Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 69

• 37 483
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Да, Елора, ще бухне, НО само ако използваш сметана с поне 30% масленост.😃 За хубавото разбиване е важно сместа (ганашът) да е охладен много добре+ висока масленост. Шоколадите с висок % какао са си с повече масленост. Най-добре от вечерта да направиш ганаша и да го сложиш да се охлажда в хладилника.🙂

# 646
Тоест уипинг крем да ползвам вече за ганаша.
Нищо де, сега ще екпериментирам.

Впрочем едната и от рецептите за чийзкейк е от тесто, което приготвя от кокосово, бадемово, масло и малко еритритол. Предполагам леко го запича и то става като бисквитено тесто.
Това също е идейно и може и смлени ядки.

# 647
Значи...да знаете, че и аз съм вече осиновена!😃😃😃 Вижте какъв страхотен подарък имам от Шарпи!!!😍

Направо съм без думи и няма как по подходящ начин да опиша колко впечатлена, изненадана и трогната останах от този невероятен жест!💜 Шарпи, много ти благодаря отново!🤗🤗 Гривната мери всичко, което съм споменавала тук, че би ми било важно, много съм щастлива!🤩 С нейния ангажиран работен график, Шарпи е отделила време специално, за да ми купи гривната!💜
Сложих гривната да се зарежда, а по-късно ще освобождавам място в телефона за още приложения (прочетох набързо, че първо трябва да се инсталират, за да може да се използва гривната).🙂
Елора, да. 30% сметана е екстра за ганаш, и на вкус е по-добра.🙂
Почти избутах и третия ден от фаста. Леко мина. Утре мисля да ям печено пилешко бутче. За следващите дни имам и по малко пъпеш, че такива хубави пъпеши не бях яла от години...по около 100 грама пъпеш е моето ядене де.😉
*Нека после обясняват как в тази тема сме змии, сърдити лелки, фанатички, заядливи и т.н.!😃

Последна редакция: чт, 17 авг 2023, 21:42 от dolce miele

# 648
Честита да ти е придобивката, наистина страхотен жест! Grinning
Глезотия си е веднъж като свикнеш с такова нещо, ще видиш.

Аз приключвам фаста за днес, тъкмо си направих и салатата. 26 часа са, не като твоите подвизи, ама пак съм доволна от себе си.

# 649
Честита да ти е придобивката, наистина страхотен жест! Grinning
Глезотия си е веднъж като свикнеш с такова нещо, ще видиш.
Така е!💜 А иначе с гривничката тепърва ще се опознаваме, но с хубавите неща лесно се свиква!🤩

# 650
Долче, да ти е честита 🥰
Страхотни сладурки сте двете.
Днес показвах на племенницата тортата ти, направо припадна детето. Понеже си е наумила някой ден да си прави ресторант, той и баща и е с такива идеи, та ми разправя- ето ни го и сладкарят 😍. Аз уж готвачката да съм, ама ще поема бара и сервитьорството, да щъкам и да приказвам и да събирам бакшишите 🤣

# 651
Ох, тя Шарпи е уникат. Гривничка си имам и аз от нея и кантар. Със здраве да я ползваш и хиляди крачки да правиш.
И да кажа, че сме решили и другата събота да ходим.
Пловдивчанките нещо да кажат по темата, имат ли? Hug

# 652
Хелоууу, бандааа!
"Няма по-хубаво нещо от това, да направиш някого щастлив" - Шарпиана Yum Purple Heart
Много километри пожелавам аз, и много изгорени калории да показва. Това ме подсеща, че аз моята гривна спрях да я нося, когато се появи проблемът ми със сърцето. Няма да забравя последния път, когато беше на ръката ми, и показа пулс155 /седейки на бюрото/и аз като го видях това, така се стреснах, чепулса ми стигна до 180. Опитах се да стана и взех да сплитам кълки и ми беше много лошо. Тогава направо я изкормих от ръката си. За щастие поне, проблемът се установи в последствие, сега трябва да я извадя и да я поднося отново.
Аз се прибрах към 20,00 часа, направих 150 клека и 100 скока, и седнах да гризна 3 вчерашни кюфтета. Гризнах и малко свинско филе и голяма купа салата. На обяд ядох 2 шишчета и тиквички. Тва е за днес. Сле дмалко ще яхна малко велото. После 1 нектаринка и тумбалабаш. Чакам цикъл тия дни и съм яко набухнала. Едно от яденето последните дни, второ и от това. Чак искам вече да ми теква, че да поспадна малко.
За другата събота - аз заминавам на море тогава хора - от 26 до 31 ще съм на морето. Последното тази година Worried

# 653
Ах ти, маймункеееее.
Доообре, пускам те на море. Нищо, че ти е трето море. Да топнеш задника за мен.

# 654
Danilu, и аз често предусещам разни неща.🙂 Браво за фаста! Вчера четох един коментар под видео на доктор Боз- пишеше, че човекът си е излекувал псориазис с кето, карнивор и фастове (с ОМАД, alternate day fasting и фастове по 48-72 часа).Освен псориазис, излекувал и доста други неща.

