подобни прояви има на всякъде, тук, вбесяващото е липсата на адекватна справедливост и толериране на подобно деяние.
Престанете да търсите вина в жертвата. Подобно насилие е ужасяващо.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 04:54 от Reunion

# 911
Аз искам да благодаря на някой, който след първия неадекватен коментар, написа, че е е вид защитна реакция от типа "на мен не може да ми се случи, щото аз съм си възпитала правилно детето/ много съм говорила с него /не възпитавам жертва  и т.н.". Помогна ми да намеря малко търпение в себе си към подобни коментари.
Да си толкова убеден, че всичко зависи от теб си е вид самозащита наистина.

# 912

Пак някой е избухва с коментар.

Този да заминава да живее в Иран. Значи ако беше женена жена изневерила, може да си я коли, беси, че и да я съди. Дано Господ му прости на този имбецил, написал това.

# 913
Ариел, външния вид може да заблуди. Един наглед невзрачен мъж, може да извърши такива неща.
Преди 5 години се запознах с мъж, който е много по-едър, мускулест, висок и татуиран. В началото плашеше, след 10 минути разбираш, че е много добър човек. 2 години работех с него, близки си станахме.
Беше началник на колектив от 50 жени. Справяше се идеално с тези фурии. Няма да го чуеш при каквото и да е да повиши тон. А работата беше динамична.

# 914
За каква изневяра става дума, като женен е той, за друга. Ако някой е изневерил, това е той, не момичето.
Тя е свободна и не му дължи вярност.
За родителите - който не е имал тийнейджъри, той не знае за какво бунтарство става дума в тази възраст.
Никоя майка не възпитава дъщеря си да харесва лоши момчета, но това си е ежедневие, от векове.
И аз съм имала неразумни постъпки, добре, че Господ ме е пазил! 🙏

Общи условия

Активация на акаунт