На море в България 2023 г.! - 3

• 47 929
  • 518
  •   1
Отговори
# 315
Оглеждам аз някой last minute за идната седмица, но засега само огън цени : ((
Ако на някой му изпадне нещо изгодно да "свирка".
За южно черноморие иде реч. На север максимум Обзор

# 316
Дайте бюджет, изгодно е различно за различните хора.

# 317
Времето май няма да се оправи и сезона ще приключи доста рано.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/ot-vas-v-az-reporterat-blato-vme … uaKBH7MkFasv0FAAY

# 318
Не е вярно. БиТиВи лъжат!
По Синоптик,(сайт на който вярвам) дават слънчево време до 26-ти...

# 319
То не е толкова студено и сега, но морето не вярвам да се успокои и да става за къпане след тези вълни и мъртво вълнение.

# 320
Нашата почивка почти свърши, ще се опитам да дам максимално подробности за нещата, които ми харесаха, и тези, които ме разочароваха. Първо искам да благодаря на Fatalina за препоръката и подробните отзиви, писа ми няколко пъти с допълнителни подробности и снимки и на лични, беше ми полезно и го оценявам. Темата също ми е полезна, тъй като не познавам нашето Черноморие, плажовете, хотелите, и не мисля, че идеята е да си слагаме етикети и да си мерим почивките и възможностите или да осъждаме изборите на другите, а сме тук, за да сме си полезни.

Почиваме в хотел Marina Sands Boutique до Обзор, 9 нощувки, резервирани през ТА visit.bg, апартамент на ранни записвания уж с 25% отстъпка общо за 4130 лв. Офертата е за ултра ОИ, двама възрастни с две деца (на 1 г. 10 м. и 4 г. 11 м.), за двете деца е безплатно. Пътят до хотела е ОК, бяха ни предупредили за черен път с много високи стърчащи шахти, не го намерихме изобщо проблемен и в никакъв случай не е черен. Просто асфалтов път за ремонт, но нищо фрапиращо. Персоналът са основно, вероятно изцяло, украинци. Повечето не говорят български, нито английски. За мен е по-скоро проблем това. При пристигането не ни дадоха никаква информация за нищо. Управителят се появи, даде една визитка и каза да звъним, ако има нещо.Очевидно се очаква сами да сме запознати или да си играем на откриватели. В апартамента също няма никаква информация - никаква брошура, нито табелка "не безпокойте"/"почистете стаята" (каквито видяхме на други врати), НИЩО. В цената е включен паркинг (има малко места пред рецепция, но основно се паркира на поляната зад хотела). Срещу 10 лв./ден има опция за подземен паркинг, това не го казват, бях го прочела предварително. За багажа съдействие няма, никой не предлага дори количка, а се оказа, че има (видяхме случайно други туристи на следващия ден). Крилото с апартаментите явно е достроявано допълнително, за него има 1 асансьор, който постоянно трябваше да чакаме. Бяхме на 3 етаж, ресторантът и басейните с изхода към плажа на -1, та стълбите не ми бяха опция с децата и всичко, което разнасяхме към плажа и басейна по 2-3 пъти на ден. Спалнята гледаше към входа на хотела, в дневната имаше големи единични легла, като тя гледаше към басейна и сцената. И двете стаи имаха хубави тераси с маса и 2 стола всяка, но нямаше сушилници. На едната тераса по перилата беше опънат канап... Няма комарници, има доста мравки и много лястовици. Комари няма, и все пак не си представямда оставя вратата на терасата отворена така, което е жалко, понеже вечер е приятно прохладно и тихо. Освен леглата и гардероби и 1 стол за целия апартамент, нямаше други мебели. Има минибар и кана за топла вода с 4 чаши, но внасянето на храна и напитки в стаите е забранено. Вратата на банята скърцаше, на душ кабината висеше и не се затваряше, на третия ден пратиха човек да я оправи и спряхме да наводняваме банята. Анимацията вечер е ужасно и ненужно силна по мое мнение (както и музиката от бара при басейна през деня). Спазват се часовете за почивка по обяд (макар че просто намаляват музиката, но не я спират и в ниските стаи пак е шумно) и вечер приключват към 22.30, но е толкова шумно, че е немислимо децата да спят в дневната, както се предполага. Та те спяха в спалнята, а ние с мъжа ми като братче и сестриче всеки в неговото легло. Стаите се чистеха всеки ден, зареждаха чисти кърпи, тоалетна хартия, миеха пода с препарат, без забележка. Навсякъде изглеждаше чисто, имаше достатъчно персонал. По цял ден сноват момичетата около масите, бършат, раздигат, зареждат, каквото е свършило. От храната не съм впечатлена, основно пържено, панирано, евтини продукти, твърде сладко, твърде солено, твърде мазно. Плодовете и зеленчуците се изнасят сутрин и до вечерта са изсъхнали и станали на нищо, не знам изобщо дали ги покриват и слагат на студено. Месата и сирената умрели от жега и те, все бяха лъснали от мазнина и омекнали. Я същото време водата е и тя от постмикс и е ледена, чашите се изпотяват като се налее, а хотелът е пълен с деца и бебета. 2 дни нямаше кисело мляко, съответно нито таратор, нито айран. Няма чаени лъжички, само за супа. Обявените коктейли всъщност са готови смеси от постмикс и са ужас. Вносният алкохол се изчерпва с 1 бутилка Ballantine's и една Jack Daniels на бара при басейна, на бара на плажа вносен алкохол няма. Вече седми ден няма и лимон за содата, само портокал. В същото време в ресторанта всеки ден има вода с лимон и резени лимон. В часовете между обяда и вечерята наличната храна е дюнери, пици с неподходяща за деца плънка, пуканки, гофрети и казанлъшки понички, хот дог. Или сладки с течен шоколад на бара. Това малкото ми дете няма как да го яде и не го яде. Има и доста по-малки деца, сноват разни отчаяни майки от време на време в търсене поне на кисело мляко, плод или парче кекс по това време, но няма. Цялото семейство от деня след пристигането сме на Ентерол и Лопедиум, с постоянни болки в корема. Децата почти не ядят, не им е вкусно. На машините са кафе сутрин е ад, много малко са като брой, бавни са и кафетата са твърде къси, поради което всеки пуска по 2-3 кафета, за да си събере 1 нормално. Детски столчета има доста. Повивалник няма в нито една тоалетна в целия хотел, детска кошара може да се заяви срещу заплащане. Аниматорите също не говорят български с изключение на едно адски мило момче, момичетата са безкрайно отегчени и дори не го крият, особено по време на заниманията с децата. Анимацията уж е включена, но разни вечерни тематични партита са платени, или поне попаднахме на 2-3 такива със записвания срещу такса. В детския кът няма моливи или материали за рисуване за общо ползване, дават ги само аноматорите за занимание и са една безобразна сбирщина от евтини начупени моливи и химикали в скъсана найлонова торбичка. Оплаках се по-горе, няма услуга пране, което беше едно от най-големите разочарования за мен. Хотелът има претенции да е 4* все пак.
Басейните са чисти, 3 са с различна дълбочина, преливащи. Шезлонгите са абсолютно недостатъчно като брой, даже като гледам снимките май са по-малко от предишната година. Никакво желание от страна на мениджмънта да се преборят с грозната практика за запазване и на басейна, и на плажа, това ме отвращава. Също изборът за настилка околи басейна е безумен, адски хлъзгава, отделно самите плочки са наредени накриво. Плажът е малък, но широк и е хубав за игра. Морето е чисто, дълбоко, има вълни, ветровито е, има и камъни. Наблизо няма други сгради, отзад е гора и е приятно прохладно през повечето време, напред и настрани се вижда все морето, красиво и спокойно е.
Хората няма да ги коментирам, всеки е, какъвто е, с очакванията и поведението си. Има хубав замисъл, изпълнение донякъде, но ужасно много дребни детайли, които са недоизпипани и недомислени.

Със сигурност изпускам някой детайл. Капризна съм, наясно съм, очаквам отношение в хотел, очаквам да ме обгрижват, не да трябва да питам за всяко нещо. Хотелът е пълен и предполагам, че има доста гости, които ходят редовно. Ние няма да сме от тях категорично.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 13:57 от Melusine

# 321
Бюджет 1000 лв за 3 нощувки +200 лв гд, ако гд всичко ще е включено.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 08:43 от boroboro

# 322
Бюджет 1000 лв за 3 нощувки +200 лв гд ако гд всичко ще е включено.
Например тук https://visit.bg/oferti-pochivki/paketni-ceni-prestij-siti-2-primorsko-19719/
Мястото е много хубаво, плажът също. Храната е компромисна. И си вземете репеленти, има комари.

# 323
Резервирах на Хелиос Бей - Обзор....надявам се да съм направила добър избор. Ще ви държа в течение.

# 324
Kой плаж на Поморие е за предпочитане.../

# 325
Kой плаж на Поморие е за предпочитане.../

Питайте в темата за Поморие..... въпрос на вкус е, няма универсален отговор на този въпрос.
Сигурна съм че на предната страница има отговор на този въпрос ...на тази тема.

# 326
  • Шумен
Здравейте, препоръчайте ми по бюджетен хотел с детска анимация по южното ни море. Благодаря!

# 327
# 328
Ох, нещо доста неприятно се случва на нашето Черноморие отново. Спомням си преди години, точно 2-3 седмици след като ние си бяхме тръгнали от Лозенец, че затвориха целия плаж с код кафяво, и сега май… нищо не се е променило, с тази разлика, че има места с по-лоши резултати от Лозенец. Не знам дали догодина ще се връщаме отново 🙁

# 329
Отвратително. Няма ли да има край с тия тръби...

Добре че отивам в Поморие...

Общи условия

Активация на акаунт