На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 030
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Цитирам отговора Ви и въпроса, защото отговора ви не е верен.

Напротив. Но нямам никакво намерение да споря. Всеки сам си решава какво да прави. Информация бол.

# 316
юли месец--В Дидим --колата е на мое име аз съм влезнал като лице което шофира. Жена ми /с различни фамилии сме/ с детето взима колата и отива до Дидим, спират я за проверка --Никакви грижи --мен ме няма аз спях в Хотела. Пита ги дали това е проблем --казват НЕ. Казвам няма пълномощно, мен ме няма колата не е на нейно име и не е вписана тя като влезнала в страната.
Август-- същата ситуация но наопъки аз карах нейната кола --спряха ме и отново нямаше проблеми. Тя е  вписана като влезнала с колата аз отидох при тях след 3 дни затова бяхме с 2 коли.
преди 1 седмица ---тя кара изпреварва неправилно  --спират я и и пишат глоба, незнаем дали за високата скорост или за неправилното изпреварване --колата отново е моя и аз съм регистриран като влезнал с колата в Турция. Тук бях в колата но никой не се пойнтересува какъв съм аз.

Изрично попитах на Турската граница дали е проблем с шофирането Казаха НЕ, щом си имаме зелена карта и всичко по колата е редовно НЕ--единственно който е вкарал кола --трабва да я изкара, независимо дали кара на връщане към БГ или НЕ, просто искат при излизане да му видят паспорта и да му я отпишат.  Питали сме и познат от гранчна Полиция България, той също потвърди турският отговор. 

# 317
  • Бургас
Моя позната имаха големи проблеми по обсъждания въпрос кой шофира на влизане и излизане.

Колата е на нейно име, мъжът й шофира с пълномощно.

Минават през Малко Търново и въпреки, че той е шофьора, на гишето е премълчал това и тя е регистрирана като шофьора.
Тя остава в болница. От болницата издават документ, че е хоспитализирана.

Той се връща с колата, разбира се, пълномощното си е в него, но на Малко Търново са го държали много часове, като турците не са искали да му разрешат да напусне Турция, въпреки документа от болницата и въпреки пълномощното, защото жена му била регистрирана като шофьора на колата при влизане в Турция.

Това беше лятото, преди 3-4 месеца.

И защо е премълчал? Хиляда пъти се написа - който вкарва колата в Турция, той трябва да я изкара, независимо дали я кара с пълномощно, дали е собственикът, или лелята на собственика. Друг е въпросът, ако е хоспитализирана инцидентно, а не са отивали конкретно с цел лечение и са знаели предварително, че тя ще остане, а той ще се връща. Като са го пуснали обратно, пак добре.

# 318
  • Бургас / UK
Купувате ли кори за лазаня и на коя марка ?

# 319
Аз съм купувала кори за лазаня на Барила и не ми харесаха.

# 320
  • София...........
Момичета, винаги когато си тръгваме от Одрин в края на града минаваме покрай работилницата за глинени фигурки. Преди две седмици бяхме , но точно в тази част правеха ремонт на пътя и не видяхме работилницата.
Преместена ли е или има някакъв страничен заход?

# 321
  • Варна
Здравейте момичета.Някой знае ли как мога да си поръчам бебешко кошче онлайн.Гледах много сайтове,но няма доставка до БГ.

# 322
Здравейте, може ли отзиви за магазин Фидо и къде ориентировъчно се намира?

# 323
Здравейте момичета.Някой знае ли как мога да си поръчам бебешко кошче онлайн.Гледах много сайтове,но няма доставка до БГ.
През някой посредник.

# 324
Някой да е вземал имунистимуланти за деца от там , доолни сте и какви сте вземали?

# 325
Някой да е вземал имунистимуланти за деца от там , доолни сте и какви сте вземали?

Не съм взимала. Много са скъпи.

# 326
  • София
Отговор на въпроса на Елица
Fido Gida  -  Şükrüpaşa mahallesi Hasanağa No: 20 (TT Towers altı, 22100 Edirne
https://maps.app.goo.gl/xYpb8FQvEmvWM1bS7?g_st=iw

Предстои пътуване до Одрин през ноември, тогава мога да дам повече инфо. За сега се ориентирам гледайки https://www.youtube.com/watch?v=jmm74m1OevQ
https://www.youtube.com/watch?v=IyPsNHOlvDY&t=256s

# 327
Здравейте! Срещали ли сте в Одрин борса или магазини за строителни материали? По конкретно се интересувам за ламаринен        ( метален) сайдинг за облицовка на къща. Благодаря!

# 328
  • Далечният изток
Здравейте, остава влизането в Турция с лични карти, нали? Не съм срещала обратната информация, но предстои да ходим другата седмица до Одрин, а на майка ми някой ѝ пуснал мухата, че няма да я  пуснат без червен паспорт...

# 329
  • Mostly in my mind
В петък бяхме до Одрин през КА. Не бяхме ходили повече от година.
Новото за мен, за които не знаех. На турско на отиване и на българско на връщане всички трябва да излизат от колите да се показват на една камера. Няма вече дезинфекция и от двете страни.
За 10 мин влезнахме в Турция. Ходихме в Тугра. Цените са по-евтини, но не много. Вече не си струва така както преди. Но имаше неща, от които взехме повече. От късите краставички - 70 ст/кг, Ариел прах 60 пранета - 18 лв, студен чан - 1.50 лв. Доста от нещата нямаха цени. Не знам нарочно ли или не могат да смогнат да сменят.
После отидохме в центъра. Паркинг 25 лири за час. Седнахме отвън на Айдън. Поискаме меню. Нямало меню. Преместихме се вътре, отново ни мотаха. Донесоха в крайна сметка. Но след 2 мин сервитьорка ми го поиска, за да го даде на други клиенти. Дроб - 180 лири, порцията на малка. Общо взето Айдън беше пълно разочарование! Откъм обслужване, цени, храна.
Тръгнахме после за ядки. Помня единствено лешникът, един солен небелен, понеже много го харесваме. 369 лири. Пак множко.
Тулумбички  - 120 лири. Взехме малко, баклава изобщо.
На Бг на връщане в 12.30 чакахме над час. Доста коли имаше. Не са създавали проблеми.
Това е. Не знам дали скоро ще повторим.

Общи условия

Активация на акаунт