Случаят „Дебора“

• 281 608
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 2 070
  • София

А за този случай не мога да разбера защо има цяла година забавяне при наличие на фрактури по жертвата, освен отоците по лицето и главата. И защо извършителя е бил пуснат при наличие вече на средна телесна повреда - нали трябва счупване да има, за да е такава.

# 2 071
  • Далечният изток
Дали тази нагласа не е огромна вреда? Даваха за жена, пребита за втори път от бившия си съпруг - и двата пъти тя не е повдигнала обвинение. Полиция са извикали съседите. Кой да я спаси, ако тя не прави нищо?

А защо непременно трябва да направи нещо? Идва полиция, виждат пребита жена, съседите са свидетели... Това не е ли достатъчно?
Много ясно, че жената се страхува да пусне жалба. А полицаите стискат очи, за да не видят, че има престъпление? Толкова ли не могат „да се самосезират“, както е модерно да се говори сега?
Както е тръгнало, някой ден ще сварят мъж да коли жена си и само ще му светят, може и съвети да дават, щом тя не подава оплакване...
Нека юристите отговорят.

Пребита жена при нанесена дори и лека телесна повреда при домашно насилие, не повдига обвинения. Това го прави разследването. Престъпление е, което се преследва по общия ред, тоест от държавата, от прокурора, а не от пострадалия. Нещо не ти е предадено вярно.

Елора, за майката на детето на изрода говореха, не за неговата майка.
"Полицията съобщава, че през август миналата година насилникът отново е бил арестуван за домашно насилие спрямо съпругата си, но няма издадена заповед за защита по Закона за домашното насилие.

Тогава не е издадена заповед да защита по закона за домашното насилие, защото от страна на жертвата не е проявена активност, а такава е нужна за да се задейства механизма, уточниха от полицията цитирайки : “Чл. 4. (1) В случай на домашно насилие пострадалото лице има право да се обърне към съда за защита.

(2) (Нова - ДВ, бр. 66 от 2023 г., в сила от 01.01.2024 г.) По искане на пострадалото лице държавните и общинските органи, лечебните заведения и юридическите лица, които осъществяват дейност по превенция и защита от домашното насилие, са длъжни в срок до 24 часа да препратят до съответния районен съд молбата за образуване на производство по издаване на заповед за защита.”

https://www.faragency.bg/news/16909640392866/v-burgas-mazh-e-pre … -na-dashterya-si-

Това чух и по новините. Не знам, може и да не е вярно, щом казвате.
Заповед за защита е нещо съвсем различно. Издава се по Закона за защита от домашното насилие. Там вече трябва пострадалата да пусне молба до съда. Но телесната повреда е престъпление. Там разследват органите на досъдебното производство, повдигат обвинения, внасят обвинителен акт прокурорите и отива на съд.
Явно се бъркат двете производства, забелязах в тази тема...
Някаква статия ли цитираш?! Въобще не им е ясно и на тях.

# 2 072
излиза така, че Стара Загора е проядена от корупция и бандитизъм. а за цялата държава кво да кажем?

# 2 073
  • При семейството си

А за този случай не мога да разбера защо има цяла година забавяне при наличие на фрактури по жертвата, освен отоците по лицето и главата. И защо извършителя е бил пуснат при наличие вече на средна телесна повреда - нали трябва счупване да има, за да е такава.
Големи мъже, страшни мачовци са всички тези. Като бият са много силни и вилни, после…мишоци.

# 2 074
А четохте ли някакви постове и клюки, че ставало дума за спор между сутеньор и компаньонка, или че е отказала да бъде такава ? Сториха ми се жълтини, но от някакви хора от Стара Загора и селото на ГГ. Също, че била упоена и дрогирана по време на деянието.

# 2 075
Добре бе аз ли не съм наред. Как 1 една година продължава това досъдебно производство. Какви експертизи отнемат ЕДНА година. И насилникът пак е пуснат за да следи и заплашва. За енти път ще кажа това не е държава.
И онзи мушморок районната прокурорка пак ни обяснява колко трудно им било да следят социалните мрежи. Ами като ти толкоз трудно иди да метеш улиците. Там можеш да работиш без да мислиш. Само внимаваш да не те отнесе някой, който сте пуснали карал пиян и дрогиран.

# 2 076
Опитвам се да гледам новините на БТВ , но интернет връзката не е добра. Къде се е правила тази анкета за насилието над жените? Дайте линк, моля.

# 2 077
  • София
А четохте ли някакви постове и клюки, че ставало дума за спор между сутеньор и компаньонка, или че е отказала да бъде такава ? Сториха ми се жълтини, но от някакви хора от Стара Загора и селото на ГГ. Също, че била упоена и дрогирана по време на деянието.

Е нали уж и на двамата им били направени тестове за наркотици, които били отрицателни.

