Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 36

• 36 029
  • 887
  •   1
Отговори
# 600
шест месеца е нормално да отнеме

# 601
Момичета ,а какво е това чудо тръгва да суче и дърпа супер бясно,веднага почервенява,надува бузи,почва да ритат крака и пищи...изплюва зърното и веднага го налапва толкова лакомо като пак почервенява,вика,пищи,рита....и така накрая се отказва да яде ..пробвах и от шише прави същото...така сме вече 2 дни...и сега суче по малко и немога да я накарам да яде повече...и да се опитвам не иска...на 3 месеца сме ..дали е кърмаческа криза

# 602
Момичета ,а какво е това чудо тръгва да суче и дърпа супер бясно,веднага почервенява,надува бузи,почва да ритат крака и пищи...изплюва зърното и веднага го налапва толкова лакомо като пак почервенява,вика,пищи,рита....и така накрая се отказва да яде ..пробвах и от шише прави същото...така сме вече 2 дни...и сега суче по малко и немога да я накарам да яде повече...и да се опитвам не иска...на 3 месеца сме ..дали е кърмаческа криза

И моето момиче беше така, оказа се че има млечница

И по този въпрос, ние сме извън България и тук няма декатрин и тн, как мога да я лекувам? Бяха ми казали да разтварям сода бикарбонат с вода и да обтривам, някои да го в пробвал?

# 603
Нямаме млечница ...устичката е чиста и личната я гледа онзи ден на профилактичния преди да сложи ваксина

# 604
Надежда, как е наддаването досега? Колко кърмения има за 24 часа? От едната или двете гърди?

# 605
  • Варна
Здравейте.
Бебето ми е на 5месеца + , кърмено на поискаване.
Миналата седмица бяхме на почивка , имах много количества кърма, но след прибиране у дома се разболях . Еднократно имах Т , но болки в стомаха и диария вече 4 дена са на лице. Приемам само няколко запичащи храни, първия 1-2 дена малко течности, но вече гледам да повече, но е факт, че от ден 1 на боледуването ми кърмата рязко намаля. Съдя и по рефлекса на потичане, който идва след 1 минута напразно сукане и по по-бързото свършване на преглъщането Sad
Бебето е на гърда при първа възможност , но не по-малко от 1,30-2 ч. и определено суче малко. Въпреки честото сукане не усещам да се увеличава кърмата Sad
Освен лактил? Какво да предприема друго ?

# 606
От боледуването е, ще се възстановите и кърмата също, от дехидратацията също.

# 607
Miss, включи 2-3 изцеждания с помпа. Нормално е като има такова разболяване да намалее количеството. Ти как си? Може би не е зле да се обърнеш към лекар щом имаш диария четири дни.

# 608
  • Варна
Лекаря насочи за смекта и ентерол, диета, пробиотик , течности. Съвместими неща
Всъщност първите 2 дни бяха само болки в стомаха , а 3 и 4 вече имах неколкократни посещения в тоалетната.
Днес съм по-добре , но все пак съм на картоф, сухари, банан  и течности.
Надявам се да се възстановят количествата, че бебето и без това не е от ящните дълго време и качващите добре последния месец.

# 609
Здравей Мисс и аз съм в момента болна, обаче при мен е вирус имам хрема,  болки в гърлото и цялостно загубих гласа си. От тогава и при мен значително намаля кърмата да не кажа че речиси изобщо нямам тече само нещо като водичка без цвят. Аз и преди имах малко кърма, казаха ми че е заради проблема със щитовидната жлезда, но сега мисля че е вече край с кърменето при мен. Чак и бебето не иска да суче повече, само като пробва 2-3 минутки и почва да реве за шишето.

# 610
Здравейте, имам малко глупав въпрос, но все пак да чуя и мнение. Проблем ли е кърменето след поставяне на амалгамена пломба?

# 611
Надежда, как е наддаването досега? Колко кърмения има за 24 часа? От едната или двете гърди?
Качва по около 900гр-1кг на месец...храненията са между 8 и 10...вечер спи но я будя да яде иначе тя въобще няма да се събуди ..цоква по малко и заспива...не иска да яде вечер...а ако не яде вечер на цяло няма да качва ..ако се опитам да я натъпча през деня връща на фонтан...преди около месец имах ужасна драма с кърмата направо беше изчезнала и две седмици бяхме скачени съдове плюс всички добавки и помпата и успях уж да се върна както бях преди това ..като пия бирена мая доста се подобрява лактацията ми...тя прави така и на шише не само на гърдата ....прави го и на кърма и с АМ пробвах...аз съм с базед и вчера пусках хормони тсх е супер,но се очудих фт4 е под долна граница и може и това да е причината за не добрата ми лактация...какво ли не правя...пих лактил,чай хип,бирена мая,кърмя вечер,дърпам с помпа след храненето...тя расте все повече и ще и трябва все повече кърма...а как стоят нещата като се замени хранене с пюре...цеди се при пропуснатото хранене или не...ако не се няма ли да намалее и спре кърмата

# 612
Здравейте, имам малко глупав въпрос, но все пак да чуя и мнение. Проблем ли е кърменето след поставяне на амалгамена пломба?

Здравей! Според моя зъболекар - не. Бебка е на 5 месеца и още в кърмя, преди седмица ми се наложи да си сложа 2 амалгамени пломби на труднодостъпни мъдреци…

# 613
Скрит текст:
Качва по около 900гр-1кг на месец...храненията са между 8 и 10...вечер спи но я будя да яде иначе тя въобще няма да се събуди ..цоква по малко и заспива...не иска да яде вечер...а ако не яде вечер на цяло няма да качва ..ако се опитам да я натъпча през деня връща на фонтан...преди около месец имах ужасна драма с кърмата направо беше изчезнала и две седмици бяхме скачени съдове плюс всички добавки и помпата и успях уж да се върна както бях преди това ..като пия бирена мая доста се подобрява лактацията ми...тя прави така и на шише не само на гърдата ....прави го и на кърма и с АМ пробвах...аз съм с базед и вчера пусках хормони тсх е супер,но се очудих фт4 е под долна граница и може и това да е причината за не добрата ми лактация...какво ли не правя...пих лактил,чай хип,бирена мая,кърмя вечер,дърпам с помпа след храненето...тя расте все повече и ще и трябва все повече кърма...
а как стоят нещата като се замени хранене с пюре...цеди се при пропуснатото хранене или не...ако не се няма ли да намалее и спре кърмата
Да, намаля кърмата. На български захранване е объркващо , трябва да е отбиване.
Моя съвет е да не бързаш със захранването. Виж препоръките на СЗО.

# 614

Здравей! Според моя зъболекар - не. Бебка е на 5 месеца и още в кърмя, преди седмица ми се наложи да си сложа 2 амалгамени пломби на труднодостъпни мъдреци…
В същата ситуация съм и аз. Сигурно наистина няма проблем, и според моя зъболекар е така. Благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт