Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 900
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Шарпииии, Честит празник! Много здраве и любов ти желая! Адашка си на любимата ми баба(да ми е жива и здрава и тя)
Мдаа, много е весело тези дни тук! Тайс и Шарпи, да не пушите едно и също, А?  Joy
Долче, тортата изглежда страхотно! Много мил жест!

# 556
Елора, баш както го казваш е - коремът бухва от прекаляване, а не трътката...

Не знам по другите места как е, но тук валя по малките часове нощес и навън все още е супер задушно. Щях да се разхождам преди малко... да бе, как не. Много малко кръгче направих и се прибрах набързо.
Не че днес не си завърших работния ден с близо 10к крачки де, ще лежа на тая кълка и ще казвам че не съм била супер мързелива Grinning

# 557
Нати, на трътката да се лепят няма драма.
Дупара лесно оформям.
Ако не беше ръката такова мрънкало щях повече планк да правя.

# 558
Долче, да дадеш рецептата за хубавата изненада ❤️
Ураганче, по тази рецепта я правих. Обаче замених половината маскарпоне с още сметана, за да не стане много тежък кремът. И добавих поне 2 ч.л. ликьор Амарето към кафето (ликьорът отлежава от 2007 г, когато си го донесох от Италия😅- за специални хора и поводи):
https://daniscookings.com/bg/best-keto-tiramisu/
Разбира се, не можеше и без специална украса.😉
Ох, единият проблем беше да опазя тортата от детето.😆 Другият проблем беше да успея да я занеса и да не я изпусна на земята (над 1,1 кг тежи+ чинийката още). Направо си отдъхнах, когато я предадох на Шарпи.😃
Натка, при мен са по-скоро гъзонабухватели.😆 Като се лепне хубаво отзад и по бедрата, вече (ако качвам още кг) отива и по корем, врат, горна част на ръцете...🤪
Cygnus, моите баби, и двете бяха Мария.😊
Diabetes, супер, ще си имам още компания.🤗

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 15:55 от dolce miele

# 559
Това го запазвам и рано или късно ще си го спретна.
Лошото е, че нямам баш две еднакви тави.
Май ще ползвам квадратната и просто блата ще режа на две. Или пък по-голямата квадратна и да направя от четири блата. Оф, какви идеи, ама нали съм лакомия...
За крема се чудя ако смеся заквасена сметана, другата от лидл, малко маскарпоне и дали ще е вкусно. Сигурно.
Ама нямам ликьор. Нищо де, без.
Мда, ще взема отнякъде еритритолче.

# 560
Леле над 1 кг. торта тя шушони ни праща.
Тайс “режимни ли са”?🤣🤣🤣
Да си здрава Шарпи 🌺

Аз пък цял месец съм на морето и не мога да намеря с какво да прегреша 😀. Нищо не ме изкушава. Бъгнала съм се много.

# 561
  • Бургас
Аз издържах за първи път 48 ч фаст, само на вода и малко кафе,  много ми се иска да пробвам следващия път тридневен

# 562
Седя и си разгледах daniscookings.
Лигите ми изтекоха. Какви неща видяха очите ми. Преглъщам само, а съм на фастче. Ама нищо де, бетон съм си.
Какви извращения ми се въртят в главата, какви съчетания...

Това тирамису ще го спретна някак си за някой мц скоро. Само да съм почивка, да имам време.
Оф, само дето нямам съд как да я съхранявам. Някой табла си мисля, ама те огромни са моите, ще мисля.
И банановите палачинки видях.
Трябва да ги направявече, стига съм се лендзила.
И едно нещо друго шоколадово с някои модификации.
Ох малееее.
А ако ми харесат палачинките може и торта от тях да спретна. И някой от кремовете от другите рецепти.
Първо обаче ще пробвам два вида бананови палачинки. Лошото е на кето палачинките, че за да ги обърна хубаво, трябва да са мини палачинки. Освен мини торти да правя.
Иначе си купих от Кауфланд една стъклена купа  голяма подходяща за квадратни торти или по-скоро за чийзкейкове и разни други подобни торти.

# 563
Елора, нямаш представа аз, като съм на фаст, къде се ровя за рецепти!😆 Това ми е любимо упражнение и всъщност ме разсейва от мисли за храна.
Аз пекох блатовете един след друг. Хубавото е, че могат да се замразяват предварително /изпечени/ и да си улесниш живота. С две еднакви форми и едновременно печене е по-удобно де.🙂 И кремът може да се направи по-рано.
Еритритол можеш да си купиш от Кауфланд. И ксилитол има (но еритритолът е с 0 калории, а и по-евтин):

Давам ти идея, че можеш да си направиш и едно по-голямо парче примерно с 1/4 доза. Печеш в кръгла форма, режеш на 4 или 8, редиш и мажеш с крем и така.🙂
Хубави рецепти има в daniscookings.🙂

# 564
Еритротол май вече почти навсякъде има, това да ви е дертът.
Даже в Тримарт май мернах, давам го като идея ако някой поръчва и друго от там. Имаха разни интересни неща действително, ще ги преслушам пак по някое време.
Аз си взех наскоро половин кило желатин че да мирясам Grinning Не ме кефи цената му в магазините, на тия малки пакетчета излиза почти двойно. Пък нали съм се зарибила да си слагам в кафето. Те и колаген имат в такива разфосовки но нещо ми е вече над психологическата граница като цена, желатин ще е за сега.

# 565
Долче, златна си ❤️

# 566
Хм, ще взема другия път, че съм срещала цени над 15 лв.
Страшни рецепти има.
За замразяване няма нужда, то и да има, няма място.
Иначе на новата фурна не съм пробвала да пека две тави, ама нямам и две еднакви.
Ех, вярно, че желатин щях да си купя.

А ако знаете какво си спретнах за закуска за утре.
Някой беше дал подобно нещо.
Значи накиснах малко чия в малко вода, сложих пълномаслен кокос малко, ръснах канелка, накиснах и отделно в малко вряла вода годжи бери. Ама викам я да си го сложа при чията и кокоса.
И отделно малко орехи и бразилски орех, ще поседи повече и преди да си легна ще го сложа.
Нямам търпение да видя как ще е на вкус това нещо.

# 567
Натка, моят еритритол е от Тримарт точно. Но в Кауфланд е на доста добра цена /тези пакети, които показах/.
Стела, 🤗 Шарпи заслужава, неведнъж е правила големи жестове и тя. Доброто се връща.💙

# 568
Аз чакам Шарпи да се прибере да направи един разрез на тирамисуто, па и нЕкой шушон да метне 🤣.

Долче, как може по време на фаст да удурдисваш рецепти, егати желязтата дисциплина имаш .

Аз си купих орехово брашно и кой не спретне един Гараш напук на всички ви, па нА 🤣

# 569
Елора, звучи като нещо много вкусно. Така ми се прияде като те прочетох 😃

Общи условия

Активация на акаунт