Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 043
  • 887
  •   1
Отговори
# 555
Отивай на лекар,сама няма да се излекуваш поне аз не можах,предписаха ми антибиотик и така мина за седмица ,аз развих и температура . Моя син беше на 3 месеца тогава
Имам твърда бучка на едната гърда и много боли. Това мастит ли е, какво да правя?

# 556
Моля ви, как така веднага мастит без температура? Звучи като запушен канал. Случвало ми се е няколко пъти и отмина без антибиотици и Нурофен. Разбира се, зависи колко сериозно е положението, но недейте да заключавате, че ще се стигне до антибиотик.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 00:11 от Shanan4e

# 557
Уф, уплаших се. Нямам Т изобщо, цял ден не вдигнах, а доста ме боли мястото. След първото дете пак ми се получи така,налагах зелеви листа и мина за един ден,но сега е по - голямо и боли повече..

# 558
Значи аз не знам дали е мастит или не ,но това се коментира и съм опоменала,че в моето положение аз бях с температура и бях на антибиотик ,сега Yan  си знае какво й е всъщност,но виждам,че коментират мастит !

Yan , моята гърда гореше буквално и млякото от нея излизаше на парцали а после стана на жълто гъсто като гной,имах и температура,бях като парцал едвам ставах от леглото ,а бебето плачеше не ме питайте как се справих сама .  Преди това съм имала запушвания ,от които гърдите ми бяха кно камък и плачех от болка,явно това доведе до мастита  . Дори да не си с мастит може да отидеш на лекар за да ти дадът насоки и за твое успокоение

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 20:00 от Radii :)

# 559
Проверявайте и двете мишници с термометър. Аз изобщо не се усещах, че имам температура, а бях с 38.5 Simple Smile Два ибупрофена, зелеви листа и мина. Не помня само имах Т само под едната мишница, но знам, че е възможно.
Мастита е доста сериозна работа и до колкото знам често се стига до антибиотик, само с Нурофен и ибупрофен рядко се минава. За щастие при мен не се стигна до там.
Мисълта ми е - дори да има Т може да е само запушване Simple Smile Може и да не е Simple Smile Ако до 1-2 дни макс няма промяна - лекар.

# 560
Да, ще изчакам и утре. Сега ще меря пак Т. Не ми гори гърдата, нито е променена някак, само мястото с бучката ме боли. Като монета от 2лв е точно и след като се изцедя с помпата ми олеква. Но много малко количество излиза..

# 561
Не искам да съветвам на изуст, погледнете в блога на Хедра за запушването, аз се водех по него Simple Smile

# 562
И на първия пост в темата има информация за запушено каналче. Наистина най-добре прочетете за да не ви подведем с нещо. Аз пиех лецитин помня и зелевите листа също са ок ако нямате проблем с количеството мляко. Хубаво и редовно изцеждане трябва.

# 563
Според последните проучвания запушване на каналче не е точно образуване на тапа от мляко. А е стеснение на каналчето заради възпаление на стените на каналчето. И първото лечение е именно противовъзпалителни средства - ибупрофен.
И ако не мине до седмица се отива на лекар.

Допълнително изцеждане и кърмене влошават положението. Масажите и топлите компреси не са препоръчителни при възпаление.

С цялото ми уважение към хората поддържащи темата, но науката се развива.

Ето и проучването, което цитирам: https://www.bfmed.org/assets/ABM%20Protocol%20%2336.pdf

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 21:15 от Мinerva О.

# 564
Утре сутринта ще почна Нурофен, исках да видя от зелето ще мине ли,но засега не.

# 565
аз съм имала такива неща и по съвет на лалече трябваше да изпомпам качественно гърдата. И така направих много хубаво изпомпах 2 пъти и се оправи

# 566
Здравейте, момичета. За пръв път кърмя. Дъщеря ми е на 10 дни. От вчера в памперса има нещо като слуз. Четох, че при кърмените бебета е възможно, ама все пак да попитам дали според вас е нормално? И още нещо, акото си беше жълто, но вече в 3 или 4 памперс е леко зеленикаво. Съответно двете неща едновременно ме докарват до лека паника. Давам й от вчера би0г@я и капки за коликите, а аз самата съм яла китайско зеле и си позволих един шоколадов бонбоб.

# 567
Зелено е ок да има понякога. Консистенцията и зърнесто са по основните показатели.

Не е нужно да спазваш диета докато кърмиш.

За твое успокоение дай снимка да видим.

# 568
Пускам снимка

https://aslpic.com/ef5h
https://aslpic.com/xSMh

Сякаш от снощи няма слуз, днес все пак ще питам и педиатъра.

# 569
И при нас го е имало ,но можеби към 4 месец ,но явно е възможно и на по-малсо ,на мен ми казваха ,че е нормално

Общи условия

Активация на акаунт