Остров Тасос, Гърция /Тема 12 /

• 73 346
  • 807
  •   1
Отговори
# 780
  • София
В Лименария бихме се върнали, за Голдън бийч това с осите ми беше напрягащо. Иначе най-хубавите ми снимки са от Криси Амудия, от един запуснат имот във високата част.

Ако е това, което си мисля е бившият ресторант Vigli - уникални гледки, то и самото място беше уникално, а рибената им супа...мммм, само търсим същия вкус.

Направо сe чудя защо толкова време никой не го е взeл...

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 09:42 от Valena25

# 781
От нашата тераса видях, че се правят огледи там.

# 782
Момичета, може ли малко помощ и насоки.. Моите родители са на Тасос, в района на Кинира (villa Roula), от вчера. Но не знаят език и не успяват да се ориенитират как да отидат на хубав пясъчен плаж, под вилата плажа е каменист. Аз съм ходила на Кинира на един страхотен пясъчен, но не се сещам как го намерихме. Виждам в гугъл мапс, че на няколко метра от тяхнат вила се вижда плаж, но не знам какъв е.
Също така, се оказва че около тях няма от къде да си купиш кафе.. и в хотела явно няма или те не са разбрали (по вероятно). Та някави насоки, който е бил в този район, ще бъда много благодарна?
Таверна Фарос, са намерили, снощи, но тя не работи сутринта и няма от къде да си вземеш кафе.
Пратих ги с колата  да се разходят до wood bakery, понеже сме ходили  и знам, какво предлага, но ми се иска да има по-близка опция, от където да си вземат кафе, сутрин. Във вилата за сега не са видели българи, за да питат.

Те винаги си носят една малка кафемашина с тях и този път решили да не я вземат... и греда.
Също така, искам да видят и Голдън бийч, но за да ги ориентирам къде могат да посетях хубава свободна зона. Аз ги насочвам към Хриси Амудия, около къмпинга, но не знам дали там е правилното място и дали има къде да спрат на паркинг. Извинявам се за многото въпроси, но ми е сложно да ги навигирам, когато не съм на място.

Последна редакция: вт, 02 сеп 2025, 10:33 от Joana85

# 783
На Кинира пясъчният плаж е тук
https://maps.app.goo.gl/VKvSAXHN6YKZmyH28

Но разбира се, и Парадайз е на 5 мин. с кола, много по-хубав от Голдън, стига да не е прекалено нагъчкан.
За кафе не знам, правили сме си в хотела, иначе има супермаркет точно на ъгъла до таверна "Фарос", може и да предлагат.

# 784
  • Пловдив
На Голдън бийч има няколко паркинга. Ние миналият месец спряхме на един произволен и свободната зона беше огромна. Просто да карат бавно покрай плажа и ще видят къде има свободна зона.

# 785
Някакви актуални отзиви за Тасос няма ли? Как е положението с осите, има ли още? Дали е топла все още морската вода? Как е времето там по това време, става ли студено вечер? Ние ще ходим следващата седмица  за първи път с децата и събирам информация, за да съм максимално подготвена.

# 786
  • София
Прибрахме се в понеделник. Вечер си беше 23-24 градуса, нямахме нужда от връхни дрехи. Водата е топла, спокойна и чиста. През деня беше около 30-31 градуса. Оси има, но нищо драматично, палят утайка от кафе и има някакъв ефект. Четете и питайте за условията за ползване на шезлонгите на бийч баровете, много различни условия има. Приятна почивка!

# 787
  • Пловдив
И ние се върнахме в понеделник-беше много топло, водата е супер. Осите ме дразнят, но се търпи.

# 788
Ние пристигнахме днес късен следобяд, до към 20 ти ще се помотаем

# 789
  • Once there was a Hushpuppy...
От 01.09. до 06.09. на Голдън Бийч уникална вода, топла и без каквито и да е водорасли.
Оси имаше, но ние на плажа не носим храна и нямахме проблем. Ако, се случеше да има хора с храна около нас ги нападаха... Лежах си спокойно, не съм се пазила и оглеждала.
На закуска идваха осите, но им палеха кафе и по едно-две парчета шунка настрани да ядат. Не ми беше приятно, но мм и детето не мърдат и не драматизират колкото мен.
Вечер имаше преди 20.00ч в един ресторант, но следващите вечери ходихме на друг след 20.00 и не съм видяла нито една оса и комар. А, мен ме хапят много комарите, чак ме хвана срам да се пръскаме отгоре до долу с репелент..

