Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 438
  • 887
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, моя син го кърмя в 3 през ноща и след това в 6 се събужда и към 7 му давам закуска. Това мляко в 3 брои ли се за сутрешно мляко?

# 361
Здравейте! Сигурно е коментирано, но искам да попитам. Имам упорита бактериална инфекция. Лекувах се 10 дни с амоксиклав, за съжаление без успех. Личната ми изписа Зинат от 500 за още 7-10 дни. Звънях на педитъра на децата, да попитам дали мога да кърмя 4 месечното си бебе, той каза да, но много бързаше и не знам дали разбра за кой антибиотик става дума. Моля за малко информация, защото и без това вече дохранвам, не ми се иска да спирам с кърменето сега, дори да не е изцяло хранете с нея!

# 362
Моя го кърмя заради зъбоникване а и защото ме мързи да го друсам сигурно поне 5 пъти през нощта  и не не мисля,че в 3 часа се води закуска
Здравейте, моя син го кърмя в 3 през ноща и след това в 6 се събужда и към 7 му давам закуска. Това мляко в 3 брои ли се за сутрешно мляко?

# 363
Зинат е съвместим. Желателно е и Вие, и бебето да приемате пробиотик.

# 364
Благодаря Ви! Да и двамата приемаме пробиотик.
Зинат е съвместим. Желателно е и Вие, и бебето да приемате пробиотик.
[/quote]

# 365
Здравейте,
Имам изписани Арилин Рапид 1000 мг по един вагинален песар за 2 дни и Гино Певарил 150 мг. за 3 дни. Въпроса ми е съвместими ли са с кърменето? Бебето е почти на 2 месеца, само на кърма.

# 366
Здравейте,
Имам изписани Арилин Рапид 1000 мг по един вагинален песар за 2 дни и Гино Певарил 150 мг. за 3 дни. Въпроса ми е съвместими ли са с кърменето? Бебето е почти на 2 месеца, само на кърма.
Здравей, можеш да проверяваш в e-lactancia. За тези двете пише, че са безопасни при кърмене.

# 367
Здравейте, малкия е на 1,3г до сега никога не е било проблем да го приспя без гърда ,но от 3 дне на сам не иска да заспи без гърддата заспива на нея включително вечер като се буди по 5 пъти иска да суче и ме дърпа ако се пробвам да приспя на ръце както до преди 3 дни се извива на дъга с изтеричен рев. На какво може да се дължи изведнъж тази привързаност към гърдата според вас

# 368
Здравейте, чела съм доста по темата и, доколкото разбирам, при нормално протичаща бременност - няма проблем да се кърми първото бебе все още. Иска ми се обаче малко опит от майките, които са минали през това - как се справихте?

ПС Не съм бременна, но просто обмислям следващи стъпки, хаха.

# 369
Това, което аз знам е, че при кърмене се отделя окситоцин, който може да стимулира контракции на бременна. Но реално май има доста жени, които го правят.

# 370
Окситоцинът при кърмене не е повече пт окситоцинът при секс и оргазъм, така че в общи линии, ако не е забранен секса, може да кърмите.
Аз кърмих до края на третия месец. Беше ми неприятно чувството последните две седмици, дъщеря ми си развали засукването и стана още по-кофти. Отби се самичка, според мен заради намалялото количество.

# 371
Welt, каква е разликата между двете бебчета? Трудно ли се справихте с малка разлика? Ако искаш, може и на лично. ^_^

# 372
Welt  казваш,че заради намалялото количество се е отбила дъщеря ти ,тогава дайте съвет как да си намаля кърмата ? Свела съм кърменята до минимум ,през деня има не повече от 3 кърменя ,вечер както казах по горе има поне още 3 а понякога повече зависи колко пъти се буди вечерта иначе в будно състояние през деня са 2-3 като си има напредвид,че преди бяха 10

# 373
И аз първото го отбих скоро след като разбрах, че съм бременна, исках си тялото само за себе си вече. На 1г7м беше детето тогава и бяха останали само кърмения преди заспиване, на обяд и вечер.

# 374
Здравейте, чела съм доста по темата и, доколкото разбирам, при нормално протичаща бременност - няма проблем да се кърми първото бебе все още. Иска ми се обаче малко опит от майките, които са минали през това - как се справихте?

ПС Не съм бременна, но просто обмислям следващи стъпки, хаха.

При мен се наложи да отбия в 5м от бременността.  Едно, че от както забременях всяко хранене на детето направо ме влудяваше друго,че се появяваха контракции от кърменета. Наложи доста висок прием на магнезий заради тях и в крайна сметка отбих малката. Е, на 2г и 1м беше почти, но се наложи, за да намаля риска за бременността.

Общи условия

Активация на акаунт