Случаят „Дебора“

• 281 483
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 170
Относно новината за оставането в ареста - мисля, че го пазят от обществения гняв.
Смяташ, че е добре човек да бъде оставен в ареста без да има позоваване на законов текст ли? Да не стане прецедент...

# 1 171
А  доктора дадоха ли го някъде ?Никъде нищо не срещнах като инфо

Появи се това:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/sadebnijat-lekar-izgotvil-eksper … eva-pred-btv.html

# 1 172
с доктора разговаря по телефон журналиста Никодимов от бнт1. доктора му каза, че информация няма да дава.

# 1 173
Относно новината за оставането в ареста - мисля, че го пазят от обществения гняв.
Смяташ, че е добре човек да бъде оставен в ареста без да има позоваване на законов текст ли? Да не стане прецедент...
Мисля, че при такава обществена ангажираност, този път няма да има обжалване на мярката.

# 1 174
Ули, все пак повечето съдии, прокурори и вещи лица си вършат съвестно работата. За съжаление, има и черни овце, както навсякъде и точно заради тях се създава лошо впечатление и отношение към цялата гилдия.
Използвам мн.ч. защото нееднократно се наблегна, че били трима, а не само съдийката.
И коментирам само този случай, в който има доста неща, които са избрали да не зачетат.
Иначе искам да вярвам, че има и хора,  които си вършат съвестно работата, иначе става прекалено безнадеждно.

# 1 175
Аз не съм виждала такава експертиза, но работата на лекаря не е ли просто да опише фактите - например "разрез на лявата ръка с дължина Х" и т.н., а не да дава оценка каква телесна повреда е?

# 1 176

С уговорката, че прочетох само  последните две-три страници, ще дам и моя коментар:
Абе все ми е тая, как е описано в закона, кое е лека, средна и тежка телесна ..., в тоя закон за травми на психиката нещо споменава ли се? Или в България психичното здраве и състояние, няма никакво значение?
Този шибаняк, без извинение, трябва да лежи на топло дълго време! Бясна съм, бясна...

Цитирам Nikolay Marinov:
"Интересно ми стана, че в БГ определението за нараняване - от което зависи наказанието - е общо-взето все едно колим свиня - гледат се "обективните" щети по тялото. Ма чакай сега, има примерно китайски мъчения, които оставят сравнително малки физически поражения, но нанасят огромна болка - включително, психическа такава. Психическата болка е изключително важна, защото е много по-инвалидизираща и трудна за лекуване от много физически наранявания. Та, от който зависи това - кога ще имаме модерен наказателен кодекс, където страданието на жертвата не се свежда до разфасоването на трупни животни в месарски магазин?"

# 1 177
Аз не съм виждала такава експертиза, но работата на лекаря не е ли просто да опише фактите - например "разрез на лявата ръка с дължина Х" и т.н., а не да дава оценка каква телесна повреда е?

Да, това му е работа, но все пак зависи какъв е начинът, по който са описани фактите - дали по-драматично, дали пък са спестени подробности.

После пък двамата прокурори (районен и окръжен) явно са си я тълкували по съвсем различен начин тази екпертиза - на единия му се е сторило, че описаното е средна телесна повреда, на другия - лека. Не могат да ме убедят, че никой не е повлиял на втория прокурор да "понижи" повредата в лека. И на него ли са му били вързани ръцете от закона, като е писал обвинителния акт?

Ако всички по веригата бяха бутали в посока да се наложи ОБЕКТИВНА мярка за неотклонение, щяха да успеят. Но май са бутали в обратна посока. Разбира се, че при това положение хората започнаха да ровят из снимките на извършителя и да нищят кой го закриля.

# 1 178
  • Paris, France
Из провинцията не искат ли свидетелство за съдимост при постъпване на работа... чак сега ли въвеждат това елементарно изискване? Сигурно за длъжността "Охрана" даже е в плюс да си криминален типаж с досие.

Питах няколко мои познати, които са работили като охранители на заведения в Обединено кралство, Франция, Испания, Швейцария и Португалия. На 90% от тези хора никой, никога не е искал свидетелство за съдимост (criminel record, casier judiciaire, registro criminal). Трима, които бяха съученици на децата ми работят в момента за ваканцията.

Не си мислете, че в чужбина е много различно. Някои охранители не само не са показвали съдимост, ами и работят под чужда самоличност и реално никой не ги знае кои са, от коя държава са.

И друго - във Франция, примерно, не пишат присъдите и провиненията на младежи под 18г за да не ги маргинализират. Не всички наказания фигурират в свидетелството за съдимост. Ако фигурират е за даден срок - 3, 10 години и после не се отпечатват, макар и полицията да има достъп до всички провинения на територията на държавата.

