А ще покажете ли своите кухни???

• 157 024
  • 885
  •   1
Отговори
# 570
 Joy  Joy   bouquet   

благодаря! Ами при нас двете там ще е стена, но при теб щом е шкаф-незнам. може да се залепи в/у него термостъкло-такова, каквото лепят за гръб на кухня  Peace
приятно готвене!    chef

# 571
въпроса ми беше: Удобно ли е да бъркаш в тенджерата, когато стената от дясно е само на десетина см.

Myра, чисто функционално питаме - дали е удобно да се готви на котлон, който е непосредствено до стена - при теб до котлона е фурната, но практически е все едно дали е стена или фурна. Просто удобно ли е да се готви на тези котлони, които се падат в ъгъла между гърба на кухнята и фурната ти?

Моята печка е залепена до комин, който се пада вдясно от печката. Между  печката и комина има около 2 см. разстояние. Досега (10 години) никога не ми е било проблем да си разбъркам яденето в тенджерата, дори и най голямата.

Ако правилно съм  разбрала въпроса.

# 572
Въпреки че не е съвсем завършена, ви показвам и моята кухня. Като се нанасяхме имахме да правим много неща и за кухнята направихме само долния ред. Горният още предстои, но и по долния ще има промени, защото вече нуждата от миялна е много остра. Печката е на остъкления балкон вляво, даже се вижда малко през прозореца.

http://snimka.bg/album.php?album_id=116892&photo=1

Evgenia, много добре изглежда твоята кухня- компактна и уютна. Но аз имам въпросче относно вратата, която се вижда- с  корков тапет ли е облепена, защото ми изглежда много оригинално като идея . Ако можеш дай малко инфо за вратата.

# 573
Относно питането колко ми излезе, ето отговора: 700 лв уреди за вграждане, 2200 дървената част, и това е без да плащам на майстор да ми я сглобява.
П.П. За мен това си ми е гордостта, всичко сам си направих, без грам чужда помощ.

Мура, поздравления за инициативността!
Имам няколко въпроса-> какви са материалите - ПВЧ, МДФ, дърво?
Колко линейни метра ти е кухнята ( долен ред плюс горен ред)?
Ъгловият ти шкаф от два отделни шкафа ли е или е с накатаващ механизъм (така май се казваше) така че да се отворят и двете вратички едновременно?
700 лв уреди за вграждане- имаш предвид фурната и котлоните, нали, защото с другите уреди някак си не ми излиза сметката.
Питам те, защото спорихме с мъжа ми, че той ако ми направи кухнята щяла да излезе много по евтино от това, което майстора ми поиска за материали и труд. Като линейни метри ми се струва, че моята е по-голяма от твоята (http://good-times.webshots.com/album/558023188xSQQvr). Моята излезе 2950 материали и труд без уредите, козолите на барплота, дръжките, батерията на мивката и мивката. Състои се от 2 части - основна част и част на терасата плюс барплот. имам една малка кошница, някакви италиански панти, които не се завинтват ами само се закачат, алуминиева водобранна лайсна, един шкаф с алуминиева рамка , 2 шкафа които се отварят нагоре, ъглов шкаф, където се отварят и двете вратички едновременно на страни и един, който е с механизъм на блум и отваря 2 вратички едновременно нагоре. Сега, когато кухнята е вече готова мъжът ми продължава да ми обяснява, как сме подарили едни пари на майстора, но като гледам твоята сметка - 2200 само за материалите ми се струва, че кухнята ми е излязла всъщност изгодно.

# 574
Относно питането колко ми излезе, ето отговора: 700 лв уреди за вграждане, 2200 дървената част, и това е без да плащам на майстор да ми я сглобява.
П.П. За мен това си ми е гордостта, всичко сам си направих, без грам чужда помощ.

Мура, поздравления за инициативността!
Имам няколко въпроса-> какви са материалите - ПВЧ, МДФ, дърво?
Колко линейни метра ти е кухнята ( долен ред плюс горен ред)?
Ъгловият ти шкаф от два отделни шкафа ли е или е с накатаващ механизъм (така май се казваше) така че да се отворят и двете вратички едновременно?
700 лв уреди за вграждане- имаш предвид фурната и котлоните, нали, защото с другите уреди някак си не ми излиза сметката.
Питам те, защото спорихме с мъжа ми, че той ако ми направи кухнята щяла да излезе много по евтино от това, което майстора ми поиска за материали и труд. Като линейни метри ми се струва, че моята е по-голяма от твоята (http://good-times.webshots.com/album/558023188xSQQvr). Моята излезе 2950 материали и труд без уредите, козолите на барплота, дръжките, батерията на мивката и мивката. Състои се от 2 части - основна част и част на терасата плюс барплот. имам една малка кошница, някакви италиански панти, които не се завинтват ами само се закачат, алуминиева водобранна лайсна, един шкаф с алуминиева рамка , 2 шкафа които се отварят нагоре, ъглов шкаф, където се отварят и двете вратички едновременно на страни и един, който е с механизъм на блум и отваря 2 вратички едновременно нагоре. Сега, когато кухнята е вече готова мъжът ми продължава да ми обяснява, как сме подарили едни пари на майстора, но като гледам твоята сметка - 2200 само за материалите ми се струва, че кухнята ми е излязла всъщност изгодно.

