Случаят „Дебора“

• 280 965
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 725
# 1 726
Гледаме във ФБ на дъщеря ми, аз не ползвам. Съжалявам.

# 1 727
  • София
Мнение на специалист от Съдебна медицина ИСУЛ по БНТ - колегите му в Ст.Загора са си свършили перфектно работата с СМЕ, само специалисти можели да кажат коя увреда каква е, порезните рани зараставали за 2 седмици. Аз вече нямам не само думи, нямам вяра, нямам грам надежда за тази територия, наречена България.
Имаш повече вяра на случайни изказвания от анонимни непознати в интернет отколкото на специалисти минали образование и работещи професионално?
Имам една операционна рана, извършена прецизно от хирург, обработена качествено,  третирана след това и знаеш ли какво? Не зарасна за две седмици, а за два месеца. Мястото беше розово и болезнено дълго след това и днес при лошо време имам тъпа болка и мястото все едно е чуждо на допир. Плюс грижливо третирания ми белег.

Питай жертвата, не питай шивача.

# 1 728
  • При семейството си
Дано момичето е било в безсъзнание, докато му е причинявано това.
Разбрах и откъде ми е “позната” близката на семейството, разгласила случая.
Тя е Председател на едно сдружение за хора с редки заболявания, каква борба със системата е там, изобщо за хората, децата с увреждания…та, да, за съжаление явно има горчив опит в битките.
Дано тази и’ битка е по-успешна, а след нея и следващите.

# 1 729
Не само в СЗ, в цялата територия има проблем и то голям проблем. Защото тук държава няма. Има огромен  проблем със съдебната система. Има проблем с полицията. Има проблем с кисели лелки, на който им нарушаваш спокойствието когато се налага да си свършат работата.
И честно писна ми тук да ми обясняват някакви псевдо-юристи колко незапознати сме, как не разбираме блестящите юридически умове. Най-важното е просто да сме човеци. Вчера след националните протести имах някаква надежда. Но явно всичко ще бъде пак отново замитане под килима, имитация на реформи, ПР. Къде е министъра на вътрешните работи ? Замитането започва от там. СС явно смята да приключи въпроса с глупавата си декларация. Пак ще пишат закони на коленце, пак имитация на дейност. Ами няма да почива Парламента през август. Ще работят, къде им е съдебната реформа ?
Тези дни поставяйки се на мястото на майката си мислех, че изобщо нямаше да се обърна към съда и на изрода причинил това на момичето щяха да му правят едни  ритуали, които се извършват през определен период от време.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 00:38 от strela

# 1 730
Добре е, че има обществен отзвук и дано има някаква промяна в обществото. Но случаите на насилие зачестяват точно защото обществото го приема за норма и е осигурило безнаказаност на всеки престъпник. Днес случайно на пража чух коментари за случая с момичето. Две двойки коментират какво се е случило и едната жена започна да развива теории, че нещата не са съвсем така, както ни ги поднасят журналистите. Вероятно има и нещо друго, което не знаем и Момичето си е виновно 😡 Тук мъжа и я реплекира, че каквото и да има е остригана и нарязана, а тя - може да го е изнудвала, детето му да е отвлякла....кукавица... И тогава мъжа и каза - за каквото и да са се сдърпали това не му дава право да я накълца. Чак се обърнах да ги видя. Как може жените да са такива простакеси. И да ви кажа в много подобни истории за насилие, по - често жените обвиняват жертвите, в повечето случаи жени.
Относно женските коментари: Когато прегазиха 22-23 годишно момиче на тротоара, имаше протест. Няколко лелки се възмущаваха защо им се нарушава достъпа за пазаруване с този протест, те възпитаните деца не ги блъскали по тротоарите... Иска ми се да вярвам, че е просто търсене на внимание или  инфантилно хейтене, че не може да ти е начин на мислене. Аз вече не вярвам в промяната на нищо. По-старите поколения сякаш оскотяват, по-младите имат нови идоли: тези с марковите дрехи, еднаквите авотомобилни номера и нарушаващи правилата...

# 1 731
Имаш повече вяра на случайни изказвания от анонимни непознати в интернет отколкото на специалисти минали образование и работещи професионално?

Предвид скандалното поведение и неглижирането от страна специалистите, минали образование и работещи професионално, през последните дни, предполагам, че мнозинството от хората губят все повече вяра в същите тези специалисти. Доверието в институциите като цяло няма да върви, а ще хвърчи надолу, ако се продължава в същия дух.
А ние нека си разменяме иронични забележки и реторични въпроси в темата, няма лошо.

# 1 732
Има и още истории. В Истината за Стара Загора има доста коментари. Явно не е единичен случай.

# 1 733
Има и още истории. В Истината за Стара Загора има доста коментари. Явно не е единичен случай.

Може ли линк?

# 1 734
  • При семейството си
И ние, като общество, трябва да се научим да се възмущаваме, докладваме и предотвратяваме подобни случаи своевременно, не пост фактум.

# 1 735
  • София

Ами ето - сега е момента министъра на вътрешните работи да блесне и да покаже капацитет. На министъра на правосъдието и на Сарафов - също. Нали искат високо обществено доверие - да запретват ръкави и да действат.
А дано, ама........

# 1 736
Всеки съмняващ се, че е средна повреда да се чувства свободен да отвори снимките и да коментира.
Иначе увисва, яко увисва и е изключително несериозно и смешно.

Лейди,  като прочетох, че са вдигнали с две годинки ми стана ясно как ще работят.

# 1 737
  • Далечният изток
Не са вдигнали нищо. Това са само предложения. Но както казах, като няма минимум и като могат да сключват споразумения, все едно нищо...

# 1 738
  • София
Всеки съмняващ се, че е средна повреда да се чувства свободен да отвори снимките и да коментира.

И всеки, който има съмнение, че деянието е извършена с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин също да им хвърли едно око.

# 1 739
  • Paris, France

Гледах я два пъти. Красиво момиче, младо. Изглежда по-добре, отколкото жените на мултимилионерите в Париж. Кое я е накарало да излиза с "охрана" в Стара Загора или друг град? Толкова ли са добре платени и щедри в България? Тук тази работа масово я работят мъже без документи, които не могат да работят нищо друго и е ниско платена. Тук там има по някой студент  в края на седмицата. Колкото и да са "високо в пирамидата", не ги ли е гнус тези хубави момичета от татуираните, плиткоумни дебелаци?

Ами да, трябва работа с младежта. Като я слушах мис Стара Загора имах чувството, че слушам някоя неграмотна колумбийка от забутан, планински район без никакви възможности за развитие и миграция, а не образована, грамотна жена с европейски паспорт в джоба.

А родителите на тези момичета не се ли оплакват в полицията? Всичките ли са залупени, страхливи и неинформирани?

Странно ми е.

Да подчертая, че не виня жертвите по никакъв начин. Само разсъждавам за причините, позволяващи такова поведение в Европа от 21 век.

Общи условия

Активация на акаунт