Случаят „Дебора“

• 280 949
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 710
unwritten_, чета те и изтръпвам.
Значи ли това, че всеки с такива проблеми трябва да пише до медиите за да се задейства нещо по линията на прасчовците?

Не знам, Елора, ако нямах близки до себе си тогава, надали щях да се справя сама. Не ни се занимаваше повече, нито да разгласяваме, нито да съдим за тормоз, защото ни посъветваха, че няма смисъл - той е освидетелстван и поради това "не носи отговорност за действията си". А тъкмо такива хора (от личен, изстрадан опит) са заплаха за обществото, нямам представа защо ги пускат, вместо да ги хоспитализират.

# 1 711
  • София
Не смея да отворя снимката - не издържам психически на такива гледки. И без това съм в шок от събота.

Аз пак да питам - когато става въпрос за престъпление, което е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, това не би ли трябвало да утежни дори и т.нар лека телесна повреда и да доведе до мярка "задържане под стража"?

# 1 712
Полицията НЕ издава т. нар. ограничителни заповеди. Могат само един предупредителен протокол да съставят, ако няма данни за престъпление.
Аз не мога да разбера, как така стоите един месец и чакате?! Защо не си наехте адвокат, който да защитава вашите интереси и най-малкото да ги размърда да работят?!

Чакахме решението на жалбата. В интерес на истината, съобщиха ни, че срещу въпросното лице преди също е имало издадена ограничителна заповед, но не знам защо на мен ми беше отказана. Няма данни да е бил женен. Но факт е, че не съм първата, нито последната набелязана от него.

Относно предупреждението - толкова ли да е бил неоткриваем и цял месец да са го издирват, че накрая да не го намерят лично, ами да предупредят негов роднина? Да им имам предупредителния протокол, това е измиване на ръцете за мен. Онзи Виктор Костов, дето заплашваше жената, близка до семейството, как веднага се задействаха и го откриха, че и в ареста го задържаха, тъкмо заради заплаха. Относно съд - вече споменах, човекът е с диагноза и познати юристи ме посъветваха, че поради това едва ли нещо ще се разреши.

Последна редакция: вт, 01 авг 2023, 21:38 от unwritten__

# 1 713
Мнение на специалист от Съдебна медицина ИСУЛ по БНТ - колегите му в Ст.Загора са си свършили перфектно работата с СМЕ, само специалисти можели да кажат коя увреда каква е, порезните рани зараставали за 2 седмици. Аз вече нямам не само думи, нямам вяра, нямам грам надежда за тази територия, наречена България.
Имаш повече вяра на случайни изказвания от анонимни непознати в интернет отколкото на специалисти минали образование и работещи професионално?
Отвори скрития текст с плаката с реалните снимки на момичето и после задавай въпроси на кого вярвам.
Знам и от личен опит за колко време зараства порезна рана с три конеца дълбока около 5 мм.

# 1 714
Следя темата... И ме извинете ако вече е отговорено.

Обясниха ли защо този случай не е в сводките на МВР?
Лекарят, който е приел Дебора, съобщил ли е в МВР?

# 1 715
Добре е, че има обществен отзвук и дано има някаква промяна в обществото. Но случаите на насилие зачестяват точно защото обществото го приема за норма и е осигурило безнаказаност на всеки престъпник. Днес случайно на пража чух коментари за случая с момичето. Две двойки коментират какво се е случило и едната жена започна да развива теории, че нещата не са съвсем така, както ни ги поднасят журналистите. Вероятно има и нещо друго, което не знаем и Момичето си е виновно 😡 Тук мъжа и я реплекира, че каквото и да има е остригана и нарязана, а тя - може да го е изнудвала, детето му да е отвлякла....кукавица... И тогава мъжа и каза - за каквото и да са се сдърпали това не му дава право да я накълца. Чак се обърнах да ги видя. Как може жените да са такива простакеси. И да ви кажа в много подобни истории за насилие, по - често жените обвиняват жертвите, в повечето случаи жени.

# 1 716
  • София
Добре е, че има обществен отзвук и дано има някаква промяна в обществото. Но случаите на насилие зачестяват точно защото обществото го приема за норма и е осигурило безнаказаност на всеки престъпник. Днес случайно на пража чух коментари за случая с момичето. Две двойки коментират какво се е случило и едната жена започна да развива теории, че нещата не са съвсем така, както ни ги поднасят журналистите. Вероятно има и нещо друго, което не знаем и Момичето си е виновно 😡 Тук мъжа и я реплекира, че каквото и да има е остригана и нарязана, а тя - може да го е изнудвала, детето му да е отвлякла....кукавица... И тогава мъжа и каза - за каквото и да са се сдърпали това не му дава право да я накълца. Чак се обърнах да ги видя. Как може жените да са такива простакеси. И да ви кажа в много подобни истории за насилие, по - често жените обвиняват жертвите, в повечето случаи жени.

Тази определено е прекалила с турските сериали - друго обяснение нямам.

# 1 717
интервюто с крими психолога Тодор Тодоров
https://www.youtube.com/watch?v=kMSlwe3xok8

# 1 718
Аз пак да питам - когато става въпрос за престъпление, което е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, това не би ли трябвало да утежни дори и т.нар лека телесна повреда и да доведе до мярка "задържане под стража"?
Разбира се, но има разлика между правното определение за тези неща и ежедневното ни разбиране за тях.

# 1 719
Разбира се, но има разлика между правното определение за тези неща и ежедневното ни разбиране за тях.
може ли да ни поясниш разликата?

# 1 720
"Има нещо, което не знаем" е дежурен израз, когато свършат аргументите,  най-масово се ползваше за ковид, за войната, за пръскането...

# 1 721
# 1 722
При Мира Добрева е. Онемявам.

# 1 723
  • Далечният изток
Дори темата за домашното насилие тук във форума е показателна. Има няколко съфорумки, на които никога не им се е случвало и които във всеки свой пост обвиняват жертвите с аргумента аз няма да допусна това да ми се случи, щото съм много умна, пък вие простите сте си го заслужили. Какво да говорим...

# 1 724
  • Paris, France
Според адвокатите в темата, този изрод, колко години ще получи, според нашите закони ?
Сега гледах репортаж, че изменят наказанието от 6 на 8 г.
Та това е твърде недостатъчно, за такова жестоко и преднамерено деяние.

Изменят максималния срок от 6 на 8 години. Не знам статистиката за България, но ме съмнява, че повече от 10% от извършителите са осъдени на максимален срок. Аз разлика не виждам. Преди лежали по 3 или 4 години (някои редки екземпляри без връзки и адекватен адвокат), сега ще лежат 3 или 4.5 години. Това е козметична промяна и само на хартия. Нужни са много мерки и промени, като трябва да се приложат още в детска градина, училище, полиция, болници, прокуратура, съд, затвори, психиатрии. А кадри няма ☹.

Общи условия

Активация на акаунт