Какво означава карнивор? Аз съм с псориазис и ИР, затова питам.

# 655
Какво означава карнивор? Аз съм с псориазис и ИР, затова питам.
https://www.forlife.bg/dieta-karnivor-jivotinski-produkti

# 656
за псориазиса никакви млечни и зеро глутен
имах на тила под косата, изчезна в първите години вм- нвх, махането на глутена е задължително

# 657
Ей няколко дни ви изтървах и пътувах и сега 2 дни ми трябваха да ви изчета. То едни красоти тука, едни очи, едни торти, па часовници и какви ли не рецепти. Брех

И аз имах псориазис. Не знам дали е съвпадение но изчезна когато започнах кетото и фастове. 16 часови и 2 пъти седмично 24 часа. После две бременности и няма и помен от него. При мен беше на 2 места само в сравнително малък участък. Едно голямо петно на лакътя и едно малко на коляното.

Пазарувах от Зоя и се заредих с шоколад за... година или повече или пък по-малко... и преди съм взимала от него версията със стевия и еритритол. Още не съм го изяла, но така и така пусках заявка поръчах и варианта, който е чисто какао. Единия е 900 грама  Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес май ще пропусна вечерята. И без това стана 22 часа. Следобед си късах малинки и една круша така, че няма да го смятам за фаст.
Все по-често хора, които не са ме виждали отдавна реагират, че съм отслабнала. Радвам се, че вече е видимо. Аз нали съм си всеки ден с мен не виждам чак такава промяна, но пък имах едни дънки, които не ми ставаха като започнах, а сега са ми вече провиснали. Приятно е когато ефекта от положените усилия е видим за околните. Ще ми се вече да сляза под 80 кг. Като се върнах от пътуването видях 79.9 на кантара, но беше еднократно. Сега пак показва над.

# 658
"Няма по-хубаво нещо от това, да направиш някого щастлив" - Шарпиана Yum Purple Heart
Много километри пожелавам аз, и много изгорени калории да показва.
Aбсолютно, напълно съм съгласна!💜 Определено няма много да я свалям от ръката си.🙂
Ох, тя Шарпи е уникат. Гривничка си имам и аз от нея и кантар. Със здраве да я ползваш и хиляди крачки да правиш.
И да кажа, че сме решили и другата събота да ходим.
Пловдивчанките нещо да кажат по темата, имат ли? Hug
А, значи умният кантар е дошъл при теб.🙂
Аз съм ЗА по-следващата събота, ако и Шарпи е свободна. Понеже "мама" трябва да ме вози.😇 Предполагам, че няма да тряснат родителската среща на детето точно в съботен ден...😃
За псориазиса е важно червата да са добре (не само за него, а и за други неща, разбира се). Понеже появата му има много общо със състоянието на червата.
Херцен, най-много ми допада, като видя надписи върху зехтин или оцет (и някои други режимни храни), че са "без глутен".😅
Fillme, искам да видя на живо толкова голям
и то черен шоколад!😃 Не съм виждала досега, само шоколади от около 300 грама съм виждала как изглеждат!😊 На каква цена са? Ако изчислявам правилно...едно квадратче от тези шоколади тежи около 45 грама?😃
И аз съм си всеки ден със себе си😅 и затова най-много вярвам на метъра (обиколките) и на дрехи, които НЕ се разтягат или разширяват след обличане.🙂 И мен малко ме дели от това да видя килограми, които започват с по-ниска цифричка...страхотно усещане е.😊
Вчера, между другото, е било новолуние- като прочетох, веднага ми стана ясно защо днес съм с повече вода според Кантарев. Новолунието така ми действа /за разлика от пълнолунието/.
Отивам малко да правя упражнения и после ще се захващам със сваляне на снимки на лаптопа и ще чета упътването на гривничката.🙂

# 659
Мда, и аз нещо съм се поиздула.Вярно, че новолуние беше. То е виновно за всичко.

Ох, по другата събота около 2-ри ми се пада мц, ама ще видим де, може да дойде по-рано, може времето да е лошо, има време.
То и друг път е ставало. Закъснее 3-4 дни, па следващия път по-рано. Ще видим ще ми спретне ли номер сега.

Общи условия

Активация на акаунт