Случаят „Дебора“

• 281 491
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 315
никакъв галин господинов не е. георги николаев е според мен. не знам защо съда го пише ГГ.
протести са обявени във всички големи градове.

# 316
Мисля, че Николаев е бащиното му име, затова го пишат ГГ.

# 317
Няма как да промени индивидуалното поведение, но може да има рефлекция в закона, а неприемането и говори много за обществото и толерантността му към насилие.

Обществото ни винаги е имало нужда от врагове извън пределите на държавата и вижда духове и призраци на всеки ъгъл. Заменя един враг с друг на всеки 20 години и не се занимава с тривиални неща като законите-динозаври, както и с прилагането им. Да, това че садисти и престъпници ходят свободно между нас и пребиват децата ни говори много за обществото.

# 318
  • София
Странна ми е подобна размяна на реплики между работодател и служител. И то в почивен ден. И то единият през личен профил, другият уж лично, но служебно. Колкото и да е грозно изказването на този Костов, то няма общо с работата му и ролята му на служител. Дори не знаем колко е сериозно или е сарказъм. Означава ли, че масово работодателите следят какво пишат по стената си в извънработното им време техните служители, че да могат бързо да ги санкционират?
Абсолютно не приемам написаното от този Костов, дори на майтап да е, но още по-малко приемам, че може работодател да санкционира служител за изразено мнение. Интересно ми е по кой член от КТ е отстранен.

Едно е ГГ да е отстранен, понеже няма как да работи като охранител, а да е разследван за насилие. Дори ме изненада, че не е бил отстранен след предния случай, за който е осъден.
Друго е да отстранят някой за написани глупости.
Досега колко списващи в бг мама трябваше да са безработни!

# 319
Хайде да не се политизира и тази тема.В развити,западни страни,където е приета ИК има много тежки престъпления с/у жени и деца и от местни,и от ''бягащи от война''.Присъдите ако изобщо има такива въобще не са адекватни.Особено ако насилниците са наскоро довлекли се от Африка или БИ.За ''Изнасилената Швеция'' да сте чували?

# 320
  • София
Преди да го хванат бащите и да му напукат шевовете, така е по- добре.

# 321
  • София
Хайде да не се политизира и тази тема.В развити,западни страни,където е приета ИК има много тежки престъпления с/у жени и деца и от местни,и от ''бягащи от война''.Присъдите ако изобщо има такива въобще не са адекватни.Особено ако насилниците са наскоро довлекли се от Африка или БИ.За ''Изнасилената Швеция'' да сте чували?
И в тези държави, подобен акт не се определя като лека телесна повреда, а като опит за убийство, отвличане и задържане.

# 322
  • При семейството си
Откъде пък сега информация за отвличане и задържане на момичето?
А според теб доброволно ли се е подложила на това жертвата? На всякъде по света това се води задържане против волята.
Ясно, разбрах.

# 323
Не е странна позицията. В много страни, доста народ остана без работа заради подобни идиотски изказвания из социалните мрежи. За хората е важно какви хора работят за тях, и с какви хора свързват името им. Ще намерят по кой член да го отстранят, щом това искат.
Това не е просто "изказване на мнение". Може да се погледне и като подтикване и нормализиране на подобно поведение към човешко същество, винаги когато нещо не ти изнася.

# 324
Интересно ми е по кой член от КТ е отстранен.

Пише, че е временно отстранен от работа до изясняване на ситуацията.
Иначе едно е да те четат как обсъждаш джуките на Ни Ло или как псуваш Герб, и съвсем друго е да изразяваш в социална среда подкрепа на подобни садистични и престъпни деяния. Всъщност за псуването на някоя партия може и да изядеш голямата тояга...

# 325
Едно е да се изкаже мнение по дадена тема, съвсем друго да подстрекаваш за и да аплодираш акт на насилие. С лицето си и като служител на компанията.

# 326
В бг мама да малко,  списващите с истинското си име.

Фирмите освен всичко имат и етичен кодекс и фирмени политики и ако ги нарушаваш, е нормално да преосмислите взаимоотношенията си. Той не е уволнен, отстранен е временно.

# 327
  • София
Всяка компания има code of conduct, който регламентира поведението на служителите, включително и в извънработно време.
Това би трябвало да се отнася и за мениджърите и за това и аз съм учудена на тази реакция. Не се прави така, но явно е опит за разграничаване.

# 328
Има ли информация може ли да се помогне с нещо на пострадалата? Извън юридическия казус Sad
Надявам се с нея да се свържат съответни специалисти и да се заемат възможно най-скоро

# 329
  • София
Да, наясно съм, но къде е границата между свободата на словото и гласящото в етичният кодекс на ММИ? Предполагам е част от КТД, но вероятно е публикуван на сайта им. Ще потърся информация.
Разгледах профила на младежа и изглежда много различен от този на ГГ.
Искрено се надявам да е нелеп опит за сарказъм.

Общи условия

Активация на акаунт