Случаят „Дебора“

• 281 256
  • 5 515
  •   2
Отговори
# 810
Елпис, с никаква за Бога! Дали ще я видите тук или в някой сайт или пост каква е разликата?
Не се хаби. В случая е напразно, само провокация се търси.

# 811
  • София
Скрит текст:
Не са сходни, разбира се. Не могат да стъпят на една плоскост, явно само съдебно.

Ами юристите знаят, че експертизата няма задължителен характер. Марковски го казва на неюристите, които се възмущават трети ден...
Съдът преценява на базата на всички събрани до момента доказателства. Някой не си е свършил работата, но това не е съдията.
Аида, след подробното описание на травмите, съдията защо да не може да прецени? Не е компетентна ли, какво?

Не знаем какво пише в експертизата. Спекулираме всички.
Прокурорите казаха - подробно описание на  нанесените рани и травми и становище за комоцио, недоказано процесуално от свидетели.
Описанието на всяка рана не е ли достатъчно за съдийката и състава?
21 реда - дължина, дълбочина, чистота, причинена от….

Не пише дали е лека или средна.

Снимки прилагат ли се към описанието? Защото не мога да си представя, че на този свят, не в България, а по света, има нормална жена, която е майка и ще определи описанието, и снимките към него, за лека телесна повреда.

# 812
Ами юристите знаят, че експертизата няма задължителен характер. Марковски го казва на неюристите, които се възмущават трети ден...
Съдът преценява на базата на всички събрани до момента доказателства. Някой не си е свършил работата, но това не е съдията.

Но кой тогава?
Нали казаха, че я експертизата се описват нараняванията, освен това знае, че е осъждан за същото?

Явно е можела да вземе друго решение.
Сигурно е можела... Не знам какво се съдържа в кориците на делото. Всичко, което знаем, са някакви хипотези и чуто, писано в социалните мрежи или казано от журналисти.
Какво съдържа самото дело, ние страничните наблюдатели, няма как да знаем. Според мен, без да съм запозната с детайлите и фактите, само от това, което се тиражира по медиите, проблемът е в експертизата.

Не,не е само от медии и журналисти, имаше брифинг на официалните лица, които изясниха какво пише в експертизата.

# 813
Е как тая съдийка да вземе друго решение, нали е взела 50 бона?
То труден избор е това.

# 814
  • София
И да няма снимки, то е достатъчно цветно.

Прорезна рана с дължина 20 см, дълбочина нам колко в областта на….
И така 21 пъти. Освен нос, хематоми и скалп.

Да, аз коментирам тримата прокурори

# 815
Ужасен случай, горкото момиче! Надявам се всеобщата съпричастност ѝ даде поне малко сили да се бори и да се възстановява. Макар и душевните рани вероятно никога да не заздравеят напълно.
Преди седмица точно слушах подкаст за едно убийство на младо момиче тук в Германия - 18годишната Müjde, наръгана 40 пъти от бившия си приятел/съпруг. И двамата са турци, но тя е израстнала тук, а той - там, в класически патриархат, бащата доминира всички в семейството, включително и със сила. “Оженват” ги когато тя е на 16, прекарват известно време в Турция, но когато той става агресивен към нея тя си грабва багажа и се прибира в Германия, този “брак” дори не е бил легален. Само че той я последва и в изблик на ревност я убива.
Такива български “мъже” като този охранител, с тату “свобода или смърт” (каква ирония!) с нищо не се различават от анатолските си събратя.

# 816
Не знам дали е коментирано, но за мен това си е предумишлен опит за убийство. Имаме налице заплахата, подготовката с маска и оръжия. Стана ясно, че изродът я е пребил така, че да припадне, рязал я е в безсъзнание и си е тръгнал преди да се свести. Оставена е да й изтече кръвта.

# 817
  • Далечният изток
Законът казва кое е лека, кое е средна, кое е тежка телесна повреда. Сравнява се това, което пише в експертизата с това, което е посочено в закона.

# 818
  • Където морето целува небето...
Чисто юридически може ли да се потърси отговорност на първите, които са публикували в публичното пространство снимка с текст "това е момичето"? Родителите ѝ и приятелките ѝ се крият по ТВ и някой много умен решил, че ще търси 5 минути слава, като се покаже, че я познава. Побеснявам от такава показност.

# 819
  • София
Законът казва кое е лека, кое е средна, кое е тежка телесна повреда. Сравнява се това, което пише в експертизата с това, което е посочено в закона.
Обезобразяване на лице или други части на тялото. Така пише в закона.
21 прорезни рани според съдийския състав е бой с възглавници.

# 820
  • Далечният изток
Тя всичката им наред, че ще тръгнат да се занимават кой е пуснал първи снимката...

Според мен ще се преквалифицира деянието. Вече имат и адвокат. Още в началото им е бил нужен адвокат, който да прави искания и възражения. Грешка е било да стоят и да чакат прокуратурата... Но... надявам се, че ще потръгнат нещата.

# 821
Няма значение, че е излязла снимка на момичето, то не може да се скрие. Защо жертвата трябва да се крие, като че ли тя е виновна?

Тъпаци пишещи глупости под новини за смърт, разрушения , жертви има винаги, те слагаха хилещи се емотикони през пандемията,  за Бога,  продължават и за войната, какво очаквате?
Живеем сред безчувствени зверове,  няма мъже, няма жени.

Това не е най-важното в случая, макар че обяснява много неща.

Трябва да разберем дали има правосъдие..

# 822
  • София
Аз да попитам - може ли семейството на момичете да заведе отделно, частно дело за финансово обезщетение срещу този Г.Г., освен делото, което ще води държавата срещу него?

# 823
  • София
Може.

# 824
Обезобразяване на лице или други части на тялото. Така пише в закона.
21 прорезни рани според съдийския състав е бой с възглавници.
Има и още едно -  "разстройство на здравето, временно опасно за живота" - момичето е изоставено кърви от раните си, без никой да знае за случилото се освен извършителя. Пет литра кръв не са чак толкова много. Ако не е била дошла в съзнание, кръвозагубата е можела да я убие.

Общи условия

Активация на акаунт