Случаят „Дебора“

• 281 637
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 150
  • София
В четвъртък вечер "гръмна" из интернет.
По медиите официално мисля вчера.

# 151
Закона освен буква има и дух. И не го казвам аз, а юристи с име и опит.
Аз съм сигурна, че случаят няма да бъде оставен ей така. И за хора без юридическо образование е видно, че този човек е пуснат съвсем целенасочено, въпреки доказателствата за ивършеното от него престъпление. Навсякъде стана ясно, че момичето е обезобразено, цялото му тяло е нарязано, за психичните травми да не говорим, само съдия Гьонева не можа да го види, както и нейните сиимпатизанти.

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 15:22 от #RAngelova

# 152
Шевовете са 400, а не раните.

# 153
Но той е бил подведен под отговорност за причиняване на средна телесна повреда от районния съд. Странно как там съдията вижда едно, а в Окръжния съд, съдията вижда друго и отменя.

# 154
Сериозно ли вярвате, че ще има някаква промяна и реформи в съдебната и законодателната власт с един или три протеста?! Трябват поне 300 за такова нещо, всекидневно. А това няма да стане никога. Да сте чули за сериозно наказание на някой лекар или съдия? Аз не съм. Затова съм твърдо " за " за наказване по " онзи " начин!

300 протеста или 300 години?
Аз клоня към второто Confused

Явно всичко е лека телесна повреда, стига да няма настъпила смърт.

# 155
Аз доколкото разбрах от прочетеното от съда, не е пуснат под гаранция, а е отменена мярката като незаконосъобразна. Тоест, няма арест, за да бъде пускан под гаранция. Тоест, цялото нещо е с частен характер

# 156
  • При семейството си
Не са 400 прорезните рани…говори се за 400 шева на тези рани. Колко са точно явно могат и ще кажат медицинските лица.

# 157
Шевовете са 400, а не раните.

Извинявам се, не съм разбрала, но пак е имала рани по цялото тяло, не са една или две, и накрая и това с косата. Подложена е била буквално на мъчение.

# 158
  • София
Има вече достатъчно мнения на юристи в интернет, и ние лаиците разбрахме, че законът ни е такъв, че психическата травма не се зачита изобщо. И е ясно, че съдии, полицаи и лекари си имат начини да се дистанцират от работата си, за да не полудеят. Обаче като прочетеш за 400 порезни рани, очевидно нанесени една по една, понеже с ножче друг начин няма, и като си представиш лак точно се е случило това, отнема време, и жертвата какво е мислила и чувствала през цялото време, няма ли да се стреснеш, чисто човешки? И вместо да се скриеш зад закони и формулировки, няма ли да използваш всички възможни инструменти, които ти дава поста ти, за да спреш такъв човек? Като юрист все трябва да поназнайваш нещо за садисти, психопати и как насилието при такива само ескалира, докато накрая се случи нещо фатално.

Това ме навежда на въпроса - къде живее това момиче? В апартамент ли е или къща? Това изтезание е продължило доста време - как никой съсед не е чул нищо?

# 159
И 50 шева са много. А счупения нос, а обръсването на главата?? Едно порязване нарочно и си опасен за обществото.

Как ще живее това младо момиче занапред? Как ще живеят родителите й? Всички се сещаме!

Как ще си живее нападателят й? С гордост и надувки колко е велик и канейки се да нареже следващата си жертва?

# 160
Цитат
И докато от прокуратурата говорят за средна телесна повреда, нанесена на Д.М., от съда казват, че става въпрос за лека телесна повреда. Разминаването идвало от това, че най-напред съдебен лекар е съобщил, че момичето е получило при инцидента сътресение на мозъка и е изпаднало временно в безсъзнание, а по-късно било отречено то да е изпадало в безсъзнание, което прави и телесната повреда лека. Назначената нова експертиза трябва да отговори на въпроса кое от двете твърдения е вярно.
От тук: https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14999866
Ако това наистина е вярно, то някой добре са го стреснали.

# 161
https://stzagora-os.justice.bg/bg/17318/26287

Това е прессъобщението на съда. Магдена може да е права, че законът вероятно връзва ръцете на съдиите.
И накрая толкова убити млади жени…

Никъде не е имало обиди към жени и деца. А в този случай жертвата е само една.

Жертвата със сигурност не е само една, но само за тази и този конкретен случай се е разчуло, дори и не конкретно тази е "гъкнала", а по-скоро нейните близки. Тя едва ли ще проговори. Мисля, че на мнозина би станало ясно какво ѝ е причинено, само като я видят.

Скрит текст:
При такива наранявания едва ли е била в съзнание през цялото време - припадала е, свестявал я е, играл е с ножчето - припдък - свестяване и така няколко пъти, като зловеща игра му е било...

# 162
Моя е грешката - изобщо няма пускане под гаранция тук. Направо са му отключили вратата на ареста и са му казали - тръгвай си.

# 163
Lady, уродът се е погрижил да не се чува, мисля.

# 164
Lady Cassiopeia Duva, със сигурност все някой е чул, но има много хора не реагират на такива неща. Някой си там крещи, много важно. Може и сама да е била и той да е имал достатъчно време да се погаври с момичето.
Такива са хората вече.

Общи условия

Активация на акаунт