# 1 179
  • София
Сила сме хора, сила сме. Това ме кара да се чувствам много по-добре и по-обнадеждена, че ще има справедливост

Цитат
Нова актуализация:
🇧🇬НАЦИОНАЛНО ШЕСТВИЕ В ПОДКРЕПА НА МОМИЧЕТО ОТ СТАРА ЗАГОРА, ПОСТРАДАЛО ОТ МАНИАКА С МАКЕТЕН НОЖ😪
⚠️ 31 юли в цялата страна и не само..⚠️
🇫🇷ФРАНЦИЯ, ПАРИЖ- 18:00 Посолство на Република България
🇩🇰 ДАНИЯ, КОПЕНХАГЕН - 19:00 Посолство на Република България
 🇨🇾КИПЪР, НИКОЗИЯ - 18:30 Посолство на Република България
🇮🇩 АВСТРИЯ, ВИЕНА - 19:00 - Посолство на Република България

🇧🇬1. СТАРА ЗАГОРА - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬2. СОФИЯ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬3.ВАРНА - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬4.БУРГАС - 18:00 Районен съд
🇧🇬5.ПЛОВДИВ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬6.ВЕЛИКО ТЪРНОВО - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬7.ЯМБОЛ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬8.ШУМЕН - 18:30 Съдебна палата
🇧🇬9.АСЕНОВГРАД - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬10.КЪРДЖАЛИ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬11.ХИСАРЯ - 18:00 Пред Камилите
🇧🇬12.ПЕТРИЧ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬13.ГОРНА  ОРЯХОВИЦА - 18:00 Пред Общината
🇧🇬14.ХАСКОВО - 19 :00 Съдебна палата
🇧🇬15.САМОКОВ- 18:30 Съдебна палата
🇨🇵16.ФРАНЦИЯ, ПАРИЖ - 18:00 Посолство на Република България
🇧🇬17.СМОЛЯН - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬18.НОВА ЗАГОРА - 18:00 Районен съд
🇧🇬19.СЛИВЕН - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬20.КАРЛОВО - 18:00 Районен съд
🇧🇬21.РУСЕ - 19:30 Съдебна на палата
🇧🇬22.ЛОВЕЧ - 19:00 Съдебна палата
🇧🇬23.ЦАРЕВО - 18:00 Общината
🇧🇬24.ДИМИТРОВГРАД - 18:00 Районен съд
🇧🇬25.ТРОЯН - 18:30 До Фонтаните
🇧🇬26.ДУПНИЦА - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬27.ДОБРИЧ - 18 :00 Съдебна палата
🇧🇬28.СИЛИСТРА - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬29.ПЕРНИК - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬30.ПАЗАРДЖИК - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬31.ТРЯВНА - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬32.ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬33.ВИДИН - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬34.ПЕЩЕРА - 18:00 Районен съд
🇧🇬35.КАЗАНЛЪК - 18:00 Районен съд
🇧🇬36.СВИЛЕНГРАД - 18:00 Районен Съд
🇧🇬37.ГАБРОВО - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬38.БЛАГОЕВГРАД - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬39.БЕРКОВИЦА - 18:00 Пред Общината
🇧🇬40.ПЛЕВЕН - 18:00 Съдебна палата
🇧🇬41.КЮСТЕНДИЛ - 18:00 Площад Велбъдж
🇧🇬42.ОМУРТАГ - 18:00 Площада

# 1 180
Цитат

И с право

Еди_ друг подобе_ психар садист из_ъчвал и убивал котки и кучета вкъщи _арода разбра къде живее и _у изпотрошиха апарта_е_та в който ги е из_ъчвал докато е зад решетките

А този са_ият _его ще го изпотрошат ако оста_е _а свобода

Сори за правописа _яколко копчета от клавиатурата се бъг_аха и _е работят

_а път за протеста ще си купя _ова клавиатура

# 1 181
Аз се надявам тази мощна обществена подкрепа да даде сили на момичето и то по-бързо да преодолее психическата травма!

# 1 182
Изчетох над 100 поста да не се повтаря, но някъде  днес писаха ,че стригане  се прилагало при отказ да проституира жена. Та този нещо намеква ли  , съвпадение ли  е или наказание за отказ да проституира. Момичето не  говори, или не отразяват публично  какво споделя, и все пак ако е нещо такова добива съвсем друг смисъл - на наказание. Жалко че не записах текста. То какво ли не минава сега,  ровят хората и  изравят .

# 1 183
Аз пък искам да чуя какво оправдание ще има зам.окръжния прокурор, който на 05.07 е пледирал,че определението за мярка на окръжния съд е незаконосъобразно и извършителят трябва да бъде пуснат, заради мед.експертиза, която не сочи средна телесна повреда.

# 1 184
  • Където морето целува небето...
Mamma Suzanna считам,че отговорих. Ще бъде наказан по- тежко....за наказанието има значение. Ще се цени като повторност или рецидив или като оттегчаващо вината обстоятелство. Нещо не разбирам защо срещу мен скачате.
[/quote
Не, в никакъв случай не съм скачала срещу теб. Отговаряш доста разбираемо за нас, лаиците, за което благодаря. Наистина не беше ясно има ли начин като е в пробация да се остави с по-сериозна мярка за задържане. Имаше ли начин да не го пуснат заради пробацията, ако бяха търсили причина да го задържат.

Общи условия

Активация на акаунт