Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 75 800
  • 821
  •   1
Отговори
# 315
Не сме, за това беше Керамотито. Приемам съвети. Въобще в тази част не сме ходили.

# 316
Здравейте, сега научавам за тия оси на Тасос, а се каня да ходя там в края на септември.
Може ли някой да ми обясни какво значи много оси? Като седнеш на се храниш някъде, колко оси те наобикалят заради храната? То и в България ме наобикалят заради храната - примерно 2 - 3 оси. На Тасос колко ще ме наобиколят?
Аз имам лека алергия, но не желая да ме хапят оси или пчели, защото мястото се подува много и това трае поне 1 седмица (без значение с какво мажа или хапчета) + болката, все пак никой не иска да го жилят ...

# 317
  • София
Моите впечатления не са за цял рояк оси, но когато седнехме да хапнем на Голдън бийч - винаги идваха 5-6 оси на масата. Донасяха ни запалено кафе и според мен, неговият дим притъпява техните рецептори, улавящи аромата на храна /най-вече месо и риба/ и те спират да кръжат около храната. Опитах се с годините да си направя някаква статистика къде съм виждала най-много оси и това май са по островите основно западните и южните плажове/брегове. Винаги оси е имало на Антисамос, Кефалония, като пиша винаги разбирам всички 8-9 лета, в които сме били там, но това ни е любимия плаж и едни оси на обяд никога не биха ни отказали.
Сега обаче се сещам, че първите ужилили ни оси бяха в далечната 2010 г. на Лес Бандидас бийч на Халкидики и то не по време на хранене. Не знам какво ги привличаше на плажните ни кърпи, но в последователни дни атакуваха детето и мен. Моето беше супер нещастно ухапване, излизам от морето, лягам на шезлонга и не съм я видяла на кърпата, съответно я притискам и тя така ме ужили, че  даже и пипалото си беше забравила вътре. Затова една от вероятните причини е, ако праха за пране и съответно кърпи/бански ухаят силно на цветя.
Въпреки всичко това, не се притеснявайте и не си отменяйте почивката. Нищо никога не се знае, отделно, че във всяка гръцка таверна ще ви запалят кафе, ако поискате, ще ви донесат от тези препарати с амоняк, ако случайно ви ужили оса, въобще ще се погрижат за вас.

# 318
Букнах току що на западната част и хоста ми писа, че имало и други запитвания, и да съм платяла 30% от сумата, давайки си личната сметка.
Сега..Иначе щяла да канселира...копирам..махнах личните данни
..
Hello,I am ......,How are you,I have to tell you that you have to pay the 30% of the total price to keep the booking,otherwise i must cancel it because there are other people who ask me for this days.My bank account is.... My full name is .....and my phone number is ........Thank you in advance.
........
Откъде мога да репортна в booking, или не е толкова шокиращо. Разбирам извън платформата да си имаме контакт..но така.
Допълвам..според booking имам още над 2 седмици за full payment..или free cancelation

# 319
И на мен ми се отвори възможност за почивка в последния момент. Тръшнах се, че ще е на Тасос в нашия хотел, където сме ходили 2 пъти.
Има места, но не и в стаята, в която искам. Предложих на хоста да се преместим по средата на почивката, ще преживея два дни без изглед море.
Съгласи се, обаче увеличи цената, защото щял да има повече разходи покрай местенето ми.
Не съм за 50 евро, обаче ме ядоса и отказах.

