Случаят „Дебора“

• 281 165
  • 5 515
  •   1
Отговори
# 5 160
Като почнете така да се правите, че знаете какво е искала да каже, все едно сте и в главата Joy
Ами изгледах краткото интервю и точните думи и не смятам, че си права ЧС.
Но се чувствай свободна да и тълкуваш думите както ти харесва, само защото не я харесваш и смяташ Гошко за невинен.

Задават и въпрос и тя отговоря.
И смятам, че думите "това е недопустимо" са за въпроса на журналистката.

# 5 161
Като почнете така да се правите, че знаете какво е искала да каже, все едно сте и в главата Joy
Ами изгледах краткото интервю и точните думи и не смятам, че си права ЧС.
Но се чувствай свободна да и тълкуваш думите както ти харесва, само защото не я харесваш и смяташ Гошко за невинен.

Задават и въпрос и тя отговоря.
И смятам, че думите "това е недопустимо" са за въпроса на журналистката.

Не, не го смятам за невинен. Пак опитваш да спечелиш спора като ми приписваш неверни неща. Казвам, че в съда не е важно дали си виновна или невинна, а какви доказателства има. Съдът не раздава справедливост, а претегля доказателства. И при липса на достатъчно такива в сила е презумпцията за невинност.

А нейната издънка е само това - издънка. Но ако се натрупат много може и да е решаваща.

# 5 162
Е, ще се разберат доказателствата.
Ти нали не вярваш, че всичко на пресата ще дадат.
Аз не съм съдия, нито адвокат. Мога да си го намирам за виновен.

Тълкуваш думите от написано от журналист, а не от това, което си видяла, че е казала.
Ето, аз изгледах и ти казвам, че не си права.
Може да изгледаш и ти.

# 5 163
  • При семейството си
А защо смятаме, че някой, който и да е той, му седи зад гърба.
Зад Дебора застанаха хиляди.

# 5 164
Може би защото има само един заподозрян, но няма достатъчно доказателства за да бъде осъден за престъплението подобаващо. Ако не е Георги , кой е? Не трябваше ли досега да са попаднали на доказателства, улики? Или извършителя е знаел, че ще бъде покрит и си чака да мине времето и да нареже следващата …

# 5 165
Ами трябваше, но те разследване започнаха да правят май месец след случая.
Тоест като стана половин България на крак.
Помня и че чак тогава решиха да я разпитат.
Има си чадърче човека.
Нали негов роднина бил голяма клечка. Депутат, така се говореше уж.

# 5 166
  • София
Елора, в тази и други теми за насилие към жени прехвърляш личния си опит. То всички сме така, но някои поне опитват обективност.

Извинете за тъпия въпрос, каква е функцията на съдебните заседатели, нали нашата система не е тип американска?
Питам, защото в момента гледам на части "Заседател № 2" и там много точно са показан недостатъкът на жури, събирано от всякакви типажи. Особено важи принципът на Дънинг-Крюгер, че неразбиращите не го осъзнават и са най-гръмогласни.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 15:03 от Cuckoo

# 5 167
  • При семейството си

Извинете за тъпия въпрос, каква е функцията на съдебните заседатели, нали нашата система не е тип американска?
По определени дела и у нас има съдебни заседатели:
https://srs.justice.bg/bg/12693

# 5 168
Елора, в тази и други теми за насилие към жени прехвърляш личния си опит. То всички сме така, но някои поне опитват обективност.

Възможно е да прехвърлям. И какво от това.
И се смятам за обективна.

# 5 169
  • София
На първа инстанция по наказателните дела има двама или трима съдебни заседатели плюс един или двама съдии, според тежестта на престъплението. Тоест бройката на съдебните заседатели е по-висока от тази на професионалните съдии в състава и в някои случаи тяхното мнение ако се различава от съдийското, може и да се обърне присъдата. Така беше при делото срещу Йоан Матев на първа инстанция, но после на втора и трета са само съдии и вече не е толкова просто. Общо взето са като масовка тези заседатели, рядко изобщо казват нещо на заседанията, а повечето дела от този тип винаги стигат до втора и трета инстанция, защото винаги има какво да се намери да се обжалва, било то и само разни процедурни неща. Интересно е, че адвокатът на Георги е открил тези неща за съдебната заседателка, значи е наблюдателен, сигурно от социалните мрежи ги е видял, ама и тя не е много умна да ги публикува.

# 5 170
Аз съм на мнение, че всеки уважаващ себе си съдия трябва да се направи отвод и да не гледа това дело. Така както направиха всички съдии в Ст. Загора без изключение. Присъдата на подсъдимия вече е издадена, цяла България е сигурна, че той е виновен и само се очаква съдът да потвърди вината му. Да ама уважаващия себе си съдия, не е потвърдителен орган на уличното правосъдие, той трябва да отсъди справедливо и безпристрастно, нещо което в този случай е невъзможно, понеже всички на площада пред съда чакат кръв. Присъдата на Георги отдавна е издадена от улицата, чака се само да се издигне бесилото на площада. В такава ситуация всеки съдия би си дал отвод от решено предварително дело.

# 5 171
Айде сега на улицата.
Като  го освободят България съм убедена, че няма да реагира.

# 5 172
  • Пловдив
Мани издадената от публиката присъда. Беше вързана на позорния стълб съдийката, която беше докладчик по първата мярка и която, повтарям за 4797-ми път и никога не съм си сменяла твърденията, не беше нарушила по никакъв начин към онзи момент закона, напротив, в мотивите беше повторила (според мен като намек към прокуратурата) един от елементите на състав от общ характер (особена жестокост), за който нямаше обвинение. И не, определението на този състав не беше отменено, просто беше повдигнато ново обвинение. Тук беше публикуван ФБ-профилът и ясно с каква цел - да бъде засипана с плювни, сигнализирах на модераторите, но те не видяха нарушение.
Скрит текст:
Аз самата, която съм просто потребител, който не пееше в хора на темата, бях грубо и злобно неколкократно обвинена в темата в лъжа и в изменения на твърденията си, които никога не съм изменяла. Една потребителка ме гонеше и из другите теми дори.
Е ми никой не иска да се окаже на мястото на Татяна Гьонева, човещина е. Щом в една нищо и никаква тема без значение се вихрят такива страсти, смятай какво е в реалния живот.
Разбира се, който се отведе, също е плют, също е недостоен, също е корумпиран, също е крив.
Не, не се подмокрям от Георги. Обяснявам как стоят нещата според мен.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 10:34 от Магдена

# 5 173
Еми улицата. Който и да питаш на улицата за случая Дебора, знае, че Георги я е рязал (понеже няма кой друг) и изверга ТРЯБВА да бъде наказан сурово. Присъдата му отдавна е издадена, чака се просто потвърждение от съда.

# 5 174
Ако имаш предвид, че ще има линч, спокойно.
Няма да има.
Народа си изпусна парата.

Гьоневица не ми се коментира.
Помня само, че лисицата не беше установила разтройство на здравето моля ти се.
И май тя го направи от средна на лека.
Значи да те нарежат с макетно ножче не водело до физически и психически последствия.

https://www.actualno.com/society/komentar-1-na-sedmicata-institu … news_2029012.html

Ми чи то и да и се разпространят данните на тая не виждам да и е навредило на здравето Grinning

Общи условия

Активация на акаунт