А ще покажете ли своите кухни???

• 157 772
  • 885
  •   1
Отговори
# 285
Извинявам се, че разводнявам темата, но ето в тези теми сме обсъждали пердета, може да са от полза:

1
2

# 286
  • София
Здравейте отново,
аз май си избистрих някои идеи.
http://foto.bg/showphoto.php/photo/86427/cat/3271

# 287
Tinka 79 ти хич не се вясваш вече при форумските февруарски мами а те намирам из доста други форуми като този Simple Smile Да не би да живеете вече самостоятелно, а аз да не съм ви честитила???
Момичета като си говорите за кухни , печки и т.н. кажет еми какви тенджери ползвате? От 1-2 месеца имаме печка с керамичен плот и ми се наложи да си изхвърля всички стари тенджери и си купих нови с дебели и равни дъна на Фислер. Някой да е чувал нещо за тази марка тенджери, немска е, и да е доволен от тях? Щото са сумати пари и се надявам да ги ползвам поне 20 години Simple Smile

# 288
Здравейте отново,
аз май си избистрих някои идеи.
http://foto.bg/showphoto.php/photo/86427/cat/3271

Taka e много по-добре, по-раздвижено. Само не мога да преценя какви са цветовете? И все пак мисля, че зад аспиратора (ширма Wink) трябва да има гръб от същия материал като вратичките и малки лавички около него за джунджурии.

# 289
  • Spain
 мерси моми4ета - ще трябва да проверя не се бях заглеждала за тези пръ4ки а сега ми стана фикс идея това Simple Smile
 а за кухните рустико - все пове4е ги правят вътре с талашит а самата врати4ка е масив - по евтино излиза .

# 290
мерси моми4ета - ще трябва да проверя не се бях заглеждала за тези пръ4ки а сега ми стана фикс идея това Simple Smile
 а за кухните рустико - все пове4е ги правят вътре с талашит а самата врати4ка е масив - по евтино излиза .
Моята е точно такава.

# 291
Моят мъж, още преди да се съберем,беше избрал и купил дървено-талашитен кухненски комплект,така че,сега нямам избор-ползвам си го. Вече 3 години нямам оплаквания,но се заглеждам по новите от ПДЧ.

# 292
  • Варна

Найс, коя фирма ви прави кухнята и клко приблизително ви излезе?
не е известна фирма, наш познат дърводелец, има цех, сам ми измисли проекта, аз смених и допълних някои неща, правихме я преди 2 год., без уредите излезе около 3000лв. Сега знам, че е доста по-скъпо, вратичките са МДФ, ако са от ламинат махни поне 1000лв.

Мерси, много е хубава! Ние в момента събираме оферти - утре ще гледаме два проекта, долу-горе и нашата ще излезе към 3000 лв., но с МДФ вратички.

# 293
извинявам се но какво беше ПДЧ и МДФ?

# 294
извинявам се но какво беше ПДЧ и МДФ?

ПДЧ - Плоча от дървесни частици /талашит/. Известно е прилагането на формалдехидни смоли като свързващи вещества при тях, макар, че в много страни е забранено. Внимавайте с некоректни производители. Днес се произвеждат плочи от дървесни частици от така наречения Клас Е 1, които се считат за безопасни. Плочите от Клас Е 2 отделят по-голямо количество свободен формалдехид и се използват само с допълнително повърхностно покритие.

МДФ - от Medium Density Fiberboard - плоскости съставени от дървесни влакна, споени под високо налягане със специални смоли. Добра влагоустойчивост.

# 295
Уф знам че не е по темата ама то не е ли едно и също-талашит. Като пуснеш една търсачка за МДФ излиза това за формалдехида и че е опасно при рязане, не че е опасно когато вече е инсталирано, боядисано и подобно. в смисъл явно има разлика като чета кое как е продава-явно МДФ е по скъпо

# 296
Ето я и нашата кухня..Аз и в друга тема съм я показвала.., но нищо  Simple Smile
На всички кухните са много хубави и много различни...

http://jenimadj.multiply.com/photos/photo/5/9
http://jenimadj.multiply.com/photos/photo/5/13

# 297
МДФ-а е по-скъп, първо защото се внася, второ вратичките са готови и не се налага рязане и кантиране и трето-това е в сравнение с произведеното в България ПДЧ. Разбира се, това не важи за по-луксозния МДФ, като този с естествен фурнир  Wink 
Колко са вредни не знам, но мага да кажа, че като ги сложиш да горят и от двете се разнася убийствена миризма.

# 298
  • На небето
Tinka 79 ти хич не се вясваш вече при форумските февруарски мами а те намирам из доста други форуми като този Simple Smile Да не би да живеете вече самостоятелно, а аз да не съм ви честитила???
Момичета като си говорите за кухни , печки и т.н. кажет еми какви тенджери ползвате? От 1-2 месеца имаме печка с керамичен плот и ми се наложи да си изхвърля всички стари тенджери и си купих нови с дебели и равни дъна на Фислер. Някой да е чувал нещо за тази марка тенджери, немска е, и да е доволен от тях? Щото са сумати пари и се надявам да ги ползвам поне 20 години Simple Smile

Абе все се каня да вляза, ама те все едни и същи хора си говорят лични неща и в общи линии предимно чета, но не пиша.
А за тенджерите един майстор ми каза да купувам с двойно дъно, защото само те издържали на високите температури и не се деформирали.

# 299
Мерси, много е хубава! Ние в момента събираме оферти - утре ще гледаме два проекта, долу-горе и нашата ще излезе към 3000 лв., но с МДФ вратички.
Мерси, и аз я харесвам на външен вид, но не ми е съвсем функционална, в момента мисля начини да я преправя, искаме да сложим миялна машина, ама аз за всяко нещо съм така, бързо ми омръзва
Много зависи, колко е голяма, има ли разни механизми..., ама ти знаеш вече де, айде после да се похвалиш и ти в темата Wink
Разликата между ПДЧ и МДФ е най-вече в качеството. ПДЧ може да се използва за всякакви други мебели, но не и за кухня. ПДЧ-то се раздува от влагата, виждала съм шкафче под мивка  Sick. Ако искате да е по-евтин вариант направете ПДЧ с кант от МДФ

Общи условия

Активация на акаунт