Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 041
  • 887
  •   1
Отговори
# 570
С първото дете помня, че е имало зелено от време на време. Сега при второто още не съм виждала, но е на 1м.

Аз имам проблем, много ме сърбят зърната, като се почешам започва да сърби още по-силно, направо откачам. На външен вид изглеждат напълно нормално. С първото дете не е имало такова нещо. Съвети?

# 571
Пускам снимка

https://aslpic.com/ef5h
https://aslpic.com/xSMh

Сякаш от снощи няма слуз, днес все пак ще питам и педиатъра.

И при нас имаше такава слуз 2-3 дни.  Обаче моят син (2месеци и половина) е на АМ и много малко кърма и акото е зелено. Първото ако за деня винаги е зелено, след това става жълтеникаво. Мен ми казаха че зеления цвят е нормален заради АМ. Също слузта може да е зъщото още се прочистват от секрети след раждането.

# 572
Аз имам проблем, много ме сърбят зърната, като се почешам започва да сърби още по-силно, направо откачам. На външен вид изглеждат напълно нормално. С първото дете не е имало такова нещо. Съвети?
Принципно сухата кожа сърби и при разчесване сърби още повече. Пробвайте с някой крем с чист ланолин (Лансинох примерно) и пийте повече вода.
Миете ли гърдите преди всяко хранене? Това може допълнително да изсуши кожата.
Ползвайте памучни сутиени. Това се сещам за сега.

# 573
Пускам снимка

https://aslpic.com/ef5h
https://aslpic.com/xSMh

Сякаш от снощи няма слуз, днес все пак ще питам и педиатъра.
и на двете снимки има слуз

Виж какво ще каже педиатъра. Не е спешно това. Наблюдавай детето и ако продължава да има проблем с 💩, пиши пак. Но от един памперс не се правят изводи.

# 574
С първото дете помня, че е имало зелено от време на време. Сега при второто още не съм виждала, но е на 1м.

Може да пробваш да ги мажеш с кокосово масло, на мен ми помогна страшно много когато ми бяха разранени в началото. Не е имало сърбеж при мен, но опитай.

# 575
Принципно сухата кожа сърби и при разчесване сърби още повече. Пробвайте с някой крем с чист ланолин (Лансинох примерно) и пийте повече вода.
Миете ли гърдите преди всяко хранене? Това може допълнително да изсуши кожата.
Ползвайте памучни сутиени. Това се сещам за сега.
Не си мия гърдите през деня, само по един душ вечер. Може да е вярно, че е от суха кожа, ще пробвам с кремчето, благодаря за идеята Simple Smile

# 576
Здравейте! Родих в 38гс със секцио преди седмица, малкият е в кувиозче с инфекция и е доносен, но с ниско тегло (2.490). Кърмата слезе на 4тия ден и успях да изцедя още първият път общо 260 мл от двете за облекчение. От тогава се цедя - първия ден по 30мли от двете, след това с по 10 мл повече. Мен ме изписаха, но малкия все още е в неонатологията. Цедя се вече вкъщи и замразявам, но днес трябва да правя по 60мл от гърда, а имам по-малко. Гледам да се цедя през 3:30-4:00 часа, храня се добре, пия много течности. Липсата на бебо е осезаема, гледам клипове и снимки. Как да увелича количеството на кърмата? Пия чайове на Хип и ДМ.

# 577
За мен интервалът е твърде голям. Старайте се на макс 3 часа, колкото и да е досадно. Поне веднъж в интервала 12-6 през нощта. Т.е. 12, 3 и 6. Грубо казано.
Топъл душ преди цедене и малко масаж може да помогнат Simple Smile

И нещо, което видях от американките - не гледайте шишенцето Simple Smile Колкото повече го гледате докато цедите, толкова повече се стресирате, че е бавно, малко и т.н. Simple Smile

# 578
Към всичко казано от Инферия, което е напълно вярно, допълвам - цедете гърдите докрай, като спре да пуска, прехвърляте на другата гърда, като спре пак, връщате на първата. За 20 минути по добре четири пъти лява, дясна, лява, дясна отколкото два - лява, двсна.

# 579
Аз цедя около час двете до последна капка и изчаквам. Ще опитам с топъл компрес и няма да гледам шишето. Мога ли да направя нещо за храненето? Старая се да добавям протеин и повече плодове.

# 580
Мазнини Simple Smile Ако не приемате достатъчно омега 3 под формата на риба, ядки и т.н. може и добавка да започнете. Не изключвайте въглехидратите. Зимата е малко трудно да се храните с пресни зеленчуци, но до колкото можете.

# 581
  • София
Ирене, как се справяш? Какво става с бебето?

Идвам и набързо да сложа едно събитие днес в Бургас. Не знам зщао съм забравила да пиша навреме Confounded , от 11:30 е и все още има време да се отиде. То е Бебешко кафе, може и да се закъснее. Не е в лекционна форма, а разговор.
На ново място е, наскоро го отвориха(познавам собствениците, откакто живееха в София, много интересни хора).
Та ако някой има нужда да си сподели нещо, да попита, да види кърмещи майки-има време все още да се стигне до там. Срещата е безплатна, разбира се, както всички събития на ЛЛЛ. Във фейсбук събитието се вижда адресът.
https://www.facebook.com/share/9fz1teB3tCni6J63/

# 582
Ние сме си вече и двамата вкъщи. Учим се и се кърмим без проблеми. Малкия успя да засуче още с първия опит и стои на гърда около 10 минути (понякога и повече). Продължавам да му цедя и замразявам, а кърмата се върна магически в момента, в който ни казаха, че малчо е готов за изписване. Иначе аз цедих през 3 часа и започнах да пия Лактил и чай на Хип и ДМ.

# 583
  • София
Много се радвам. Като сте си заедно всичко се подобрява Purple Heart
Гледай да предлагаш да суче много често. Мъничките бебенца често са лениви и нямат сии да сучат стабилно, понякога не се и събуждат за хранене. А са много гладни.
Имат нужда да сучат поне 10-12 пъти за 24 часа, а абсолютния минимум е 8 пъти.
Добре е също първите 6-8 седмици, докато не видиш, че суче и наддава добре, да не предлагал допълнителба вода и залъгалка много често- тя задоволява сукателната нужда и забравят да ядат.

Пиши, за да казваш как сте и ако имал въпроси.

# 584
Благодаря много! Аз не предлагам изобщо вода и залъгалка. В неонатологията са го хранили с биберон и когато се прибрахме имахме едно хранене, при което трудно се нахрани. Тогава опитах с биберона и той така лакомо и бързо засука, че го измъкнах от устата му и го помъчих до успех на гърда. Решихме да не ползваме за сега бибата и шишето. За водата все още не знам и очаквам неонатолога на посещение вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт