Случаят „Дебора“

• 281 772
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Пловдив
Дори и да излиза сега, като ряза момичето дали си е мислел за жена му и детето. Как не го е срам да ги използва, че да излезе на свобода.
Знае ли се какво е детето му, съдбата има жестоко чувство на ирония, ако има дъщеря дали след 18-20 години ще спи спокойно.

# 1 066
  • София
Дано излязат и предишните му жертви, да разкажат какво е СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА.

Горките хора!

# 1 067
  • Където морето целува небето...
От БНТ 1:
След извършеното посегателство срещу пострадалата тя е била настанена в отделение по Неврохирургия към УМБАЛ – „Проф. д-р Ст. Киркович“ - Стара Загора, тъй като на процесната дата и място при нанесения й побой от страна на обвиняемия, тя е получила и сътресение на мозъка, което според свидетелските показания е било съпроводено с пълна загуба на съзнанието, като преди това на пострадалата й е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска интервенция, с оглед спиране на обилното им кървене.

# 1 068
Ти да видиш какво изведнъж какво се оказа

Самото деяние се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Доказателствата по делото сочат и че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици.  Престъпното деяние от своя страна се характеризира с изключителна висока степен на обществена опасност, досежно упоритостта и изключителната дързост при извършването му, предвид спецификата, механизма и начина му на извършване,/i]

https://bntnews.bg/news/prokuraturata-poiska-postoyanen-arest-za … -9UGrbS_fOyW6uves

Тук пишат, че жертвата е лежала в неврохирургия заради мозъчно сътресение.

# 1 069
Прокуратурата е поискала на 5 юли освобождаване на обвинения за  … образеното момиче
Цитат
Пред съда прокурорът (в заседанието се явява заместник-окръжният прокурор - бел.ред.) пледира, че заради експертизата и събраните доказателства "е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението", е видно от протокола.

В него адвокатът на Георгиев, пледира, че някои от нараняванията на момичето, може да са били причинени от самата нея, намеква и че има данни тя да е наркозависима.
И каква стана тя?

# 1 070
  • София
ОК, разбирам, че според тълкованието на закона телесната повреда е лека. В този случай има ли вратичка, по която да се изиска задържане под стража?

Не съвсем, доколкото четох изявлението на адвоката, явно ще се насочи към трайно разстройство на съзнанието + разрези близо до артериите. И нормално - психиката на това момиче е на кайма.

# 1 071
„Имам малко дете, жена ми чака на мен”, казал Георги в съда след нападението. Прокурор: Задържането му е незаконно

Това е обяснил обвиняемият пред съда преди около месец
„Моля да се измени мярката ми за неотклонение. Да не съм задържан, защото няма да преча на разследването по делото. Не съм виновен, искам да се разбере всичко. Имам малко дете и ме чака, жена ми чака на мен и, затова искам да ми се смени мярката”. Това е обяснил обвиняемият за жестоката агресия към 18-годишно момиче Георги Георгиев пред съда преди месец.

„Считам, че определението на Старозагорски районен съд, което е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обв. Г. Г., е незаконосъобразно и не следва да бъде потвърдено, тъй като от събраните по делото доказателства, в частност от изготвената съдебно-медицинска експертиза, е видно, че на пострадалата не е причинена средна телесна повреда, каквото е обвинението за извършено точно такова престъпление. Ако се касае за извършено престъпление лека телесна повреда, вероятно то би било от частен характер, поради което считам, че следва да бъде отменено определението”, заявява прокурорът в началото на заседанието.

Източник: nova.bg

Милият примерен татко.... а докато режеше и бръснеше едно момиче имаше ли дъщеря в този момент и мислеше ли за нея?

Това излиза сега, но е се е случило при първото му задржана
Ако това е така, окръжният прокурор е дал мотивите на съдебния състав.
Самата Окръжна прокуратура не е поддържала искането за мярката, един вид, защото приема, че правната квалификация на районния прокурор за СТП , не е правилна.

Аз пак да си кажа, че всички фалове са прокурорски в този казус.

# 1 072
Естествено, че ще спи спокойно. Подобен изверг няма няма никакви чувства. И нея би пребил и нарязал.

# 1 073
Съдия в окръжен съд може да направи нещо, когато е несъгласнен.
Например какво?
Да потвърди мярката за неотклонение и да иска прецизиране на обвинението.

Нали на база същата експертиза прокуратурата го е поискала и квалифицирала като СТП, а РС е постановил  мярката.

В действителност обаче най-сериозните пропуски са на прокуратурата.

# 1 074
  • София

Без да разбирам от вашата сфера, само от прочетеното тези дни, аз също мисля така. Само не мисля, че са фалове де, мисля си, че са си платени ходове.

# 1 075

Без да разбирам от вашата сфера, само от прочетеното тези дни, аз също мисля така. Само не мисля, че са фалове де, мисля си, че са си платени ходове.
Мисля, че е по-страшно - некомпетентност и незаинтересованост.

# 1 076
  • София
Има петиция, който иска, нека я подпише.

https://www.peticiq.com/409107?fbclid=IwAR3HH4ksFXANRlYN9vBRM3Zb … o2dZ6HZSuV4A#sign

# 1 077
  • София
Молете се да не я докараме до там ИИ да правораздава. Защото нали се сещате, че критериите ще са заложени от човек. Ако в алгоритъма е записано, че за средна телесна повреда трябва да има загуба на 3.5 л. кръв, а жертвата е със загуба 3.489999 - няма да ви хареса решението и на ИИ.

ИИ дали щеше да е толкова либерален към човек в пробация, а? В интерес на истината в Щатите са правени експерименти с огромни количества дела като на ‘ИИ’ са подавани само данни от досието на обвиняемите и резултатите никак не са в полза на съдиите.

# 1 078
  • Пловдив
Естествено, че може пак да се иска задържане. Може и да се измени обвинението, като се добавят повече признаци, всеки от които дори самостоятелно значи престъпление от общ характер (безсъзнание, ако го смятат за доказано, особена жестокост и каквото там преценят).

# 1 079
Не е задължително да са платени. Може и на принципа „аз на тебе, ти на мене“ да са нещата.
По-назад намекнах чия собственост са охранителните фирми... Полиция, прокуратура и съд (щях да пиша и престъпност, ама се отказах) са оплетени здраво и няма сила, която може да ги разплете.
За „роднинската мафия“ няма и да споменавам – навсякъде е сила, дори и в София.

Скрит текст:
Някъде в коментарите във ФБ срещнах мнение на мъж, който се оплакваше, че въпросният Георги е лъжесвидетелствал срещу него в някакво дело. Също така като охранител често са го викали за свидетел и че съдиите го познавали. Не знам дали е вярно, или клевета. Но не бих се учудила.

Общи условия

Активация на акаунт