Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 346
  • 807
  •   1
Отговори
# 750
Лименария определено не е с най-добрия плаж, но около градчето и около Потос има чудесни. Това е по-скалистата част на острова, но тук са местата за шнорхелинг, защото буквално плуваш с рибите.
на кой плаж там може с обикновено шнорхелче да се виждат рибки? пефкари?

# 751
  • София
Здравейте,
Извинявам се, ако въпроса Ви се стори глупав, но не сме ходили по острови и се опитвам да се ориентирам колко кеш да си приготвя..
Ферибота може ли с карта и къде още мога да мина с картови плащания?
По селищата има ли банкомати, че да знам как да го съобразя.

# 752
  • Варна
[quote author=Veshter link=topic=1578552.msg50130082#msg50130082 date=1756199
Ферибота може ли с карта и къде още мога да мина с картови плащания?
По селищата има ли банкомати, че да знам как да го съобразя.
[/quote]

Както по останалата Гърция , за студията хазаите предпочитат кеш , по пазарите също , а колко му е да си носите повече евро , таман няма да го сменяте след 3 м. ако ви остане Simple Smile Simple Smile Simple Smile . Всички банки си имат банкомати , ЛИДЛ , МАЗУРТИС също.

# 753
Навсякъде се плаща с карта, даже  и по пазарите. В Гърция има закон  за  това. На някои места шикалкавят, че няма  Интернет, но като цяло не е проблем да се плаща с карта. Ние не носим много в брой.

# 754
  • София
Здравейте. Да пиша и аз за осите.. в Скала Рахони сме в момента. Има оси..обаче на плажа не ядем, ходихме на заведение на пристанището в Лименас, седнахме вътре..и общо взето се опитвам да не им обръщам внимание, но и взимам някакви мерки, че сме с 2 деца Simple Smile .Като цяло не е нещо драматично..поне в този район. На таверна след 20-21 ч. е добре също..приятна почивка на всички!

# 755
Лименария определено не е с най-добрия плаж, но около градчето и около Потос има чудесни. Това е по-скалистата част на острова, но тук са местата за шнорхелинг, защото буквално плуваш с рибите.

На всички в този район. Най-много има на Трипити, до скалите. Но по принцип, има ли скали, има и риби. Днес дори и на един пясъчен плувахме с рибите.

# 756

Ние сме на Пефкари, тук е дивана центъра, много рибки наистина има с обикновен шнорхем с очила се виждат, те са съвсем в началото. Бяхме и на Нотос бийч, там е пясъчно и имаше още повече рибки.

# 757
Някой пътувал ли се е тези дни от Тасос към Керамоти? Още ли е лудница по обяд? Мислех да се поразходим в Лименас и да поизчакаме пика на ферибота, но се обадиха от следващото ни място, че може по-рано да се настаним и се изкушавам.

# 758
Аз влизам с питане за лекар. Детето ми на 3г и 6м днес го заболя много ухо, къде можем да я завдем на преглед? В Лименария, Лименас или трябва да се върнем на Халкидики? Капнала съм капки, дала съм болкоуспокоително, но искам да я види лекар. Много я боля цяла вечер.

# 759
Болницата на Тасос се намира в Принос.
https://maps.app.goo.gl/XBJkVEbBULiJYEPy6

# 760
Болницата на Тасос се намира в Принос.
https://maps.app.goo.gl/XBJkVEbBULiJYEPy6

Благодаря ти Параход, ако пак се събуди от ухото отиваме.

# 761
Аз влизам с питане за лекар. Детето ми на 3г и 6м днес го заболя много ухо, къде можем да я завдем на преглед? В Лименария, Лименас или трябва да се върнем на Халкидики? Капнала съм капки, дала съм болкоуспокоително, но искам да я види лекар. Много я боля цяла вечер.
Препоръчвам да правите застраховка като пътувате някъде, най-вече с дете. Писала съм преди, беше ни се наложило да търсим лекар, заради детето. Застрахователната компания реагира светкавично, намери най-близкото място за нас, бяха обяснили на лекаря и той ни чакаше. 20-30лв за цяла седмица плащам за застраховка, но съм спокойна.
 Ако сте в района на Лименария, има медицински център почти в центъра, на главния път. Има и в Потос,  където всъщност ходихме ние. Ако обаче е нещо сериозно-болницата в Принос.
Бързо оздравяване!

# 762
Препоръчвам да правите застраховка като пътувате някъде, най-вече с дете. Писала съм преди, беше ни се наложило да търсим лекар, заради детето. Застрахователната компания реагира светкавично, намери най-близкото място за нас, бяха обяснили на лекаря и той ни чакаше. 20-30лв за цяла седмица плащам за застраховка, но съм спокойна.
 Ако сте в района на Лименария, има медицински център почти в центъра, на главния път. Има и в Потос,  където всъщност ходихме ние. Ако обаче е нещо сериозно-болницата в Принос.
Бързо оздравяване!

За пътуване в чужбина винаги правя застраховка, за цялото семейство,  а детето е и с европейска здравна карта. Просто снощи изключих сега ще се обадя на застрахователната компания.

# 763
Да, при пътуване и аз задължително ни застраховам. За Европа излиза някъде около 1 лв. на ден. Иначе намерих линк за издаване на европейска здравна карта. Някой дали се е възползвал онлайн?

# 764
Аз съм си вадила отдавна ЕЗОК. Попълвах онлайн заявление и след това се ходи в клон на банка ДСК за получаване. Сега не знам дали процедурата е същата, не съм вадила повторно. Няма и да повторя, защото като ходих да си взимам картата ме заляха с оферти за кредити, инвестиции, не знам си какво, ужасно нахални служители.

Общи условия

Активация на акаунт