Случаят „Дебора“

• 281 729
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 1 965
  • Glasgow
От фейсбук.  Винаги всичко опира до Шиши

# 1 966
Има- спират ги и всички се местят на нов линк.Даже имат по една готова празна група,която всички знаят, и в случай на бан на актуалната продължават в новата.Няма сила, която да ги спре.
А, има има, но ще трабва да се преобърне законодателството ни  и онези от кибер сигурност най-после да започнат да си вършат работат. Първо подобно съдържание трябва да се криминализира, регистрацията в Телеграм става с актуален телефонен номер и хич няма да е трудно да се разконспирират личността  на няколко от най-активните потребители, ако ги погне закона, останалите дали ще са толкова смели да присъстват с акктуални данни в такива групи, че и да качват снимки на голи или пребити жени? За да се случат нещата всичко е до мотивация. Сега е момента да се изисква от онази паплач в парламента, я как набързо си оставиха ваканцията от страх протестите да не прерастнат в национално недоволство и да ги изметат от власт за пореден път, та някакви хора макар и под  натист започват да си вършат работата, или поне така изглежда....
Това няма как да се случи.

# 1 967
Пеевски и ДПС са много голямо зло за България. И не от вчера.
Почерняла е цялата държава от мутри, групировки и престъпници, а полицаите са тяхната охрана за всичко случващо се. Наркотици, рекет, бързи кредити, проституция.
Това е градено години наред и не знам как точно ще се измете.
Между другото в Румъния, която давахте за пример заради Лаура Кьовеши, нещата към момента си стоят по същия начин. Имаха само моментно мъничка революция в съдебната система, сега си стоят плътно зад нас по корупция.

# 1 968
И да попитам, след като обществото настръхна, взриви се, и се установи какво и що, цялата цел осъждането на един поръчков мъчител ли е?
Слушах Министър-председателя, ами той препоръки дава малко за седмица да се размърдат , да повидят какво става, в 4 министерства. Никакви Заповеди, ултиматуми към Министъра на вътрешните работи, никаква въпросителна за хронологията на събитията, никакви задачи.
Всичко утихна. Много ми е мъчно, но толкоз по въпроса с темата. С момичето. С жертвите и палачите. Държавата прави дозирана профилактика на единичен случай, който взе, че се разчу.
Не очаквам повече лично аз. Понижиха един прокурор, отстраниха временно един лекар. Това е резултатът.

# 1 969
И да попитам, след като обществото настръхна, взриви се, и се установи какво и що, цялата цел осъждането на един поръчков мъчител ли е?
Слушах Министър-председателя, ами той препоръки дава малко за седмица да се размърдат , да повидят какво става, в 4 министерства. Никакви Заповеди, ултиматуми към Министъра на вътрешните работи, никаква въпросителна за хронологията на събитията, никакви задачи.
Всичко утихна. Много ми е мъчно, но толкоз по въпроса с темата. С момичето. С жертвите и палачите. Държавата прави дозирана профилактика на единичен случай, който взе, че се разчу.
Не очаквам повече лично аз. Понижиха един прокурор, отстраниха временно един лекар. Това е резултатът.
Дано поне момичето получи някаква справедливост. Но ми се струва, че след като се възстанови, ще напусне България.

# 1 970
  • София
Според мен отчитат някаква дейност, колкото да се обяви по новините, че нещо се прави, стоят и чакат да видят как ще преминат следващите протести. Ако преминат по-лежерно от първите, просто ще изчакат вълната да затихне и всичко да се потуши по естествен път - разчитайки, че сега лятото на никой не му се занимава с друго, освен със собствената му отпуска.

# 1 971
Да речем , че някой ме заплашва с разпространение на снимки/видеа . Към кого трябва да се обърна за защита?

# 1 972
  • Street of Dreams
Да речем , че някой ме заплашва с разпространение на снимки/видеа . Към кого трябва да се обърна за защита?

Имате ли относително продължителна какво беше?

# 1 973
Няма към кого.
В тази статия са посочени част от причините: В Hаказателния кодекс липсва ĸpиминaлизaция нa изтeзaниятa

Цитат
Aĸo cмe зpeли ĸaтo oбщecтвo и aĸo дъpжaвa ни e пpaвoвa, тpябвa дa изпoлзвaмe тoзи дpaмaтичeн ĸaзyc , зa дa peшим eдин cиcтeмeн пpoблeм, зa ĸoeтo Европейският съд за правата на човека (ECΠЧ) и Cъвeтa нa Eвpoпa aпeлиpaт пoнe oт 20 гoдини.
Цитат
Kaĸтo нaпpимep ce пpиeмa в мнoгo cлyчaи, чe xyлигaнcтвoтo e пpecтъплeниe cpeщy oбщecтвeния peд, и зapaди тoвa дopи няĸoй дa e пpeбит пyбличнo, cпopeд няĸoи cъдии нe мoжe дa пpeдяви гpaждaнcки иcĸ в нaĸaзaтeлния пpoцec, зaщoтo oбeĸт нa xyлигaнcтвoтo ca oбщecтвeнитe oтнoшeния, cвъpзaни c peдa и cпoĸoйcтвиeтo.

# 1 974
Според мен отчитат някаква дейност, колкото да се обяви по новините, че нещо се прави, стоят и чакат да видят как ще преминат следващите протести. Ако преминат по-лежерно от първите, просто ще изчакат вълната да затихне и всичко да се потуши по естествен път - разчитайки, че сега лятото на никой не му се занимава с друго, освен със собствената му отпуска.
Всяко чудо за три дни!
Много е важно протестите да не затихват! Видях снимка в темата с раните на момичето, тези снимки са ги гледали и съдиите и с чиста съвест за 10 минути прецениха, че нищо особено не се е случило! Видях и становището на ССБ как ги защитава, грозно е.
Разбирам много добре, че са имали заключение на съдебен лекар, което отговаря на определен член и буква от НК. Но са имали и снимки, описание на 21 прорезни рани, брой шевове, счупен нос. Ако не могат да мислят мащабно, а просто си бачкат буквално, нямат работа там! Нямат право да бъдат съдии!

# 1 975
Явно към никой. Но пък виж, можеш да му направиш някоя "лека" повреда и да ти се размине... За съжаление, това е грозната истина.

# 1 976
Ето, мен ме заплашват в прав текст - като ти звъня, да си вдигаш телефона, иначе е животозастрашаващо, знаеш какво ще ти направя. Отивам с това в полицията, казват ми Е, оправете се някак, несериозно е, сигурно е бил пийнал. Нали е в друга държава, какво да направим.
Сега ако отида дали ще се разтичат?

# 1 977
Именно това писахме тук 3 дни, а няколко потребители защитаваха съдебния състав. ВИНОВНИ СА! Няма как никой да ни убеди, че не са го замели, че не са им платили, че не са осигурили чадър. Това не са два шамара, не е счупено ребро, не е катастрафа. Снимките не можеш да ги гледаш, но ще си затвориш очите?! Положението е зле в държавата. Дори не знаем колко точно е зле.

Протести до дупка, само да стъпят пак на криво.

# 1 978
Има ли адвокат , който чете и пише тук, който може да посъветва жена, която е заплашвана ?

# 1 979
Киберполиция.
https://www.cybercrime.bg/index.html

Общи условия

Активация на акаунт