На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 45

• 90 976
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Отделно са автобусите на Лесово, да.

# 166
Да отделно са.Когато има групи за пазар е малък ужас и проверките са щателни понякога.Когато са малко и коли минават в колоната.Имахме късмет в случая.Колите също минаваха бързо.Само тировете бяха с километри на опашка.

# 167
  • Варна
Два пъти ни се е случвало на Лесово в 4.30 часа през нощта да се паднем зад автобус. Тогава работи само едно гише.

Който пътува по това време да има предвид, че около 4.30 там е автобуса на Фликсбус Букурещ-Истанбул.

# 168
Имате ли съвет за кредитна карта в български лева, която е с изгоден курс за пазаруване в Турция? Аз имам от ДСК, но открих, че покупките вече са по някакъв картов курс, който се различава от безкасовия. Лихвите не са проблем, по-скоро търся, защото не знам предварително колко ще изхарча там (търся мебели за обзавеждане на цял апартамент), иначе щях да сменя в някой чейндж.
Направете си Revolut , ходя често в Турция и непрекъснато го използвам.

Revolut не е кредитна карта и като не знам колко ще изхарча, не знам колко да заредя. Мога да прехвърля пари от моят кредитна карта в него онлайн, но има 1-2% такса, която българските банки взимат, когато се зареждат парични инструменти като Revolut, Paysafe или Wise, което обезсмисля цялата операция. Ако обменният курс евро-лира е по-добър, мога да нося евро и да сменя там колкото ми трябва, при него няма риска след 3 месеца седене в някое чекмедже да е загубило 30% от стойността си.

# 169
  • Варна
Аз съм на ДСК и не ми вземат такса като прехвърлям в револют.

И ние ползваме само револют в Турция.

# 170
  • В друг свят...
Здравейте, и Честит празник! Има ли големи разфасовки зехтин, както в Гърция например (5 литра тенекия)

# 171
Здравейте, и Честит празник! Има ли големи разфасовки зехтин, както в Гърция например (5 литра тенекия)
Има 5 литрови тенекии, купихме Ayvalik yeni, пише екстра върджин,ама е далееееч от екстра върджин. Беше изгоден,на промоция в Tugra, 5-6 лв литъра, нищо, ама нищо общо с гръцки зехтин. Сега готвя с него.😂😂😂

# 172
  • В друг свят...
Благодаря за отговора, а да знаете кой е хубавия зехтин?
И какво трябва, за да се извади карта за Мигрос?

# 173
На касата казвате че искате карта. Това е.

# 174
  • В друг свят...
И само това? Четох из старите теми, че и телефон местен искат...а преди пазаруване ли се иска?

# 175
  • София
И само това? Четох из старите теми, че и телефон местен искат...а преди пазаруване ли се иска?
Не трябва телефон, за да си я купиш, а за да я запазиш. Ако не я регистрираш на турски телефон, се деактивира след 2-3 месеца. И май картата трябва да се прочете преди да започнат да маркират продуктите, защото касиерката ни изчака специално. Сравнявам с нашите карти Била или Лидл, за които няма значение кога се маркират.

# 176
  • Бургас / UK
Благодаря за отговора, а да знаете кой е хубавия зехтин?
И какво трябва, за да се извади карта за Мигрос?
На Комили зехтина е много хубав. Препоръчвам 😀
Картата на Мигрос  е 4 ТЛ.На касата си я искате. Мойта беше изтекла и касиерката ми даде нова, за това давам инфо за цената ( от вчера)
Може би сте коментирали и аз не съм видяла , но вече няма дезинфекция на границите.
Вчера- България-Турция - 9:00-9:30
Турция-България 13:20-15:30 🥳 Това на Капитан Андреево.
Ползвах карта Револют( за първи път ) в Бизим и Мигрос , като в Мигрос платих през телефона, нямаше проблем. На ШЕЛ преди границата не ми я  прие , та се наложи да ползвам на ФИ Банк.
Цените сякаш не ми се видяха много да са вдигнати...Последното ни ходене беше януари. Ама най ме шокира цената на тава джигера , който хапваме. Беше 70ТЛ , а вчера ядохме за 160 ,ама много ми е вкусен и това е 😀 В Одрин беше супер празно, сигурно заради дъжда, но нас не ни отказа. Даже беше супер за пазаруване. Нямаше я блъсканицата , когато времето е хубаво.

# 177
  • Пловдив
Някой да е виждал подобен уред за цедене на мляко?

https://www.facebook.com/reel/843942927141050

# 178
Къде продават душ паравани

# 179
  • Mostly in my mind
Карта индирим. Това е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт