На море в България 2023 г.! - 3

• 47 913
  • 518
  •   1
Отговори
# 405
Аз не съм видяла. Може ли тук да ги постнеш? Гледах какви ли не кадри, но тръби не видях.

# 406
Аз не съм видяла. Може ли тук да ги постнеш? Гледах какви ли не кадри, но тръби не видях.
Щом ги намеря пак, ще пусна линк от ФБ. Едната е от плаж Хармани засипана с камънак под пясъка, за да не се запушва от него. Другата беше откъсната от плажа в Китен. Сигурно има и други, около тях воняло зловещо и водата била кафява.

# 407
  • Бургас
То тръби има и те не са от вчера. Че сега се показаха, с нищо не се променят нещата.
От години е. Наносите от брега и сладката вода са проблем за екосистемата. Акитата от тръбите целогодишно си се вливат.
Водата е добре да се избягва в следващите дни не само защото е кафява, ще има и дупки по дъното и мъртвак. Последните две са много по - опасни от кафява вода.
Аркутнио, Созопол, Черноморец в момента не би трябвало да са недостъпни за плажуване.
Аз от години не се къпя в Черно море. Нищо, че живея в Бургас и имаме вила на 5 мин. от плажовете до Созопол. Въпрос на лична гледна точка. Та и сега не ми пречи да не се къпя.

# 408
Ето - https://www.facebook.com/ygechev

# 409
В Созопол вече е слънчево. Дано да имат късмет хората по морето времето да се стабилизира.

# 410
Чета сега коментарите, че тези тръби са за отводняване на улиците. Общо взето кафявия цвят и вонята са нормално нещо след всичко, което се изля в морето вчера.

# 411
  • Бургас
Чета сега коментарите, че тези тръби са за отводняване на улиците. Общо взето кафявия цвят и вонята са нормално нещо след всичко, което се изля в морето вчера.
Да, и един мармот завива шоколада …
Когато сме се гмуркали преди години, какви улични мръсотии сме намирали когато се натъкнем на такава тръба ако знаете Simple Smile
Редно е дори и да има такива тръби да са навътре в морето.

# 412
Тези тръби не са канализационни от този тип, които се ползват за фекални. Съвсем наистина може да са от градското отводняване и шахти, но и съвсем наистина не се съмнявам, че някой собственик на нещо (от ресторант и бутка за дюнери до хотел) може да се е включил в тях и за нещо друго и да е спестил едни пари от включване към градска канализация. Институции както винаги в България няма.

Друго нещо си мислех покрай тая история - какво правят в другите държави на тази тема? Напр. цяла северна Гърция е на ями и се почиства с камиончета лайнарки, който отиват до пречиствателни станции със съдържанието си и после? Пречистеното пак се връща към морето, но може би далеч от плажните линии и много надълбоко? Защото такива казуси като нашите не съм срещала там. Не се съмнявам, че същото е и надолу по ръкавите, и по островите. Просто явно по-умно го правят ли, какво? Знам, че Ганьо все иска да мине метър и най-го е страх да не настине и да се не мине, но все пак, къде са ни институциите?

# 413
През 2007г за последно почивах на Южното черноморие - Китен. Беше ни любима дестинация, от 1995 година. НО при разходка до Царево, искахме да си "наберем" миди и да плажуваме там... попаднахме на тръба от която се "изливаха" в морето фекални води. Знам какво видях да "плува". Тръбите отвчера не съм видяла лично и не ги коментирам. За последните 16 години може и да е премахната тази тръба, може да има изградени пречиствателни станции, НО оттогава не почиваме на юг.

# 414
През 2007г за последно почивах на Южното черноморие - Китен. Беше ни любима дестинация, от 1995 година. НО при разходка до Царево, искахме да си "наберем" миди и да плажуваме там... попаднахме на тръба от която се "изливаха" в морето фекални води. Знам какво видях да "плува". Тръбите отвчера не съм видяла лично и не ги коментирам. За последните 16 години може и да е премахната тази тръба, може да има изградени пречиствателни станции, НО оттогава не почиваме на юг.
Същата история с моят мъж в Созопол, плажа на Буджака, ние сме на първа линия, точно в късния следобед от съседния хотел се изливат в морето отпадните му води, а ние сме платили луди пари да се наслаждаваме на морска гледка....В Св.Влас пък някакъв си източил фекалните води от яхтата на Марината във водата. Вече където и да отида, се къпя само по басейни, това е положението. Не че там няма риск де, но чак така едва ли....