# 320
Моите впечатления не са за цял рояк оси, но когато седнехме да хапнем на Голдън бийч - винаги идваха 5-6 оси на масата. Донасяха ни запалено кафе и според мен, неговият дим притъпява техните рецептори, улавящи аромата на храна /най-вече месо и риба/ и те спират да кръжат около храната. Опитах се с годините да си направя някаква статистика къде съм виждала най-много оси и това май са по островите основно западните и южните плажове/брегове. Винаги оси е имало на Антисамос, Кефалония, като пиша винаги разбирам всички 8-9 лета, в които сме били там, но това ни е любимия плаж и едни оси на обяд никога не биха ни отказали.
Сега обаче се сещам, че първите ужилили ни оси бяха в далечната 2010 г. на Лес Бандидас бийч на Халкидики и то не по време на хранене. Не знам какво ги привличаше на плажните ни кърпи, но в последователни дни атакуваха детето и мен. Моето беше супер нещастно ухапване, излизам от морето, лягам на шезлонга и не съм я видяла на кърпата, съответно я притискам и тя така ме ужили, че  даже и пипалото си беше забравила вътре. Затова една от вероятните причини е, ако праха за пране и съответно кърпи/бански ухаят силно на цветя.
Въпреки всичко това, не се притеснявайте и не си отменяйте почивката. Нищо никога не се знае, отделно, че във всяка гръцка таверна ще ви запалят кафе, ако поискате, ще ви донесат от тези препарати с амоняк, ако случайно ви ужили оса, въобще ще се погрижат за вас.
Благодаря на всички за мненията. Надявам се да нямаме инциденти. Все пак, ако знаете някакви репеленти срещу оси, би било много полезно. Ясно е за съжаление, че храненето на плажа не е добра идея.

# 321
Споделям препоръките и от други коментирали, запалена утайка от кафе гони осите успешно. Хапвайте спокойно на плажа, без значение къде сте, оси ще има. Нас ни съпътстваха на закуска, обяд и вечеря, но нито една не ни ужили за десетдневния ни престой.

# 322
Здравейте! Знам, че сигурно е вече коментирано, но нямам време да се поразровя, тъй като вече сме на острова и ММ спонтанно реши, че иска да наемем лодка. Тааа, препоръчайте ми, ако сте си наемали, тъй като ние сме отседнали в Лименас и тази вечер минахме да видим какво предлагат, но не можахме да се спрем, а времето ни е ограничено. Ще съм много благодарна!

# 323
  • Варна
Здравейте, на 20 страница има коментари за лодки, ако някой не се включи с нов отзив. В Google maps излизат доста компании в търсачката rent boat Limenas. Имат отзиви със снимки и може да ги изберете така след като обсъдите условията им. Дано намерите свободна лодка и ви хареса!

# 324
Вчера се върнахме от Керамоти. Тази година не е толкова страшно положението с комарите. Излизат чак към 9ч. Има си ги,хапят,но с репеленти е поносимо. Поне не ми влизаха в устата,докато се храня,както беше миналата година.
Плажът в Керамоти е страхотен. Има огромни свободни зони,морето е чисто,кристално. Вълни излизат следобед,но са съвсем малки. Водата е чай.

Бяхме и в Лименас за един ден на плаж. Не съм видяла никакви оси,но може вечер да излизат,не знам.
Точно заради хубавия плаж отиваме на Керамоти септември.Притесняват ме комарите, но ще вземем репеленти и за контактите ще чета какво е най-ефикасно.Казваш големи свободни зони , а на чадърите имате ли представа какви са цените?

# 325
На късмет е, близка е на Корфу сега, на решето са, спрей, гривни, в контакт..нищо не помагало.Поляли са децата с репеленти, хапят ги и през дрехите. Каза, че такова чудо не е виждала.

# 326
Дълги панталони и дълги блузи от леки материи. Малко репелент и хубаво лято! Това против комари Simple Smile

# 327
  • Пловдив
Чадърите на големия плаж са срещу консумация.

# 328
  • Варна
Здравейте - след два дни потегляме и ние! Сетих се да питам, искат ли голям талон на колата на границата? За Румъния винаги минаваме само с малкия, но до Гърция ми е за първи път... да нямат друг поглед над нещата Wink

# 329
  • Пловдив
Носихме големия талон,но не са ни го искали. Дори малкия не сме давали,само лични карти.

Общи условия

Активация на акаунт