Случаят „Дебора“

• 281 265
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 795
Може да сте писали, но аз сега се прибрах, върнах новините и съм бясна! Значи в Поморие фразнцузин легнал под чадъра на някой си, личният му, на свободна зона, скарали се, спасител му плеснал шамар, това било деяние с особена жестокост. А за нарязаното момиче не се знае колко точно време е била припаднала и имала ли е комоцио и затова се чешат по главите- лека ли в средна ли е?
Значи шамар на чужденец особена жестокост и в новините.
Момиче с 400 шева и счупен нос - лека. Разшумя се и се размърдаха 1 месец след случая.

Та такива ми ти работи в милата ни татковина…

П.с. Не съм за шамари по никого, просто паралела между двете вади очи

# 796
Дано знае тази красива млада жена колко много хора обедини и че не е сама , че не трябва да се срамува и че трябва да говори.

# 797
  • При семейството си
Момичето е в няколко групи, името на майката в няколко сайта. Даже първо името на майката излезе.
И като е, трябва и Вие да я изтипосате в темата, както други направиха с малолетното дете на извършителя.
Точно сеирджии сте!

# 798
Момичето е в няколко групи, името на майката в няколко сайта. Даже първо името на майката излезе.

Е да, кой няма фейс.
Ама е грозно.
Все едно моя позната или приятелка да пострада, да бъде обезобразена и аз за едни лайкове да се направя на страдаща и да каже - ето я жената. Аз и с непознати не бих го направила, камо ли с близки.
Момичето ще си прецени сега кои са и читавите близки хора.
Пък ако това е тръгнало от журналисти, още по-зле.
Но хората са такива, любопитни, трябва им сеир.
Нямах предвид теб като казах примат.
Иначе и на мен ми беше интересно как ли изглежда.
Но не искам да гледам снимки преди и след, просто не искам.

# 799
От сутринта се тиражират замъглени снимки. На брифинга съобщиха инициалите й е така лесно се намира, а и има татуировка над гърдите. Трябваше още със замъглените снимки да се прекрати това. Както и да е, това е ситуацията със социалните мрежи, ще си сърбаме попарата някой ден от всичкото това експониране там.

# 800
Скрит текст:
Не са сходни, разбира се. Не могат да стъпят на една плоскост, явно само съдебно.

Ами юристите знаят, че експертизата няма задължителен характер. Марковски го казва на неюристите, които се възмущават трети ден...
Съдът преценява на базата на всички събрани до момента доказателства. Някой не си е свършил работата, но това не е съдията.
Аида, след подробното описание на травмите, съдията защо да не може да прецени? Не е компетентна ли, какво?

Не знаем какво пише в експертизата. Спекулираме всички.
Каквото ѝ да пише, прокурорът е определил, че става дума за средна телесна повреда, а съдията - за лека. Това са фактите. Всичко опира до личната им преценка и това как тълкуват написаното.

# 801
И като е, трябва и Вие да я изтипосате в темата, както други направиха с малолетното дете на извършителя.
Точно сеирджии сте!
Елпис, снимката не е от личния ми архив. Ще Ви помоля да си спестите епитетите!

# 802
Ами юристите знаят, че експертизата няма задължителен характер. Марковски го казва на неюристите, които се възмущават трети ден...
Съдът преценява на базата на всички събрани до момента доказателства. Някой не си е свършил работата, но това не е съдията.

Но кой тогава?
Нали казаха, че я експертизата се описват нараняванията, освен това знае, че е осъждан за същото?

Явно е можела да вземе друго решение.

# 803
  • При семейството си
Точно сеирджии сте!
Елпис, снимката не е от личния ми архив. Ще Ви помоля да си спестите епитетите!
Не е, но Вие я сложихте и впоследствие, след реакциите, изтрихте от темата.
С цел, каква я сложихте?

# 804
Коментар под поста със снимката на жертвата  :

Това нещо коментиралото не може да е жена бе, не може !

# 805
Може да сте писали, но аз сега се прибрах, върнах новините и съм бясна! Значи в Поморие фразнцузин легнал под чадъра на някой си, личният му, на свободна зона, скарали се, спасител му плеснал шамар, това било деяние с особена жестокост. А за нарязаното момиче не се знае колко точно време е била припаднала и имала ли е комоцио и затова се чешат по главите- лека ли в средна ли е?
Значи шамар на чужденец особена жестокост и в новините.
Момиче с 400 шева и счупен нос - лека. Разшумя се и се размърдаха 1 месец след случая.

Та такива ми ти работи в милата ни татковина…

П.с. Не съм за шамари по никого, просто паралела между двете вади очи

Не му е плеснал шамар.

# 806
  • София
Скрит текст:
Не са сходни, разбира се. Не могат да стъпят на една плоскост, явно само съдебно.

Аида, след подробното описание на травмите, съдията защо да не може да прецени? Не е компетентна ли, какво?

Не знаем какво пише в експертизата. Спекулираме всички.
Прокурорите казаха - подробно описание на  нанесените рани и травми и становище за комоцио, недоказано процесуално от свидетели.
Описанието на всяка рана не е ли достатъчно за съдийката и състава?
21 реда - дължина, дълбочина, чистота, причинена от….

Не пише дали е лека или средна.

# 807
Елпис, с никаква за Бога! Дали ще я видите тук или в някой сайт или пост каква е разликата?

# 808
  • Далечният изток

Но кой тогава?
Нали казаха, че я експертизата се описват нараняванията, освен това знае, че е осъждан за същото?

Явно е можела да вземе друго решение.
Сигурно е можела... Не знам какво се съдържа в кориците на делото. Всичко, което знаем, са някакви хипотези и чуто, писано в социалните мрежи или казано от журналисти.
Какво съдържа самото дело, ние страничните наблюдатели, няма как да знаем. Според мен, без да съм запозната с детайлите и фактите, само от това, което се тиражира по медиите, проблемът е в експертизата.

# 809
Може, чувала съм от  жени подобни изказвания за други жени, които са шамаросани, бити от мъжете си- "тя е курва, значи си го е търсила".

Общи условия

Активация на акаунт