Български брандове и бутици -Тема 3

• 103 612
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
Супер е! Много благодаря, значи и аз ще го направя същото - моето е със същите копчета Simple Smile

# 256
  • Бургас/Пз
Мими, по -добре го занесете на химическо чистене. На последната снимка съвсем ясно се вижда , че структурата на вълната е нарушена от прането в пералнята.
Славея1,  не знам как ви се вижда , че изглежда добре, като на втората снимка изглежда заваляна материята
Изпра се и изглежда добре.
Прилагам и снимки.

# 257
Мими, по -добре го занесете на химическо чистене. На последната снимка съвсем ясно се вижда , че структурата на вълната е нарушена от прането в пералнята.
Славея1,  не знам как ви се вижда , че изглежда добре, като на втората снимка изглежда заваляна материята
Изпра се и изглежда добре.
Прилагам и снимки.

Общото състояние на палтото е много добро, както го виждате на първата снимка. Втората е от близо и все пак има вълна, нормално е да има структурност на плата.
Не убеждавам никого в правотата си, казвам и показвам нагледно как процедирах в моята ситуация.

# 258
  • Бургас/Пз
Съжалявам , просто изразих своето мнение. Аз също съм правила грешката да изпера вълна в пералнята и знам каква е разликата като го занеса на химическо. Може аз да съм твърде взискателна , но за мен това, което се вижда на снимката не е никак добро състояние . Разбира се момичето сама си ще прецени дали ще поеме риска

Нямам за цел да споря за каквото и да било, просто споделям това, което виждам

# 259
Съжалявам , просто изразих своето мнение. Аз също съм правила грешката да изпера вълна в пералнята и знам каква е разликата като го занеса на химическо. Може аз да съм твърде взискателна , но за мен това, което се вижда на снимката не е никак добро състояние . Разбира се момичето сама си ще прецени дали ще поеме риска

Нямам за цел да споря за каквото и да било, просто споделям това, което виждам
Имам палта, които нося само на химическо и особено това, което е 100% вълна си е доста заваляно с времето.
Но тук рискът с химическото по-скоро беше насочен към камъните, тъй като ми обясниха, че няма как да ги защитят и ако някой падне може да се намери след ден или след месец.

# 260
А какво пише на етикетите на тези палта? Там трябва да е указано перат ли се в пералня, на колко градуса, носят ли се на химическо, с какви препарати могат да се обработват и т.н.

# 261
На етикета пише, че е подходящо за ръчно пране.., но с вълната аз много си патя - един пуловер и една жилетка вече съсипах Sad Ще видя какво ще направя с палтото.., на химическо са ми съсипвали също дрехи…

# 262
Аз за дрехи, на чийто етикет е отбелязано ръчно пране, ползвам съответната програма на пералнята и намалявам оборотите на центрофугата от 800 на 400. Ако това е вълна, суша на сушилник хоризонтално. Имайте предвид, че ако на вълнената дреха е отбелязано, че химическото чистене е забранено, там също може да бъде съсипана. А и е напълно възможно да ви накарат да подпишете, че на ваша отговорност давате дрехата.
Моето мнение е, че най-добре да се спазват етикетите на дрехите.

# 263
На етикета пише, че е подходящо за ръчно пране.., но с вълната аз много си патя - един пуловер и една жилетка вече съсипах Sad Ще видя какво ще направя с палтото.., на химическо са ми съсипвали също дрехи…
Ако иматв вана може там да го оставите накиснато с препарат, в студена вода и леко да го изперете на ръка.
После изплаквате пак с хладка вода най-много и оставяте да се отцеди , след това хоризонтално да съхне. на сушилка върху голяма хавлия. далеч от топлина..

Последна редакция: пн, 01 яну 2024, 23:18 от ДХ3

# 264
  • София
Имам много вълнени дрехи, също и децата ми. Винаги пера на ръка, освен ако вълната не е смес с памук и той преобладава. Повечето са ни чиста вълна или с коприна и тях не бих пуснала в пералнята. Дори да изглеждат добре на първо време, вълнените влакна се разяждат и изтъняват, с времето се появяват дупки или ако е някакъв флийс- ерозира.
Използвам специални препарати за вълна, не кисна и не слагам препарати за петна(освен ако не е детска дреха, която няма да пазя за друго дете). След това се изсушават първо с хавлиени кърпи- слага се дрехата върху кърпата и се навива на руло. След това съхнат на хоризонтална повърхност 
И като цяло, вълната се пере рядко. Ако е накапана, окаляна, ако е долно бельо(имам долно бельо от вълна и коприна). Иначе, проветряване е достатъчно.
Ако е дреха, на чиито етикет пише, че може да с епере в пералня- пера на 20(евентуално 30% ако съм по-авантюристично настроена), на не много дълга програма, без силна центрофуга.
Вълната се свива от силна промяна на температурата. Т.е.да се пусне на 50° например.
Прокъсва се и се развлича от силна центрофуга.
Обикновените препарати повреждат влакната, трябва да е специален перилен препарат. Някои продукти могат да се киснат в нещо с ланолин, но обикновено си е оказано на етикета. Аз имам импрегнатор, ползвах го за вълнени многократни пелени, вълнени обувчици, имали сме и якета от вълнен валк.
Вълнените ми палта са с по 20-30% нещо друго и може да се перат в пералня според етикета и го правя. На децата, обаче, са 100%  вълнен валк и ги пера само на ръка.

# 265
  • София
Показаното изпрано вълнено палто може да се мине с четка за дрехи от по-твърдите, за да се разрошат мъхчетата.

# 266
Аз се намесвам за да попитам дали не могат да се махнат копчетата и да се даде на химическо без тях. Как са захванати за палтото, зашити са с конец ли?

# 267
Дези. много полезно мнение 🙂

Да похваля Етере, много хубави костюми панталон + сако имат в магазина на Солунска

# 268
Daisy, шити са копчетата, вероятно могат да се свалят. Нооо, аз не съм приятелка с иглата и конеца и не знам дали бих рискувала.., по-скоро бих искала да го изпера както Деси е описала, но нямам никакво време, тъй като съм работеща майка с малко дете, та ще видим…

# 269
  • Пловдив
Така и така сте на тема палта да попитам тези, които имат от Елизабет. Как се държат във времето? Интересуват ме тези от 100 % вълна, че са по- деликатни за поддръжка и употреба. Струват  ли си парите или да добавя още малко и да се ориентирам към друг бранд?

Общи условия

Активация на акаунт