Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 032
  • 887
  •   1
Отговори
# 585
имам бебе на 20 дена , сученето е драма тотална . Имам последен шанс с Ася след наколко дена но не залагам големи надежди. Гърдите ми произвеждат доста. Около150-200 мл а бебето яде 90-100 максимум. Размера им е малък и те преливат. Подгизваме в кърма защото пръскат направо струи. Така бях и с първото дете.
Изцеждам до облегчение тези количества.
Детето не засуква без тъпите протектори а с тях не суче ефективно , не знам  къде е проблема при мен с тия протектори ( имам медела и нук ) Идната седмица ше я водя в токуда имам подозрение за 4 та степен юздичка.
Та живеем в омагьосан кръг между цедене , ту нормално ту ненормално сучене ( само с протектори нищо че опитвам постоянно , в легнала в не знам ти каква поза само където с главата на долу не седя )
Та сега ми се добави и някакъв брутален апетит. Искам да изям слон по възможност два.
Това сега нормален бъг ли е и как да се справя с него.

# 586
не разбрах съвсем какъв е точно проблемът? 90-100 мл ня едно хранене за толкова малко бебе си е направо доста. Моето и ня 2 месеца ядеше по 90 мл след срязана юздичка. Препълването ли е проблемът или че детето трудно се храни?

# 587
всичко е проблем 😀
Омагьосан кръг е . Гърдите ще си се препълват такива са си по принцип.Струята е силна , детето не се кефи на никакви позиции освен класическа, не суче я заради струята я заради юздичката ( по скоро и двете като микс защото и връща прилично тя даже и с протекторите си се дави )
С протекторите не суче винаги ефективно това най ме вбесява защото ако сучеше винаги ок с тях нямаше толкова да се ядосвам така да се каже.
Не виждам да имаме успех с засукването , същата драма беше с предното дете но тя нямаше юздичка беше по дребна и засука само нощем около 3 тия месец.
И с протекторите ме боли на моменти.
Абе не знам дали може някой да ми помогне или просто имам нужда да споделя тоя цирк на някой в подходяща група. Че и ми се яде като за 3 ма

# 588
Пробвахте ли да изцеждате по малко преди да му давате да суче? Да не е толкова силна струята да го дави, а и да се пооформят зърната от помпата та да ги засуче без протектор? На мен в болницата така ми казваха, да си оформям зърната с ръчна помпа в началото, защото не ми били хубави и имаше ефект, засука бебето.

# 589
не става тази работа 😀пробвах. Случвало ми се е да се изцедя защото примерно яла е в 1 а ад в 2:30 преливам. Изцеждам и в 4 и давам не преливащи гърди и отказва . Многократно е пробвано. Отделно редовно правя така , давам и протектора , изпива половината и аз хоп и и го махам на уж оформено зърно и пак не ще. Ама те зърната ми са си що с помпа що без все едни и същи почне ли да слиза млякото още преди да е доближила даже гърдите ми , те се издължават автоматично а аз си всещам в рамките на 3 часа как слиза поне 3 пъти това мляко

# 590
Здравейте, мога ли да използвам фарматекс противозачатъчни глобули докато кърмя? В е лактация пише low risk, но нали не е в зелено и нещо ме притеснява. Иначе детето е на година и три месеца и кърмя само вечер, но и таблетките ще ги ползвам тогава.

# 591
Следя ,и аз се чудя дали може да приемаме противозачатъчни само дето моя суче нон-стоп,денем и вечер

# 592
Малката е на 22 дни и от 2-3 дена има водно изхождана ( горчица но реално си е вода защото се попива от памперса ) по 3 някъде на ден. Изцяло на кърма . Не знам дали е нормално това изхождане

# 593
Здравейте, така при мен бебето е на два месеца. Първия месец то не искаше да суче от гърда удряше яко рев искаше веднага на момента да яде и аз почнах да се изчеждам.с помпата и така да му давам кърма. Слагах го за малко на гърда когато беше спокоен.Сменихме бибата на с размер и сега като е на два месеца почна да иска да е на гърда, измени се някак. Ок няма проблем слагам го когато иска, проблемът е че май понякога иска от шише,понякога от гърда и аз не мога да го разбера и забелязвам, че лявата не я иска много, тя е по голяма и му е трудно да я засуче с дясната няма проблем захваща я и си сучи. И нормално ли е да иска да яде през половин час понякога, когато сучи заспива слагам го в кошарата спи петнайсет минути и айде пак рев за глад. Иначе станели девет, десет часа заспива и после се буди само за едно нощно хранене и после сутринта .

