На море в България 2023 г.! - 3

• 48 032
  • 518
  •   1
Отговори
# 240
Аз ще се включа с отзив за хотел Емералд в Равда от м. юни. Базата е захабена, но пък е чисто, приятно, тихо, персонала е отзивчив. Храната при закуска и вечеря е супер. В момента имат и доста пакети от типа на 4+1 подарък, 7+2 подарък и прочие.
Басейните бяха чисти, имаше си спасители, водна гимнастика. От спа-то не съм очарована, но в цената имах и 20 мин масаж включен, и от масажиста останах доволна. Морето е близко, може би на 5 мин, като има достатъчно безплатна зона за чадъри.

# 241
Хотел "Авеню" в Равда на главната улица в центъра ме очарова! Интериора е в ослепително бяло. Бял мрамор,снежнобели стени...

# 242
Руска морска мина е експлодирала в морето в близост до румънския курорт Констанца (Costinesti), на около 36 км от българската граница.
https://www.g4media.ro/explosion-in-the-black-sea-on-the-shore-o … t-costinesti.html

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 16:46 от blabla7

# 243
Руска морска мина е експлодирала в морето в близост до румънски курорт
https://www.g4media.ro/explosion-in-the-black-sea-on-the-shore-o … t-costinesti.html
Колко ли ще калкулират тази "екстра" нашенските хотелиери? Laughing

# 244

Сега сме на Санта Марина -- между созопол и златна рибка и отново е почти празно, разбираемо - няма ги руснаците. Но и плажът на Зл рибка Градина хем е събота, а не е пълен, а там вече основно винаги са били българи. Чак ми е странно чак така да няма хора  в събота през август. Но си е рахат! В Санта Марина, обаче, заради липсата на хора ли какво, липсват много от нещата, които се предлагаха мин година. Например, имаше анимация за деца, вкл сутрешна гимнастика етц, а джакузитата са си студени.

А положението с паркирането на Санта марина какво е..?

# 245
Не препоръчвам така хваления "Марина Сендс Обзор", ако сте с малки деца (особено ако са две) и за по-дълъг престой. За първи път сме на ОИ и ми се затвърди мнението, че не е нашето нещо. Възможно е разбира се и просто ние да сме капризни, но определено срещу 4100 лв. за 9 нощувки очаквам да не ми се налага да пера на ръка, защото не предлагали услуга пране, както и да има какво да дам на децата да ядат, но уви. Абсолютно не разбирам и защо няма сушилници (в апартамент сме и има 2 тераси) в целия хотел, а бански, хавлии и дрехи трябва да се веят по парапета и столовете. За възрастни и хора с пораснали деца е ОК. Като ми премине и свърши почивката, ще оставя по-подробен отзив. Иначе тук водата ми се струва чиста, но определено е дълбоко, с вълни и постоянно духа. Плажът е мръсен (основно заради хората), пясъкът е по-едър (това не ми пречи, просто го отбелязвам). Няма водорасли, медузи, щипалки и пр.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 14:25 от Melusine

# 246

Сега сме на Санта Марина -- между созопол и златна рибка и отново е почти празно, разбираемо - няма ги руснаците. Но и плажът на Зл рибка Градина хем е събота, а не е пълен, а там вече основно винаги са били българи. Чак ми е странно чак така да няма хора  в събота през август. Но си е рахат! В Санта Марина, обаче, заради липсата на хора ли какво, липсват много от нещата, които се предлагаха мин година. Например, имаше анимация за деца, вкл сутрешна гимнастика етц, а джакузитата са си студени.

А положението с паркирането на Санта марина какво е..?

Нямаме кола, но казват, че е тежко. Трябва човекът, от който наемате, да има парк място. Влизам да пиша, че намерихме даже и едно топло джакузи -- това към хотела. Simple Smile Днес излезна вятър и вълна и имаше разни опасни дървета в морето, но предполагам, че това е навсякъде...

# 247
Аз преди година отмених резервация в Санта Марина тъкмо заради затруднено паркиране. Виждам, че проблемът си стои. Жалко, мястото е хубаво иначе, нищо че плажовете към него са кофти. Аз по принцип не обичам да се пържа много на слънце и стоя час или два на плаж за цял ден, даже не всеки ден.

# 248
Мелусин, на Царево в хотела предлагаха плажни кърпи срещу депозит. Много добро решение, за да не ти се налага да ги вееш по балкона. Само банските простирахме. Отделно имаше опция да ползваш пералня срещу заплащане, но ние бяхме за кратко и нямахме нужда.
Според мен кофти решение на мениджмънта на хотела.
С цените по заведенията тази година, ако не си готвя сама на някое бунгало на плажа, просто няма смисъл да не сме ОИ. На дъщерята изобщо нямаше да успея да й насмогна само на сладоледите. Сигурно изяждаше по 5-6 на ден 😁. Затова не ходим по много време, после няма да се съберем в колата на връщане 😁😁
Мелусин, не сте случили просто, пробвайте Сунео Бей в Царево догодина например.

# 249
Има ли почиващи на нашето море в момента. На всякъде  ли е толкова  бурно морето и ветровито?За Поморие и Слънчев бряг със сигурност е  червен флага!
Едни приятели тръгват утре на почивка и са доста оклюмали.Знам, че на Златна рибка  в Созопол е по-спокойно , по принцип морето, но в момента нямам представа  дали навсякъде, не си го дават такова времето...

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 11:11 от Vesbu

# 250
Някои плажове имат онлайн камери..може там да видиш как е морето и плажа...

http://free-webcambg.com/Kiten-03-webcam-live-online-camera-plaj … emeto-weather.htm
Китен
http://free-webcambg.com/Primorsko-01-city-street-beach-port-web … meto-weather.html
Приморско
и т.н. избираш и гледаш Simple Smile

# 251
  • София
Обикновено в Китен е по-спокойно морето, заливи са двата плажа.

# 252
  • София
Казаха по телевизията, че навсякъде е бурно морето. И това явление можело да продължи до 10 дни. Някакъв вятър бил - мелтем.

# 253
Обикновено в Китен е по-спокойно морето, заливи са двата плажа.

Не зависи от това. За Слънчака писа дамата че  е червен флаг, а там също е залив, и то какъв...
На късмет е работата..

# 254
  • София
Може и късмет да е, но миналата година на Китен плажовете ни спасиха къмпинг почивката с червени местни флагове. Сега гледам на камерата, че също има хора в морето.

Общи условия

Активация на акаунт