На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 918
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте. Одрин го познавам добре, но за момента не съм пазарувала килими 😆 Та дойде момента да си купуваме килим и се чудя кои магазини да посетим. Ако някой има опит с покупката и да ме ориентира къде да отидем, ще съм благодарна 💐

# 226
Здравейте,
Някой ходил ли е скоро до фабриката за обувки Дона?
Струва ли си ходенето до там? Как е като модели и цени?
 Благодаря:)

# 227
Здравейте, има ли в събота пазар в Лозенград и ако да, горе-долу до колко часА продължава? Освен зарзават, дали има и дрехи?

Последна редакция: ср, 20 сеп 2023, 11:40 от Pали

# 228
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте,

Къде се намира? Аз харесвам едни италиански обувки Donna italiana , същите ли са?

# 229
  • Пловдив
Сигурно е писано стотици пъти, на границата необходим ли е оригинален акт за раждане за дете,което ще пътува с баба си? В декларацията-съгласие от двамата родители е записано името на бабата.
Не смятам да им го давам да го носят,но все пак да няма някакви промени в изискванията.

# 230
  • Пловдив
Сигурно е писано стотици пъти, на границата необходим ли е оригинален акт за раждане за дете,което ще пътува с баба си? В декларацията-съгласие от двамата родители е записано името на бабата.
Не смятам да им го давам да го носят,но все пак да няма някакви промени в изискванията.

Актът за раждане в оригинал никога не е бил изискване, дайте им нотариално заверено копие само. Шансът да го поискат е минимален, за повече от 10 пътувания сама с детето - никога не са ми го искали, но за Ваше и на бабата спокойствие.

# 231
На нашата декларация нотариусът направо сложи и копие на акта за раждане. С нея извеждах племенничката доста пъти в чужбина и не се е случвало да ни искат оригинала. Извеждала съм и кръщелницата си. На нейната декларация пък го нямаше и съм носила отделно копие.

# 232
На летището ми казаха, че не им трябва акта за раждане. Само декларация за съгласие детето да пътува с мен.

# 233
  • София
Знае ли някой кои марки брашно са хубави?
Аз взимам обикновено бяло брашно на Мигрос. Най-простото 5 кг разфасовка за хлебопекарната у дома. Чуден хляб става

# 234
Здравейте,

Къде се намира? Аз харесвам едни италиански обувки Donna italiana , същите ли са?
Нищо общо нямат с италианските. Често срещана практиката името на турските марки да е сходно и да копира известна  световна  марка.

# 235
  • до най-прекрасния мъж
Някой може ли да ме ориентира за цени на детски ватирани комплекти за дете на почти 2 г? Баба й се върна от почивка в Турция и донесе два анцунга - Ливайс и Томи Хилфигер. Предполагам, че са реплики. Каза, че били много скъпи, но като се поинтересувах от цената, ахнах. Двата са за 500 лири, та то си е без пари. В Одрин може ли да се намери нещо на подобни цени?

# 236
Здравейте. Одрин го познавам добре, но за момента не съм пазарувала килими 😆 Та дойде момента да си купуваме килим и се чудя кои магазини да посетим. Ако някой има опит с покупката и да ме ориентира къде да отидем, ще съм благодарна 💐
Бюджетни или скъпи?
Бюджетни купувам от Мадам Коко - гледам да са на промоция и са хубави.
По-скъпи след Белона в центъра има един по-луксозен магазин - имам им координатите - като влезете имат и подземен етаж - там са мнооого хубави но и доста скъпи.
Купувала съм и от двете места.

# 237
Момичета, предполагам, че все някоя от вас е купувала от тенекиените туби зехтин, които са по 5л. Досега винаги си купувах от тук, пътувах до Тунис и от там си взех, от Гърция също са ми носили. Цените са идентични навсякъде, може би с малка разлика. Имахме път и към Одрин и  ни предложиха в една бакалия, послежвидях
че и на други места ги има, Екстра върджин за около 15 или 18 лв. тенекията. Понеже знам каква е цената в България и награбих две за да има. Отворих го вкъщи, вкус и миризма като на слънчогледово олио. Ясно, че за тези пари няма да е превъзходно първо качество, но пък и в Турция имат голямо производство и доста стоки са на много ниски цени. Дали според вас става за нещо или е нещо разредено и некачественно?

# 238
Момичета, предполагам, че все някоя от вас е купувала от тенекиените туби зехтин, които са по 5л. Досега винаги си купувах от тук, пътувах до Тунис и от там си взех, от Гърция също са ми носили. Цените са идентични навсякъде, може би с малка разлика. Имахме път и към Одрин и  ни предложиха в една бакалия, послежвидях
че и на други места ги има, Екстра върджин за около 15 или 18 лв. тенекията. Понеже знам каква е цената в България и награбих две за да има. Отворих го вкъщи, вкус и миризма като на слънчогледово олио. Ясно, че за тези пари няма да е превъзходно първо качество, но пък и в Турция имат голямо производство и доста стоки са на много ниски цени. Дали според вас става за нещо или е нещо разредено и некачественно?

И ние се набутахме с една тенекия такъв "зехтин", пак се казваше Ayvalik, но по-различна опаковка, от Tugra го взехме. Използвам го за готвене,за да го изразходя. Вече преполовихме тенекията. 😀😀😀

# 239
Приличен зехтин под 12 лв. за литър вече няма в Турция.    
Няма и евтино и много хубаво, мина това време.За едно и също качество, цените са малко по-ниски от тук. Става дума за храни и почистващи препарати.
Лекарствата продължават да са  по-евтини въпреки, че и те са увеличени. Дрехите вече струват колкото тук,  сако среден клас  от    3 000 до над 5 000 лири. За пазари не знам.
А какво има в "зехтина" трудно някой ще Ви отговори, според мен.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 21:52 от Tony Maria 22

Общи условия

Активация на акаунт