# 594
Здравейте,
Петър е на 2 месеца и половина и като цяло започна да суче повечко последната една седмица. От самото начало се изцеждах и му давах от шише, защото зърната ми се разраняваха и адски много ме боляха. Също го дохранвах с малко АМ, защото кърмата ми беше много малко. Не след дълго дойде и проблема със запушването на каналите и образуването на страшно болезнени бучки. Вяка седмица или на лява или на дясна гърда бях със запушени канали и бучки, до миналата седмица когато толкова сериозно се запуших, че не можах да се изцедя с помпата, капка не потичаше, а гърдата ми беше болезнено надута, червена и пареща. И както всички знаем бебето си е най-добрата помпа и така започнах да го слагам постоянно да суче, въпреки че адски много ме болеше, но искам не искам стисках зъби и търпях, защото той успяваше даа премахне запушването.
И така с много усилия и търпение вече щастлива и решила че няма да има проблем с кърменето и така ще си продължим поне до 6-ти месец, та ако всичко е ок до когато може, дойде и следващия проблем или по точно въпрос "дали кърмата му стига?". За тази една седмица в която го кърмя изцяло без дохранване забелязвам, че памперсите вече не са толкова напишкани, преди едва ли не е имало памперси които са били на ръба да експлоадират от напишкано. Нормално ака по 1-2 пъти на ден, има и някои и друг леко зацапан памперс.  Другото което ме навежда на мисълта че си остава гладен е че активно суче само по около 4-5 минути на гърда, след което започва адски много да се дразни, нервничи и да дърпа гърдите ми и следователно се стига до рев и мъчения още 30-40 минути да хапне още нещо(в повечето случай нищо), а и ми прави впечатление че дори и да засуче нищо не преглъща и това още повече го дразни. Като цяло забелязвам че напоследък е доста нервен и плаче повече от преди. Откакто го кърмя изцяло яде през 2.30-3 часа. На 2 месеца и половина е и вчера го мерих че е станал 5.500 кг, не знам дали е ок, на последното хранене го дохраних с малко АМ, защото много започна да реве, а аз не издържах да го местя от гърда на гърдата и реално нищо да не става. Изобщо не ми се иска да го дохранван с АМ, но това чувство че си остава гладен много ме тормози. Би било чудесно ако има някой с подобен проблем или просто да ми дадете някакъв съвет какво да правя.....да продължавам ли да дохранвам, с колко да подхранван, само да кърмя ли.... не знам как да постъпя.
На консултация сме чак на 14-ти март.
Благодаря ви предварително.

# 595
Според мен нямате никакъв проблем, трябва ви само търпение, вяра в себе си и по-малко съмнения Simple Smile Махате помпи и адаптирани млека, спирате да гледате часовника и бебето да има достъп до гърдите, когато и колкото иска. Ако трябва на всеки час ще го слагате да суче, няма да е така завинаги. Търпение за две седмици и ще се регулират нещата.

# 596
Здравейте днес станах с болка в лявата гърда и на обяд вдигназ температура 37.3 пия лицетин и нурофен , цедя и слагам бебе правя топл душ преди и студен компрес след хранене.Как да разбера че нещата се подобряват ! Кърмата в лявата проблемна гърда днес е на половина 😏Това стана с 1 изпуснато хранене и успиване от моя страна.А като цяло гърдите ми текат много

# 597
Freyja@, Вероятно количество наистина е малко щом и преди сте дохранвали. С малко повече постоянство ще се регулира количеството. Може да изцеждате след хранене (с помпа или на ръка), за да стимулирате повече гърдите. Нормално е бебето да суче често. Кърмата се усвоява много по-бързо от АМ.
За да ви боли, обикновено бебето не засуква добре. Това води и до по-малко изядени количества. Хубаво е консултант да погледне как засуква детето и евентуално за юздичка.
Тези килограми изглеждат добре, но много зависи колко е родено и изписано детето.

# 598
  • София
Здравейте днес станах с болка в лявата гърда и на обяд вдигназ температура 37.3 пия лицетин и нурофен , цедя и слагам бебе правя топл душ преди и студен компрес след хранене.Как да разбера че нещата се подобряват ! Кърмата в лявата проблемна гърда днес е на половина 😏Това стана с 1 изпуснато хранене и успиване от моя страна.А като цяло гърдите ми текат много
Понякога са нужни ден-два, за да се оправят нещата.
Ако гърдата е отекла и гореща, по-скоро студен компрес преди кърмене. Топлите компреси увеличават отока, бих се въздържала от тях.
Как усещаш гърдата? Подута, гореща? Има ли червено?

Да подшушна, че днес в София се провежда форум "Спокойни бебета". Ще има различни интересни щандове.
Ла Лече Лига също ще има щанд и е удобен момент да отидете да поговорите с консултант. Два IBCLC консултанта ще има(освен, че са ЛЛЛ лидери и доброволни консултанти по кърмене) и са страхотни Heartpulse
Това е фейсбук събитието, ако някой иска подробности. Близо до метрото при Парадайс е мястото на провеждане
https://www.facebook.com/share/CAmDoxwp2DeYvbZc/

# 599
Здравейте, предполагам е нормално, но все пак да питам, може пък да не е и да е добра идея да отида на лекар. Имам дете на 1,3месеца почти, първия МЦ дойде за годинка на детето ( декември) след това минаха 45 дни до следващия, сега вече 47. Преди да забременея беше часовник на 28 дни, чела съм отнемало време да се регулира, колко време😀 взех да се напрягам така боб ли да хвърлям, искам противозачатъчно да започна да приемам, консултанти по кърмене са ми казвали, че е окей с оглед на възрастта на детето.( иначе се пазим не съм бременна )

Общи условия

Активация на акаунт