# 790
  • Варна
Здравейте. Набързо ще маркирам основните ми впечатления отпреди няколко дни. Надявам се скоро да имам време и за по-детайлен пост със снимки.
Водата на мен ми се стори леко по-хладна, но чудесна за плуване. Просто има повече студени течения и зависи дали ще ги нацелите на плажовете. Осите са си проблем дотолкова, че не можеш да ядеш спокойно навън. На плажа не ме нападаха, когато съм с фрапе, сладолед или бисквити. Идваха като мухи и като размахам ръце, отлитаха. Не са агресивни или твърде нахални. Отново като всяка година на плажа имаше удавени пчели и децата ги нацелиха. Фенистил и Псило балсам са моите верни приятели в Гърция, не мърдам без тях. Синът ми направи реакция от някакви водорасли на скали(така твърди) и се наду на мехури, но веднага намазах с Псило балсама и спаднаха, мина му. При дъщеря ми с пчелите също веднага подейства намазването.
Нашият любим плаж си остава на хотел Глифада. Не е известен, има чисти тоалетни и базови напитки, пица,  уникална вода, до морето фин и бял пясък, но не е почистен от кори, разни бодилчета. По-горе си е пръст с трева. Входът е 10 евро за възрастен, децата не ги таксуват. Ползвате си колкото и каквито искате шезлонги и чадъри. Колите се паркират до плажа, но вдигат доста прах и са сложили някакви ограждения заради това. Наехме два дни лодка. Вече мога да кажа за нас лично, че най-заслужаващата си точка за наем е Голдън бийч. От двете страни има невероятни заливи. Не се налага да обикаляте с лодка твърде много. 150 евро за 5 часа плюс 25 евро гориво(My boat, за втори път ги наемаме). Чиста, нова лодка. Супер са.  Мъжът ми не знам защо реши да заложим до Лименария на една българка, поне на български отговори на телефона(Rent boat Villy). Никак не ми допадна поведението и, нито обясни нещо съществено, претупа ни. Лодката беше чисто мокра и стара. Нямаше индикатор за гориво, не работеше Bluetooth. Общо взето от Лименария се започна едно лудо обикаляне с лодката в търсене на заливи. Заслужават си около Скала Марион и нагоре, но зависи от вълнението. На единия по-див залив имаше доста лодки и ни хвана страх да останем в близост до скалите, защото теглеше лодката към тях. Нагоре имаше чудесни заливи и вода, но са в непосредствена близост до път и чуваш шум от автомобили. Не успяхме да пробваме Giannos Boat от Скала Рахони, те дадоха доста добра цена от 90 евро за 4 часа. От там в посока Лименария има хубави заливи и също би било интересно. Та въпросните Villy струваха 160 евро за 8 часа и 80 евро! гориво. Доста обикаляхме наистина, но беше прекалено. Лодката стара и при голямото вълнение в посока Алики направо ме хвана страх. Та на плажа на Потос би било интересно да си наемете кану, водно колело и там има скали с малки заливи. Хората си плажуваха така сами на тези заливи сред скалите, много приятно, ако се вредите. Но от Потос в посока Алики самият терен чак зловещ ми се стори. Неприветливи скали, минава се покрай Гьола, но нищо не се вижда от него. Доста ветровито и с вълнение беше. Тя ни предупреди, че там си е неприятно, ветровито и с вълни често. Дълъг преход беше до Алики, на косъм да се откажем. 1 час в посока от Лименария до Алики. Там заливът е красив, но шумотевица дори от водата. Попаднахме на един див плаж, който много ме впечатли с това, че имаше кози, красиви скали, каменист доста, но екзотичен. В далечния му край има бар. Идваха хора с канута и много ми хареса. Crusoe bay на картата.