По спецификация  корпус, нарязване, окантване, събиране. Корпус от Тъмна Череша ПДЧ  18 мм 5 листа с размери 1800х3660 мм, за него още мога да кажа, че от 84 детайла. Към тях прилежат вратички от 2 цвята АГТ МДФ профил 1032 с количество 14 бр. по 2800мм/бр и 1 Ванилия ПДЧ 8мм лист с размери 1800х3660 пълнеж + да не забравя 2 листа(със същите размери) цвят КРЕМ фазерплат 3мм дебелина . Това бе по корпуса, което с работа и труд струва 850 лв.
После идват дребните детайли пантички, дръжки, мивка, батерия, аспиратор, крачета за под корпуса, минификс(за сглобяване) и т.н. Водоснабдяването и то не излиза без пари да си призная там метна има няма 100 лв тръби полипропиленови, за тях ми трябваше машинка, добре в града се предлагат под наем. Та си взех една за 1 ден и ето водоснабдяването е готово. Канализацията ми излезе още по лека, защото трябваше да премина през 2 плочи с отвор 40мм за да изляза долу до самата канализация. Една торба гипсово лепило и дюбели за окачване на шкафчетата и те парите си летят ли летят. И накрая да си призная аз нямах и инструмент, та си набавих и него.
Ужас щях да забравя и механизма в последния високия шкаф, по точно му казват Вагонетка и тя ми дойде 252 лев. И куп още дребни детайли и детайл чета както си  му е редът.

Хайде сега да ви оставям, че да ида да си сложа плота пък утре като изгрее ще го снимам и кача да гледате.... сега качих малко детайлни снимки.

П.П. Ако искате още мога да разказвам само питайте ли питайте.

П.П. 2. Ей така м/у другото забравих, де'да знам ама забравих, че и плота и гърба струват 175лв.

# 575
  • София
Мура,браво на теб!Има с какво да се гордееш!
Хубаво става,целият форум съпреживява "раждането " на вашата кухня! Grinning
Единствено не знам за тази "вагонетка" newsm78 Аз имам 2 такива шкафчета с изтеглящ се механизъм/подобно е на вашето,но е само на долни шкафове/ и в процеса на ползване разбрах,че не е чак толкова удобно-намалява се квадратурата на шкафа/защото размера на механизма,разбира се е по-малък от този на шкафа/.Има и друг недостатък според мен-примерно самата "кошница" на даден ред е дълбока да кажем 5 см.,а до другата "кошница" имаш примерно 40 см.От това място можеш да ползваш само половината,защото не можеш да редиш в кошниците нещо върху друго нещо,защото просто ще изпадат от "кошниците" при отваряне и затваряне на целия шкаф.Ако пък решиш да оползотвориш мястото с бутилки примерно и други по-високи неща-пак не е удобно,защото тогава трябва да са плътно една до друга-иначе пак падат при отваряне и затваряне-личен опит.Ако беше обикновен шкаф-определено ще събере повече.
Тове е моето мнение,на мен този вариант не ми е удобен,подведох се от "гъзария",дано на вас ви е удобно и уползотворите мястото по възможно най-добрия за вас начин! Hug

# 576
Мура, тя почти е готова вече! Аз не бях виждала най-актуалните снимки. Още веднъж- респект! Сега ще завалят поръчки за кухни от форума  Laughing
Ние с мъжа ми покрай рамонта се специализирахме в слагането на гипсокартон и окачени тавани, но за кухнята мен ме хвана страх, че сами няма да се справим, а и времето беше ограничено.

# 577
Мура, тя почти е готова вече! Аз не бях виждала най-актуалните снимки. Още веднъж- респект! Сега ще завалят поръчки за кухни от форума  Laughing
Ние с мъжа ми покрай рамонта се специализирахме в слагането на гипсокартон и окачени тавани, но за кухнята мен ме хвана страх, че сами няма да се справим, а и времето беше ограничено.

3 седмици съвсем сам, тук-таме да ми помогнат още 2 ръце там където не мога сам.
А сега да се оплача след всичко това днес не ми издържаха ръцете и съм с бинт на китките. Sad ooooh!