# 2 078
Пепси били свалили Тото от сайта си, бил им рекламно лице. Извинил се за шоуто с Тити, а жена му оплюла хейтърите, че разбили бизнеса и бъдещето им...
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2023/08/01/4513935_sled_gnevni_rea … odateli_vlogurut/
"Какво ще направиш, ако хванеш жена ти да се е*е с най-добрия ти приятел?, попитах един от тях. Ще я убия!, каза той. Ето, виж, каква е разликата, аз само възпитателно я подстригвам", казал бившият треньор на националния отбор по баскетбол."
Ох, този плужек...
В коментарите на Мама Нинджа във фесбука пишат точно като Йоко Захариева- момичето е ученичка, Гергана, вързал я за лирата в банята и я стригал... Любимецът на народа! Тоя, Георги, поне е прибран! Нашио Тити се оправдава!

# 2 079
излиза така, че Стара Загора е проядена от корупция и бандитизъм. а за цялата държава кво да кажем?
Същото и за държавата.

# 2 080
Добре бе аз ли не съм наред. Как 1 една година продължава това досъдебно производство. Какви експертизи отнемат ЕДНА година. И насилникът пак е пуснат за да следи и заплашва. За енти път ще кажа това не е държава.
И онзи мушморок районната прокурорка пак ни обяснява колко трудно им било да следят социалните мрежи. Ами като ти толкоз трудно иди да метеш улиците. Там можеш да работиш без да мислиш. Само внимаваш да не те отнесе някой, който сте пуснали карал пиян и дрогиран.

За Енти път на квадрат ще кажа, че в държавата, за която говорим обикновено жените разбират , че насилниците (физически и психически) ще си се разхождат на следващия ден по кафетата свободно, а те ще се срамуват от унижението и разбитата психика за цял живот , защото в България закони , които да ги защитават и пазят няма. Някои като Гергана, която вече се споменава и тук напускат страната и се опитват да забравят или живеят някак въпреки това, което им се е случило . Други, също напускат страната и продължават да бъдат заплашвани и рекетирани щото нали групите в телеграм и други … се самоубиват.

# 2 081
Всичко е въпрос на общоприет морал в средата на индивида и на възпитание. Зли хора ли са били селяните, които масово са давели новородените котета? Зли хора ли са били средновековните граждани, които са се кефели на горените вещици? Зли хора ли са били кръстоносците, покръстващи езичници с огън и меч?
Не са били зли, просто са смятали, че не вършат зло. Тити Папазов, за когото стана дума по-рано, също не е зъл човек. Даже обратното - ако става дума за сирачета или друго може би ще скочи да помага. Но в същото време стригал бившето си гадже, защото просто не му е хрумвало, че това не е редно.
И тези мутри, мутреси и прочее живеят в своя среда, я която моралните норми са изкривени. И въпреки това те се водят по тях, защото така са научени.

За историята с Тити Папазов и садиста единствената разлика е , че не използвал и  макетно ножче. Доколкото разбрах негово БИВШЕ  гадже когато е бил двайсет годишен е била интимна с негов приятел и той ПУБЛИЧНО я е остригал на улицата.
Имам няколко мисли по неговият разказ:
1. Сега гони педесет години ,още се гордее с тази случка и продължава публично да разпространява историята.
2. Дори и да приемем , че чак сега е осъзнал какво е направил. Извинил ли се е на жертвата?
3. Като обществена фигура какво е направил да даде пример , че е постъпил грешно?
4. Както е такъв мъжкар обръснал ли е също приятелят си или само момичето?

# 2 082
Тоя Тити винаги съм си мислела, че я за психиатрията, гледам да го избягвам, като го засека по тв, а сега още повече се отвратих. Също и не разбирам защо се убиват да канят по предавянията такива лумпени като него, най-желаните гости, голяма забава. Знам, че ще ме изтрият заради "лумпен", ама ..

# 2 083
  • При семейството си
Аз все повече започвам да си мисля, че момичето наивно си е мислило, че имат връзка, може би даже се е почувствала за кратко поласкана от вниманието на точно този вървежен мачо. Идиотът, пък, в типично негов стил, е решил и да заработи, припечели нещо от нея. Явно му е отказала. И, ако тя, наивно си е помислила, че може да го “сплаши”, разкрие, заради това, изродът е решил да раздаде своята “справедливост”.
Не знам, не съм специалист, но в случая няма толкова страст, личен момент, има нещо премислено, прецизно, дори и показно.
Каквото и да е, дано момичето излезе от тази случка много, много по-силна, а този и всички човекоподобни около него много по-смачкани и притихнали.

# 2 084
  • София
Аз не наивно, а съвсем интуитивно си мисля, че Дебита се е опитвала да се измъкне от каквото и да е било.

Момичета, фокусът ни е над насилието на жени, нищо не споменаваме над това над мъже. Представяте ли си какво е там?! Колко заралии мълчат от тежки издевателства?!

Общи условия

Активация на акаунт