Една кривичка снимка от видео (заради лещата на GoPro), но за обща представа. За любителите на дивото. Децата не искаха да тръгват: смес пясък и камъни, за аква обувки е. Така че от Лименария не бих наела лодка втори път, особено въпросните. Не ни е интересно да ходим на натъпкани плажове с лодка. Да обясня какво търсим, ако търсите това и вие. Обичаме по-диви заливи. Къщата беше разкошна, в маслинова гора. Три къщи в огромна ферма. Нашата беше най-усамотена. Имат рехава ограда и стават за кучета, допускат домашни любимци. Handmade Farm House в Airbnb. Но много оси и стършели в двора от ранна сутрин. Спиралите за комари ги гонеха, ако не ядем. На лодката пръсках със спрей за комари и осите изчезваха. Вечер след 20 часа ставаше рай в двора, изчезват осите. През деня децата си играеха в двора, но винаги бях нащрек. Хитрувах като хвърля месо малко по-далеч от двора, за да отиват там осите. Действаше. Собствениците на къщата продават и техен зехтин. 40 евро, 5 литра. Още не сме го опитали. Обичам го този остров, всяко ново посещение е различно и магично. Любимите ни котенца от къщата. Много ни допадна къщата, само не ми допадна, че макар усамотена е близо до пътя и се чува постоянно бръмчене от АТВ и коли:

От лодката ми хареса много едно градче с много къщи на първа линия. Скала Калирахис, имаше чудни малки къщички буквално в морето. Бих търсила там наем през следващ път. Ако някой има впечатления от такива къщи и района, ще бъда много благодарна за всяка информация. Приятна почивка на всички, които сте там или ще отивате.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 21:29 от Priqtelka

# 791
Прекрасен разказ, Priqtelka!
Скрит текст:
Здравейте. Набързо ще маркирам основните ми впечатления отпреди няколко дни. Надявам се скоро да имам време и за по-детайлен пост със снимки.
Водата на мен ми се стори леко по-хладна, но чудесна за плуване. Просто има повече студени течения и зависи дали ще ги нацелите на плажовете. Осите са си проблем дотолкова, че не можеш да ядеш спокойно навън. На плажа не ме нападаха, когато съм с фрапе, сладолед или бисквити. Идваха като мухи и като размахам ръце, отлитаха. Не са агресивни или твърде нахални. Отново като всяка година на плажа имаше удавени пчели и децата ги нацелиха. Фенистил и Псило балсам са моите верни приятели в Гърция, не мърдам без тях. Синът ми направи реакция от някакви водорасли на скали(така твърди) и се наду на мехури, но веднага намазах с Псило балсама и спаднаха, мина му. При дъщеря ми с пчелите също веднага подейства намазването.
Нашият любим плаж си остава на хотел Глифада. Не е известен, има чисти тоалетни и базови напитки, пица,  уникална вода, до морето фин и бял пясък, но не е почистен от кори, разни бодилчета. По-горе си е пръст с трева. Входът е 10 евро за възрастен, децата не ги таксуват. Ползвате си колкото и каквито искате шезлонги и чадъри. Колите се паркират до плажа, но вдигат доста прах и са сложили някакви ограждения заради това. Наехме два дни лодка. Вече мога да кажа за нас лично, че най-заслужаващата си точка за наем е Голдън бийч. От двете страни има невероятни заливи. Не се налага да обикаляте с лодка твърде много. 150 евро за 5 часа плюс 25 евро гориво(My boat, за втори път ги наемаме). Чиста, нова лодка. Супер са.  Мъжът ми не знам защо реши да заложим до Лименария на една българка, поне на български отговори на телефона(Rent boat Villy). Никак не ми допадна поведението и, нито обясни нещо съществено, претупа ни. Лодката беше чисто мокра и стара. Нямаше индикатор за гориво, не работеше Bluetooth. Общо взето от Лименария се започна едно лудо обикаляне с лодката в търсене на заливи. Заслужават си около Скала Марион и нагоре, но зависи от вълнението. На единия по-див залив имаше доста лодки и ни хвана страх да останем в близост до скалите, защото теглеше лодката към тях. Нагоре имаше чудесни заливи и вода, но са в непосредствена близост до път и чуваш шум от автомобили. Не успяхме да пробваме Giannos Boat от Скала Рахони, те дадоха доста добра цена от 90 евро за 4 часа. От там в посока Лименария има хубави заливи и също би било интересно. Та въпросните Villy струваха 160 евро за 8 часа и 80 евро! гориво. Доста обикаляхме наистина, но беше прекалено. Лодката стара и при голямото вълнение в посока Алики направо ме хвана страх. Та на плажа на Потос би било интересно да си наемете кану, водно колело и там има скали с малки заливи. Хората си плажуваха така сами на тези заливи сред скалите, много приятно, ако се вредите. Но от Потос в посока Алики самият терен чак зловещ ми се стори. Неприветливи скали, минава се покрай Гьола, но нищо не се вижда от него. Доста ветровито и с вълнение беше. Тя ни предупреди, че там си е неприятно, ветровито и с вълни често. Дълъг преход беше до Алики, на косъм да се откажем. 1 час в посока от Лименария до Алики. Там заливът е красив, но шумотевица дори от водата. Попаднахме на един див плаж, който много ме впечатли с това, че имаше кози, красиви скали, каменист доста, но екзотичен. В далечния му край има бар. Идваха хора с канута и много ми хареса. Crusoe bay на картата.

Една кривичка снимка от видео (заради лещата на GoPro), но за обща представа. За любителите на дивото. Децата не искаха да тръгват: смес пясък и камъни, за аква обувки е. Така че от Лименария не бих наела лодка втори път, особено въпросните. Не ни е интересно да ходим на натъпкани плажове с лодка. Да обясня какво търсим, ако търсите това и вие. Обичаме по-диви заливи. Къщата беше разкошна, в маслинова гора. Три къщи в огромна ферма. Нашата беше най-усамотена. Имат рехава ограда и стават за кучета, допускат домашни любимци. Handmade Farm House в Airbnb. Но много оси и стършели в двора от ранна сутрин. Спиралите за комари ги гонеха, ако не ядем. На лодката пръсках със спрей за комари и осите изчезваха. Вечер след 20 часа ставаше рай в двора, изчезват осите. През деня децата си играеха в двора, но винаги бях нащрек. Хитрувах като хвърля месо малко по-далеч от двора, за да отиват там осите. Действаше. Собствениците на къщата продават и техен зехтин. 40 евро, 5 литра. Още не сме го опитали. Обичам го този остров, всяко ново посещение е различно и магично. Любимите ни котенца от къщата. Много ни допадна къщата, само не ми допадна, че макар усамотена е близо до пътя и се чува постоянно бръмчене от АТВ и коли:

От лодката ми хареса много едно градче с много къщи на първа линия. Скала Калирахис, имаше чудни малки къщички буквално в морето. Бих търсила там наем през следващ път. Ако някой има впечатления от такива къщи и района, ще бъда много благодарна за всяка информация. Приятна почивка на всички, които сте там или ще отивате.

# 792
Здравейте, вече след няколко дни в проба дали има оси, не, няма оси вече в това циганско лято
Тук там някоя заблудена, изнемощяла да се появи, на плажа не идват дори и да ядем, комари също тук там

По плажовете е много спокойно, двойки на средна възраст, хора с деца в градинска възраст, млади двойки
Времето е чудесно като за сезона, водата е хладна за киснене вече - евентуално в късен следобяд, за плуване става

За кръчма плановете ми са по дяволите, гледам в мапса според местоположение в момента, че ние не сме като у хората, малък подвижен цирк.
Поръчваме едно, после се завъртат хора на съседна маса, почват да се закачат с децата и нашите решават, че трябва да ядат нещо видяно около нас и туй то
Или чуват пресен фреш, пристигат високите чаши и се почва - това не било малък сок, а голяяям като за мама

# 793
Здравейте, ще се разходим до Керамоти и се чудя за един ден разходка до остров Тасос.
Има ли какво да се разгледа на Тасос без автомобил, на пешеходно разстояние от ферибота?

# 794
  • Пловдив
Лименас (градчето, където спират фериботите) е чуден! Като слезете от ферибота, тръгвате наляво -в тази посока е центърът, старото пристанище, плажът. Не ми омръзва да се разхождам из уличките, някои от които гледат към морето.

Общи условия

Активация на акаунт