Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 540
  • 807
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви много за информацията 😊
Този път идеята ми е за мързелива почивка, излежаване на плажа и евентуално 1-2 обиколки с колата. Ние сме с храна в хотела, няма да мислим за изхранването😁
Ооо, тогава ще бъде точно такова! Тасос в момента е прекрасен и свободен! Топличко, но не горещо...На мен водата ми беше хладна... но се свиква.

# 451
Ще направя по-дълъг пост. Винаги сме ходили след 5-6-ти септември, като може би 3 пъти от 15-ти нататък. Последните 2 години бяхме от 16-ти и ми прави впечатление, че има лек вятър, който малко разваля плацикането, ако не се движиш и раменете са извън водата. Иначе водата е топла. Времето е слънчево, само 1 ден, от 5-7 дни, да има лош (но ставащ за разходка, просто не става за плаж). Тази година даваха лошо време, но си беше супер. Всички пъти, без един път, сме били в Скала Рахони, харесваме плажовете от тази страна (единствения път, когато не бяхме в тая част на острова, пътувахме всеки ден от Потос, за да сме на Pachis). Последните 2 години ходим на плажа към Pefkospilia - шезлонгите са стабилни дървени, с дебели дюшеци. Плащаш си консумацията. В заведението е вкусно, красиво и персоналът е страхотен. По повод на това, че много неща са затворени, тази година и на мен ми направи впечатление, че е някак по-празно от минали години, не знам защо. А иначе и в Pefkospilia казаха, че са до 30.09, както и много места за настаняване. Така че е добре да се провери даден обект дали работи, преди да се отправи някой към него. Ако някой отсяда в тази част на острова и пазарува в големия магазин в Скала Рахони - в неделя не работи. Много съм доволна от всички места, в които сме отсядали. Ако ходите към Marble Beach, има май 3 варианта - през Limenas е по-добрият път, през Panagia направо ни хвана страх, че ще паднем някъде по завоите в мраморната кариера. Аз лично не го харесвам, но съм ходила преди години - слънцето беше силно и се отразяваше в камъчетата и морето, и  не беше приятно за очите; не ми харесват плажове без пясък и с неудобни шезлонги. Иначе е много красиво и си струва да се види. Препоръчвам заведение за хапване на Алики, само да не му объркам името, че там са няколко - Taverna Leonidas, много вкусно, красиво и не беше скъпо.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 19:00 от anmasu

# 452
Здравейте, другата година мислим да посетим Тасос, може ли да ми кажете цената на ферибота каква е от Керамоти?

# 453
  • София
Здравейте, другата година мислим да посетим Тасос, може ли да ми кажете цената на ферибота каква е от Керамоти?

Лек  автомобил  с двама пътници  е 35 евро. Ако не вдигнат  догодина цените разбира се.

# 454

Лек  автомобил  с двама пътници  е 35 евро. Ако не вдигнат  догодина цените разбира се.

Благодаря, ориентировъчно ми трябваше цената, предполагам че всяка година вдигат цените.

# 455
  • София
calibra1829 последните три  години  всяка година ходим и  все си  е 35 евро .  Да се надяваме,  че няма да има промяна.

# 456
  • Варна
Благодаря, ориентировъчно ми трябваше цената, предполагам че всяка година вдигат цените.
[/quote]

На фона на стотиците Е които ще дадете за останалото , цената на ферито или поскъпването с 5 Е едва ли трябва да ви разколебаят.

# 457

На фона на стотиците Е които ще дадете за останалото , цената на ферито или поскъпването с 5 Е едва ли трябва да ви разколебаят.
[/quote]

5-то Е няма да ни разколебаят ако ги вдигнат, исках да си направя сметката, тъй като много хора изреваха че фериботите много вдигнали цените.

# 458
Здравейте!
Тези дни ни предстои пътуване до Тасос.
Може ли някой да ми каже как е времето по това време на годината и дали е топла водата в морето?
Също така ме интересува какъв е плажа на Принос? Не Скала Принос,а Принос.
Ще пътувам с децата,които са на 10г. и на 12г.

# 459
За времето и температурата на водата има сайтове, от които може да се види. Ако целта ви е моркса почивка едва ли ще е много приятна водата. За туризъм, разходки и т.н. става.

# 460
За времето и температурата на водата има сайтове, от които може да се види. Ако целта ви е моркса почивка едва ли ще е много приятна водата. За туризъм, разходки и т.н. става.
Морска почивка.
А плажа в Принос дали е хубав,защото там ще отседнем?
Дали има отворени заведения следобяд или всичко е затворено и ще трябва да се задоволим с това в хотела?

# 461
Здравейте!
Тези дни ни предстои пътуване до Тасос.
Може ли някой да ми каже как е времето по това време на годината и дали е топла водата в морето?
Също така ме интересува какъв е плажа на Принос? Не Скала Принос,а Принос.
Ще пътувам с децата,които са на 10г. и на 12г.
Принос е село във вътрешността и няма плаж. Близкият плаж и пристанище се нарича Ормос Прину. Проверете пак къде точно сте.
През изминалия уикенд (5-6.10.) бях в Северна Гърция, но не на Тасос. Част от времето валеше, но сега прогнозата е по-добра. Все пак плажувахме и се къпахме и двата дни, температура на водата около 24 градуса, на въздуха - 26-27. На Тасос може и да е по-студена обаче.

# 462
Здравейте на всички в темата! Ние сме семейство с големи деца от Варна. От няколко години хвърлям по един поглед в тази и темата за Гърция.

За 2025 решихме да пробваме почивка в Гърция. Преди 14 години сме обикаляли около Тасос, Кавала, Солун. Само на екскурзия, не сме ходили там на почивка.
Първоначално си харесахме едно местенце на Касандра в Халкидики. Като почиващи по турските курорти и свикнали на добър Ол инклузив, първо търсихме това. Цените, за това което се предлага, обаче са много високи.
Разглеждахме различни места, но няма нещо, което да е за всичките ни изисквания.
Ние търсим хотела да е на самия плаж и да е озеленен с палми и цветя. Да има ситен пясък и тюркоазени води.
Видях такива плажове на Тасос. Четох, четох и трябва да изберем и мястото за спане. Дилемата: да готвим или да ходим на таверна. Това с плащането на шезлонги и ходенето на разстояния в търсене на плаж, направо ме стресира, тъй като сме свикнали хотелът да си има собствен плаж и безплатни шезлонги.
И въпреки всичко нещо ме привлича точно в Тасос. Ще продължавам да ви чета и следя. Може пък и да намерим желаното местенце или пък да открием нов, различен и интересен начин за почивка.

# 463
Можете и да готвите, и да ходите на таверна. Едното не изключва другото. Но, на кого му се готви на почивка, особено в Гърция? Ние обикновено си купуваме неща за закуска и си правим кафе/ чай и после ядем на таверна през деня. Ако не ни се излиза случайно вечер, защото сме били цял ден навън, пак си режем нещо сухо, мезе и по чаша вино, и готово. Пък и как само ще си готвите?! В Гърция храната в таверните е най-големия кеф! Наравно с морето даже. Стига да не попадате в много туристически заведения, и там доста се навъдиха, особено в Северна Гърция.

# 464
  • Варна
Здравейте, тази година от лодката видях този плаж. Нямам идея за каква сума са нощувките, но е в отделен залив и изглеждаше просто супер:

Мисля, че точно на него наши близки бяха опитали да плажуват, но нямаше свободни шезлонги и бяха доста скъпи за външни посетители(60 или 80 евро, ако не се лъжа). Но казаха, че плажът е разкошен и уединен.

Общи условия

Активация на акаунт