Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 408
  • 807
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Здравейте, споделете хубави плажчета, спокойни без много хора около Лименария (без чадъри и шезлонги). ❤️
След Iris Gold, плажа е такъв- свободна зона

# 631
  • Пловдив
Тези оси по обед ги няма и вечер към 21ч също...
Комари тази година не е имало толкова

# 632
Е,само нас ли не ни хапаха оси и комари? Бяхме за 5 дни в края на юни,никакви оси не видяхме.Вечер пръскахме по краката и слагахме машинка за комари в стаята,така и не ни наядоха.

# 633
Е,само нас ли не ни хапаха оси и комари? Бяхме за 5 дни в края на юни,никакви оси не видяхме.Вечер пръскахме по краката и слагахме машинка за комари в стаята,така и не ни наядоха.
Явно на някои места собствениците обработват локално. Другото, което споменаха е, че осите били повече по време на гроздобера. Лично видях как един човек в Панагия пръскаше масите в таверна с някакво шише. Очакваха клиенти за обяд. В хотела, в който ние бяхме, освен кафе по масите нищо друго не предприемаха. Дори момчето на рецепция ми обяснява, че "извирали от земята", докато ми връщаше парите. Лично аз приключих с Тасос.

# 634
  • на земята
Винаги ходим в края на юни много години подред ,оси по това време няма.
Но юли вече е пълно навсякъде .Вечерта след 21 часа поизчезват.

# 635
Винаги ходим в края на юни много години подред ,оси по това време няма.
Но юли вече е пълно навсякъде .Вечерта след 21 часа поизчезват.
Тази година юли месец ли беше?

# 636
Влязох да надникна в темата, тъй като няколко години сме почивали на Тасос и тази година пак избрахме да отидем на любимия остров. Обаче с тези оси направо се втрещих и аз. Ще почиваме в Кинира, в края на месец август, платили сме цялата сума за почивката. Обаче малкото ни дете изпитва неописуем страх от оси и сега не знам какво да правя?! Имате ли наблюдение дали в края на август осите настъпват все така ожесточено? Ние сме ходили през месец юни, имало е при храната най-вече, но нямам спомени да сме изпитвали притеснение, че да стане м и да си тръгнем. И като цяло бих се радвала, ако предложите начини, чрез които бихме ги отблъснали.

# 637
  • Once there was a Hushpuppy...
Аз също имам резервация за септември, защото миналата година ни хареса.
Надявам се дотогава да са намалели осите.
При нас нямаше нито оси, нито комари, а бяхме около 5-10 септември. Като се сетя колко бях притеснена....

# 638
  • Пловдив
Някой почивал ли е на Тасос след 15-ти септември? Дали все още става за плаж, работят ли заведенията?

# 639
  • Варна
Обаче малкото ни дете изпитва неописуем страх от оси и сега не знам какво да правя?!

Много зависи от времето и мястото . Mалкия внук 3 пъти го жилиха(щот не внимава и не се пази) , малко сълзи и фенистил. Спасението е да няма храна , а ако е съвсем зле - криене в стаята и климатика.

# 640
В старите теми има писано, че си ходят хората, освен румънците надявам се да си у тях повечето
Ще бъдем от 10 септември нататък, умишлено избрах датите искам спокойствие, не "готини" плажове с гмеж, времето последните две години по моята статистика е топло и дано е с нас

# 641
Били сме в Кинира в края на агуст, началото на септември. Не сме имали проблем с оси, а аз изпадам в паника като видя оса наоколо. Лесен начин да ги гоните е като горите съвсем суха утайка от кафе в пепелник или някакъв негорящ съд или ако нямате утайка - мляно кафе. Тази година видях едни вентилаторчета, които слагаха по масите, но те гонят повече мухите. С кафето обаче има голям резултат срещу оси. На плажа не знам какво може да се направи. Просто избягвайте плажове, на които има. Една година не ми стъпи крака на най-близкия плаж до хотела в Геракини (до Гееракини), защото направо бяха рояци. Пробвахме да поседим един ден и на 15-тата минута не ми издържаха нервите и си тръгнахме. На други плажове ходихме после на Ситония - там нямаше такова нашествие. Но на Тасос не сме попадали на толкова оси, че да ми остане лош спомен.

# 642
Някой почивал ли е на Тасос след 15-ти септември? Дали все още става за плаж, работят ли заведенията?
Последните години почиваме в Потос веднъж края на юни и веднъж около 15 септември.  Септември ми харесва много повече, защото е много спокойно, няма ги навалиците,  водата е топла, но пък денят е по-къс. Повечето ресторанти след 22.09 затварят. При нас не е имало нашествие на оси, идват само около храна.

# 643
  • Пловдив
И ние преди 10 дни минахме през Потос, много ми хареса градчето, но бяхме само за час. Може ли да споделите изпитани места за настаняване там? Може и на лични.
Там оси нямаше, за разлика около Голдън бийч, където беше кошмар.

# 644
Ние отсядане в Asteria Studios. Със собствениците вече сме приятели и директно запазвам по Вайбър. Препоръчвам мястото, защото е изключително чисто, студията са оборудвани, нищо не ни е липсвало, собствениците любезни и приятни, има и басейн.

Общи условия

Активация на акаунт