# 578
  • Бургас
Въпреки че не е съвсем завършена, ви показвам и моята кухня. Като се нанасяхме имахме да правим много неща и за кухнята направихме само долния ред. Горният още предстои, но и по долния ще има промени, защото вече нуждата от миялна е много остра. Печката е на остъкления балкон вляво, даже се вижда малко през прозореца.

http://snimka.bg/album.php?album_id=116892&photo=1

Evgenia, много добре изглежда твоята кухня- компактна и уютна. Но аз имам въпросче относно вратата, която се вижда- с  корков тапет ли е облепена, защото ми изглежда много оригинално като идея . Ако можеш дай малко инфо за вратата.

Да, вратата е с корк, но не корков тапет. Имахме с тапет в старото жилище. Изглежда добре, но е нетрайно. Лесно се бели и набира, понеже основата е тънка. Сега сме с декоративен корк, 2мм дебелина, няма мърдане  Simple Smile
Сами го лепихме и отгоре - 2 ръце лак.

# 579
Нека споделя още нещо за наща малка сладка кухня! Embarassed
Да започнем от цената. Струва общо 1100лв. Това включва дървото(талашита-ЛПДЧС), пантите-немски са, механизмите, амортисиорите, алуминиевия обков, алуминиевия цокъл, стъклените вратички, лампите - 3бр., кухненските пръчки, дръжките, плота, алуминиевите водобрани и всичкия останал алуминиев обков по кухнята.
Цената за монтажа беше нула лева : ) ДА ДА Аз сам си е зглобих. Но това не е всичко. Цената е толкова минимална защото това не са готови модули за зглобяване, а всичко аз сам си проектирах на УМ  с един топ листове и един молив и след това скроих и сглобих. Освен цената на тази агалимация другият плюс, е че всичко е от функционално по-функционално. И наи-фрапиращото дори за мен: аз не съм дърводелец - аз съм студент по Медицина : )  Жена ми се беше хванала за главата в началото нооооо........  мисля оправдах очакванията и. newsm78 Аз лично си се гордея много с нея Simple Smile

http://snimka.bg/album.php?album_id=113585

# 580
Нека споделя още нещо за наща малка сладка кухня! Embarassed
Да започнем от цената. Струва общо 1100лв. Това включва дървото(талашита-ЛПДЧС), пантите-немски са, механизмите, амортисиорите, алуминиевия обков, алуминиевия цокъл, стъклените вратички, лампите - 3бр., кухненските пръчки, дръжките, плота, алуминиевите водобрани и всичкия останал алуминиев обков по кухнята.
Цената за монтажа беше нула лева : ) ДА ДА Аз сам си е зглобих. Но това не е всичко. Цената е толкова минимална защото това не са готови модули за зглобяване, а всичко аз сам си проектирах на УМ  с един топ листове и един молив и след това скроих и сглобих. Освен цената на тази агалимация другият плюс, е че всичко е от функционално по-функционално. И наи-фрапиращото дори за мен: аз не съм дърводелец - аз съм студент по Медицина : )  Жена ми се беше хванала за главата в началото нооооо........  мисля оправдах очакванията и. newsm78 Аз лично си се гордея много с нея Simple Smile

http://snimka.bg/album.php?album_id=113585

От мен мога да кажа само едно
БРАВО

и един въпрос, ако си студент по Медицина и на ден пишеш лекции, както едно време сестра ми пишеше нейните си лекции като такава студентка, защо по-дяволите допускаш ОЧЕизвадни правописни грешки?

А и отдолу под текста има едно бутонче :Проверка правопис:

# 581
Два въпроса?
 1. За едно "с" ли ще се заяждаш, защото на две места е правилно написано ЗГЛОБИХ
  2. Ти поглеждал ли си си колко правописни грешки имаш?
А да и въпрос бонус  Laughing Нещо да не те е ЯД?

# 582
Не мога да разбера само как може да влизате тук само за да се заяждате ?!
Чудна работа ?! newsm78
като че ли има някакво значение как е написано - дали с грешки или без грешки ?!
толкова ли е важно това ?!
то и това остава да започнем да обръщаме внимание на дребните глупости ....

# 583
Два въпроса?
 1. За едно "с" ли ще се заяждаш, защото на две места е правилно написано ЗГЛОБИХ
  2. Ти поглеждал ли си си колко правописни грешки имаш?

СГЛОБИХ е правилно tumbavw, виж си правописния речник. Не се заяждам, човек винаги може да научи нещо ново от къде ли не.
Кухнята ако е твое дело се е получила много хубава.

# 584
  • Плевен
Що за въпрос? Тук никой не го е яд и не си говорим така. Който иска си показва кухните, ако има какво да сподели го прави.
На  теб мога да кажа "БРАВО - много добре си се справил", същото важи и за Мура. Това ме кара да си мисля, че мъжете ни могат да се справят с подобна нелека задача, но много малко от тях се заемат с практическото й изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт