Случаят „Дебора“

• 281 053
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 500
По сексистко изказване не бях чела скоро. И този съдия гледа дела срещу домашно насилие. Малко му бил поразпасан речника в поста, ама иначе бил много умен, че и статии пишел. Силно се надявам само да не е преподавател по право с този блестящ умствен капацитет.

# 1 501
  • Пловдив
В Пловдив имаше много хора, има надежда, момичета ❤️

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 12:45 от *Soulmate*

# 1 502
Вулгарен, циничен и като цяло продукт на омаловажаващо жените сексистко и следователно неподходящо за такъв пост възпитание, бих го нарекла аз този капацитет юридически.

Той сигурно не се и усеща, както Тити Папазов, който вече няколко дни не може да разбере защо е лошо да унижиш и острижеш приятелката си за изневяра

# 1 503
По този въпрос. Не напразно отговорността на който и да било нает служител за неумишлени грешки или е изключена изобщо, или е силно ограничена, например у нас по КТ е максимум една месечна заплата, а за държавни служители се изключва. Това е най-нормалното нещо на света и призивите: "ууууу, да плащат", са да не кажа глупави, но необмислени или пък популистки, когато ги мятат политици. Това ни най-малко не е измислено у нас.
Няма работа, в която правилните решения да са еднозначни и лесно видими и за нещата, преценени като грешка, да е изявено виновен служителят. При отговорност за грешки по непредпазливост става едно от двете: служителят рискува на всяка крачка да се разори от действие, което е предприел по служба, или спира изобщо да взема решения от страх да не бъде разорен. Или напуска, почтен и разумен човек просто няма да се хване с такава работа.
За умишлени вреди се плаща по общия ред, стига да се докаже, че са умишлени. За некадърност се уволнява. Друга отговорност няма и не бива да има.

С написаното съм напълно съгласна.
Но какво правим, когато грешките са явно умишлени? Основно при размахването на политическата бухалка с прекомерни и неправилни действия при арест и обвиняване?

# 1 504
Той сигурно не се и усеща, както Тити Папазов, който вече няколко дни не може да разбере защо е лошо да унижиш и острижеш приятелката си за изневяра
Не е било за изневяра. Било е, защото й бил забранил 6 месеца след като е скъсала с него, да се хваща с друг. Карантинен период един вид. Тя го нарушила. Това било наказанието. Много викала, много плакала, ама той нали е мъж...
А това са последствията:
Скрит текст:

# 1 505
  • София
По принцип съм съгласна, че с оплакване от насилие може да се спекулира, но там е редно следствието, прокуратурата и съдът да си свършат работата.
В този случай е очевидно или корупционно поведение или некомпетентност или мързел.
Аида, питаше как я виждаме реформата. Аз смятам, че тя трябва да е отвътре от средите на магистратите. Те работят със законите и виждат несъответствията им. Депутатите не пишат сами законите и обикновено се консултират и професионалните организации.
Не може да са недосегаеми и обвързани на всички нива.

# 1 506
Но какво правим, когато грешките са явно умишлени? Основно при размахването на политическата бухалка с прекомерни и неправилни действия при арест и обвиняване?
Е как какво - прехвърля се отговорността и се носи вода от 9 кладенеца, че вина имат и другите.

# 1 507
Само не съм съгласна, че Тото нямал вина. Тити може и гащите да си свали пред камерата, Тото обаче не е длъжен да го излъчва.

# 1 508
Започвам да се замислям дали психологията, която е прекрасна и всеобхватна наука не трябва да навлезе в съдебната система. Като например всички съдии и прокурори да преминават задължително на психотест. Когато става дума за човешки съдби и живот изискванията трябва да са завишени.

# 1 509
Сега пък жената на този Тото, както и някаква Теа защитавали канала му...

# 1 510
  • София
Само не съм съгласна, че Тото нямал вина. Тити може и гащите да си свали пред камерата, Тото обаче не е длъжен да го излъчва.

Напротив, трябва да се излъчи. Да го видим този чувствителен, плачещ за всяко нещо човечец, какви ги е вършел. Защото аз лично винаги съм била със съвсем друго впечатление от него, а сега разбирам, че и той е бил пълен идиот.

# 1 511

Напротив, трябва да се излъчи. Да го видим този чувствителен, плачещ за всяко нещо човечец, какви ги е вършел. Защото аз лично винаги съм била със съвсем друго впечатление от него, а сега разбирам, че и той е бил пълен идиот.
Тези ревове може и да са сигнал за нестабилна психически личност. Кой го знае...

# 1 512
Лейди, така е. Сега го разбрахме какъв е.

# 1 513
По принцип съм съгласна, че с оплакване от насилие може да се спекулира,
Е, спекулации, как така: човекът-съдия е предупредил вече: "Жените са коварни!" . Ти, аз, Джулия, Дана, Иванка - и всичките повече от три милиарда жени на този свят сме такива за този човечец. Пък ти после очаквай безпристрастна присъда.

Време е да спрем да вярваме, че всеки, изкачил стълбичката в професионален смисъл, е авторитет автоматично. Там, горе е идеалното място за нарцисти. Не е задължително тези хора по върховете да са емпати, да рефлектират, разбират.. Дори не е задължително да са перфектни в сферата, в която са изградили кариерата си. Затова е крайно необходимо да се проверяват поне три пъти. Хора с две -три-пет образования също правят грешки. И също могат да имат разстройства.

# 1 514
Учили сме в едно училище и сме на една възраст. Познавам го много добре - винаги е бил психически нестабилен и склонен към противообществени прояви. Но не до степен да не може да се контролира, по-скоро средата го е възпитала, че всякакви "дребни" прегрешения са майтап и нищо сериозно. Както се вижда, той даже не осъзнава какво е  направил.

Общи условия

Активация на акаунт