# 415
  • Бургас
Публична тайна е, че има такива тръби. И аз не съм гледала снимките от Китен, но за Харманите съм сигурна, че има.
Обичам си морето, но просто от години не плувам в него. Най - много до коленете.
Крайморие и Ченгенето са леш буквално. Тоалетните на рибарите се изливат в каналите с лодките и от там директно в морето. Даже и тръби няма Simple Smile

# 416
Плаж Нестинарка абсолютно същата работа. Привечер отварят шлюзовете на хотелите и всичко се излива в реката, която после се влива в плажа. Смрадта се носи километри наоколо. Направихме огромна грешка да отидем там 2014, заради едни познати, иначе ходим в Гърция Целия хотел беше болен от "летен вирус". Синът ми се разболява на втория ден, бърза помощ Царево, урбазон и антибиотик, после един месец пи антибиотици. Красота. Още с пристигането, минавайки по сега разрушения мост над въпросната река, се зачудих каква е тая смрад, викам си тука наоколо да няма кравеферма 😂 от тогава не стъпваме на лайноморието. Иначе въпросните прехваления тук хотели на Нестинарка, . дето изливат канализацията директно на плажа, хич не се свенят да искат 5-600 лева на ден за ол инклузив с долнопробна храна и разреден спирт с есенция и оцет вместо вино.

# 417
Толкова ли струва животът ви - 1500 лв. ?Изумявам.

Много смело казано, нито живота им е застрашен, нито знаеш как са ги изкарали тези 1500лв.
За някои хора това са много лишения. Не всички са в Шопия с 2+ к заплата.

------------------------
В Бургас вчера беше прекрасно за плаж. Слънчево и духовито. За къпане не ставаше.
Следобеда беше същото и в Обзор, но една идея по-спокойно море. Днес вече се къпят, въпреки червения флаг.
Ето това вече е малоумщина, но това е и друга тема.
Не ми пука , да се давят като искат, но се дразня на свирката на спасителя Grinning

------------------
Ако на някой му е интересно - служебно съм в Обзор, 2 дни в Сънрайз Блу и 2 дни в Сол луна.
Блуто е пълна трагедия, след 22ри закриват сезона. Мърляви сервитьорчета и барманчета, които не успяха да научат за едно лято някоя българска дума.
Пребладават мамалигос, но има и много възрастни хора (предполагам са и по ниски цените.)
Откъм хигиена - влошаване.
Откъм храна - първо намален значително асортимент, второ стари и некачествени продукти. Месото например е супер солено и овкусено, защото ......
Аа и трето - снощи не си направиха труда в Блуто да има програма, празник беше все пак....

Утре се местя в Луна-та, да видим там как е.

Последна редакция: чт, 07 сеп 2023, 11:08 от aiwabg

# 418
Толкова ли струва животът ви - 1500 лв. ?Изумявам.

Много смело казано, нито живота им е застрашен, нито знаеш как са си изкарали тези 1500лв.
За някои хора това са много лишения. Не всички са в Шопия с 2+ к заплата.

Много безотговорен отговор. При положение, че от два дни медиите гърмят да не се влиза във водата следващите 48 часа, че питейната вода не е годна за пиене, пък и какво толкоз, едни четирима загинали до момента, що да не идем да опънем "баджак" на плажа, то нали напече вече, времето се оправи, пък и нали съм дала пари. Confused
За съжаление мисълта на българина (не на всеки, обаче) е, да не би да се прецака след като си е платил. При положение, че има опция да смени датите, както е и направила жената, не виждам какво повече се коментира.
Наистина съжалявам хора с подобно на Вашето мислене.

П.с. Не съм от София и много добре знам как се изкарват 1500 лв., повярвайте ми. Но никога не бих рискувала живота на семейството ми, само защото съм платила дадена сума. При мен разумът надделява. Smirk

# 419
Доста драма според мен. Истината е някъде по средата, както обикновено.

Удавени хора имаше и когато ние отидохме на второ море през август. Това значи ли че съм безотговорна или не трябва да тръгвам? Лошо време двата дена, хубаво двата - късмет. Този август времето се бъгна яко, коментирахме го вече по темите, не е като други години.
Ями и течения, и то силни, имаше и тогава, но се пазехме и слава богу, се опазихме с детето.

Това, че не се тръби по новини за удавените хора това лято /мир на праха им/, а те не са малко, и апропо ги има всяка година - някак си се забравя че морето принципно си взема жертви. Но да, новините, новините - те могат да объркат психиката на някои, понякога.

Общи условия

Активация на акаунт